English Version
This Site Is Available In English

سرمایه‌های ماندگار زندگی

سرمایه‌های ماندگار زندگی

همسفر مریم برداشتی از سی‌دی《سرمایه‌های اجتماعی》ارائه کردند که در ادامه می‌خوانیم:
انسان هرچه عاقل‌تر شود و در مسیر تزکیه و پالایش گام بردارد به آسایش و آرامش بیشتری دست می‌یابد و هرچه در نادانی و جهالت باقی بماند، سهم بیشتری از رنج و مصیبت خواهد داشت. یکی از مهم‌ترین نشانه‌های انسان عاقل، سازگاری با شرایط و با دیگر انسان‌ها است. انسان در میان نیروهای مختلف خلق شده است؛ بنابراین نباید انتظار داشت همه انسان‌ها صالح و بی‌نقص باشند.

انسان موجود اجتماعی است و برای زندگی به دیگران نیاز دارد و کسی نمی‌تواند به تنهایی زندگی کند. هرچه انسان در صراط مستقیم قرار بگیرد، سرمایه اجتماعی او افزایش می‌باید. برای عبور از نفس اماره و حیوانی و رسیدن به انسانی متعادل، منطقی و عاقل، باید از خطرهای متعددی گذشت و از اقیانوسی عمیق عبور کرد، این فاصله با یک گام و حرکت مستمر پیموده می‌شود و شجاعت می‌طلبد.

در این مسیر انسان باید هم جسم خود و نیز روح خود را بسازد.  انسان همواره نسبت به آن‌چه می‌خواهد، اندکی عقب است و هیچ‌گاه، همه چیز دقیقاً مطابق میل او پیش نمی‌رود. در چنین شرایطی، لازم است بنگریم که چه چیزهایی به دست آورده‌ایم. آیا اهل شکرگذار هستی؟ اگر شکرگزار باشیم به آرامش می‌رسیم و در آن هنگام است که ذهن ما نیز آرام می‌شود.

خلقت انسان و کائنات بر اساس قرار گرفتن انسان بر سر دارایی‌های خیر و شر و انتخاب او بنا شده است؛ یعنی انسان را خداوند خلق کرده؛ ولی اختیار را هم به او داده و گفته بقیه راه را باید خودت بروی و زندگیت را رقم بزنی؛ یعنی همان لوح سفیدی که قرار است خودمان با اعمالمان انتخاب‌هایمان روی آن نقاشی کنیم. این‌جاست که هرچی داناتر، عاقل‌تر و سپاسگزارتر باشیم با افراد بهتری برخورد می‌کنیم و این را می‌دانیم که همه نسان‌ها خوب نیستند، همه یک رنگ نیستند، همه کامل نیستند، پس ارتباط می‌توانیم برقرار کنیم.

در این سی‌دی صحبت از سرمایه اجتماعی است، سرمایه اجتماعی چیست؟ سرمایه اجتماعی؛ یعنی پول نداری؛ ولی اگر درخواست پول داشتی همه حاضرند به تو پول بدهند و یا حتی حاضرند بلاعوض کمکت کنند و گاهی به دنبال این هستند که هرچی داری تا برایت انجام بدهند.

حالا باید ببینم چه کار کنیم که به این سرمایه اجتماعی که خیلی هم مهم است دسترسی پیدا کنیم. اولین کار این است که ناخالص‌های را از خودمان جدا کنیم، این کار مثل گذشتن از یک اقیانوس است با یک پرش یا جهش می‌توانند از آن عبور کرد و باید ذره ذره با تزکیه و پالایش و آموزش از آن گذشت.

اگر به گذشته خودم نگاهی بندازم تغییرات بسیاری کردم از نابودی نجات یافتم چیزهای زیادی به دست آوردم باید شکرگزار داشته‌هایمان باشیم
باید شاکر چیزهایی باشیم که به دست آوردیم و این باعث آرامش ما می‌شود

منبع: سی‌دی سرمایه‌های اجتماعی
نویسنده: همسفر مریم رهجوی راهنما همسفر سمیرا (لژیون هشتم)
رابط خبری سردار: همسفر معصومه رهجوی راهنما همسفر هانیه(لژیون ششم)
ارسال: همسفر ریحانه رهجوی راهنما همسفر مریم (لژیون دوم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی چالوس

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .