English Version
This Site Is Available In English

نیکوتین چیست؟

 نیکوتین چیست؟


جلسه یازدهم از دور سوم کارگاه‌های آمورشی خصوصی همسفران کنگره60 نمایندگی لواسان به استادی راهنما ویلیام وایت مسافر فریما نگهبانی همسفر پونه و دبیری همسفر فریبا با دستور جلسه دخانیات (سیگار،قلیان، ناس،پیپ،ویپ) در روز سه‌شنبه ۱۴۰۵/۰۳/۱۲ راس ساعت ۱۷ شروع به کار کرد.

خلاصه سخنان استاد:
قبل از هر چیز تشکر می‌کنم از ایجنت محترم، مرزبان‌ها، خانم نگهبان و دبیرشان که من را دعوت کردند. خیلی خوشحال هستم که به شعبه شما آمدم، چهره های آشنایی را اینجا دیدم مثل خانم شادی و بقیه عزیزانی که آکادمی بودند، خیلی خوشحال شدم. دستور جلسه ما؛ دخانیات (سیگار، ناس، ویپ و پیپ) می‌باشد. چرا در پرانتز؟ خیلی از ما تصور می‌کنیم وقتی اسم دخانیات می‌آید فقط سیگار یا قلیان هستش اما همه این‌ها دارای نیکوتین هستند و در لژیون ویلیام وایت قابل درمان می‌باشد. نیکوتین از نظر جسمی و روانی چه تأثیری روی ما می‌گذارد؟ از نظر جسمی خلاصه بخواهم بگویم روی قلب و عروق، فشار خون و تنفس تاثیر می‌گذارد و باعث خستگی می‌شود و بدن از انرژی واقعی خود بسیار دور می‌شود و کم کم هزینه مصرف نیکوتین را می‌پردازیم اما بدون درد و علائم، به طور مفصل در سی دی ها توضیح داده شده ولی اگر من بخواهم دو سی دی معرفی کنم، سی دی نیکوتین و سد خونی مغز هستش که به نظر من بسیار کامل هستند؛ حال برویم سراغ مسأله روانی که نیکوتین برای ما ایجاد می‌کند که به نظر من بسیار مهم تر از آثار جسمی می‌باشد، اول از همه نیکوتین چیست؟ ماده ای که وارد مغز ما می‌شود و از سد خونی مغز ما عبور می‌کند و مستقیم روی سیستم عصبی ما تاثیر می‌گذارد. اگر بخواهم عامیانه بگویم، این ماده روی بدن ما تاثیر می‌گذارد و باعث می‌شود ما اعتیاد پیدا کنیم به آن ماده. هر وقت سطح نیکوتین بدن ما پایین می‌آید بدن ما مجبور به انجام واکنش می‌شود، مانند بی‌قراری، عصبانیت، خشم، عدم تمرکز و گاها خواب شب هم با مشکل مواجه می‌شود.

پس ما مجبور می‌شویم برای اینکه حالمان خوب شود نیکوتین مصرف کنیم مجدد و این چرخه ادامه دارد و آرامش کاذب ما با مصرف نیکوتین است که وارد زندگی ما می‌شود، روزمره می‌شود و قدرت تفکر و تصمیم را از ما می‌گیرد یعنی ما ذهن‌مان برای هر اتفاقی که می‌افتد یک پاسخ آماده دارد، عصبانی می‌شوم نیکوتین، وقتی خوشحال هستم نیکوتین مصرف می‌کنم، تمرکز ندارم نیکوتین مصرف می‌کنم و برای هر چیزی یک جوابی دارد و باعث می‌شود ما بعد از مدتی کنترل افکار و حالاتمان دست خودمان نباشد به این راحتی‌ها نیست مصرف نکردن آن و زمان می‌برد و اکثر مصرف کنندگان نیکوتین که خود من هم جزو آن‌ها بودم، همین که می‌خواهیم شروع کنیم به ترک کردن نیکوتین، ترس سراغ ما می‌آید، ترس از کنار گذاشتن مصرف نیکوتین؛ که اگر من عصبانی شوم، تمرکز نداشته باشم یا خسته شوم چه می‌شود؟ حس ترس توسط نیروهای بازدارنده می‌آید و ما را در بند خود نگه می‌دارد و نمی‌گذارد که ما در مسیر مستقیم خود برویم و ما در کنگره می‌دانیم یکی از عوامل خیلی مهم مقابله با ترس هاست و آمدیم خود را بشناسیم و بسازیم و اگر نتوانیم به ترس‌های خود غلبه کنیم، در هر زمینه‌ای اگر آن را داشته باشیم نمی‌توانیم به آن موضوع برسیم. با جهان‌بینی و آدامس نیکوتین کم کم وابستگی را کنار می‌گذاریم و آرامش واقعی که از روی تعادل است نه وابسته به یک نخ سیگار یا یک پک قلیان. من چرا دوست داشتم در این باره صحبت کنم؟

چون دقیقا برای خودم هم همین بود و من زمانی که به کنگره آمدم، ناراحتی‌هایی که از مصرف مسافرم داشتم، و خودم افسردگی شدید گرفته بودم و خیلی چالش‌های دیگر من وارد کنگره شدم، قلیان هم روزی پنج بار مصرف می‌کردم از صبح که بلند می‌شدم فقط به فکر آن بودم با وجود اینکه ورزش هم می‌کردم ولی تا می‌ر‌سیدم با خودم می‌گفتم کاش ذغال آماده بود من همین الان مصرف می‌کردم و بی قرار بودم. وقتی راهنما به من گفت، با خودم گفتم نه من دارم دارو می‌خورم و قرص مصرف می‌کنم و یک عالمه مشکلات دارم و اگر من این را کنار بگذارم چطور می‌خواهم با مشکلاتم مقابله کنم؟ من حتی وقتی به دکتر روانشناس رفتم او هم همین را گفت که فعلا بکش و بهش فکر نکن چیز‌های مهم‌تری وجود دارد، و من با خود فکر می‌کر‌دم که به آن پناه برده‌ام و با آن زنده هستم و به این دلیل سفر نمی‌کردم ولی به لژیون ویلیام رفتم بعد مدتی دیدم نصف مسائلی که داشتم در زندگی برای خود نیکوتین بود و ذهن من را درگیر کرده بود و من حتی بعد ازین که درمان نیکوتین را شروع کردم، چهل سی‌دی خود را توانستم تمام کنم، دارو هایم را توانستم کنار بگذارم و فکر می‌کردم مساله ای که آخرین اولویت است اصلا فکر نمی‌کردم که آنقدر مهم باشد که انقدر زیاد تاثیر بگذارد و اولین چیز بود که من انگار باید این را می‌گذاشتم کنار و خداروشکر توفیق حاصل شد و توانستم به این مسیر ادامه بدم، اگر هر کسی هست که مصرف نیکوتین دارد و به همین دلیل که خودم هم داشتم، می‌ترسد از او می‌خواهم که ترسش را کنار بگذارد و به محض سفر متوجه می‌شود آرامش واقعی اینطور است یا حتی مسافر مصرف کننده نیکوتین دارید بیرون از کنگره می‌توانید با او صحبت کنید و آگاهش کنید؛ ممنون از این که به صحبت‌های من گوش کردید.

تایپیست: همسفر ماهک رهجوی راهنما همسفر شادی (لژیون اول)
عکاس: همسفر کبری رهجوی راهنما همسفر شادی (لژیون اول)
ویرایش و ارسال: همسفر معصومه رهجوی راهنما همسفر شادی (لژیون اول)
همسفران نمایندگی لواسان

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .