English Version
This Site Is Available In English

جايگزينی

جايگزينی

در هستی همه‌چیز وجود دارد؛ مهم این است که ما به‌عنوان موجودی که اختیار دارد، چگونه از آن‌ها استفاده کنیم. همه مشکلات و رنج‌هایی که به‌وجود می‌آیند، به ما کمک می‌کنند تا راه‌حل مناسب را پیدا کنیم. قبل از این‌که آقای مهندس در اثر مصرف سیگار دچار سکته قلبی شوند؛ هرگز راهکار درمان سیگار به ذهنشان خطور نکرده بود.

طبق آمار گرفته‌شده می‌توان گفت مرگ‌ومیر ناشی از مصرف سیگار بسیار بالاتر از حوادث طبیعی و غیرطبیعی مانند سیل، زلزله و تصادف است؛ پس با وجود این آمار، چرا افراد نتوانسته‌اند سیگار خود را ترک کنند؟

در ابتدا باید برای حل مسئله، صورت‌مسئله را بدانیم. درمان سیگار نیز مانند درمان مواد مخدر باید با روش جایگزینی انجام شود. در توتون ماده‌ای به نام نیکوتین وجود دارد که در بدن انسان نیز تولید می‌شود. با مصرف سیگار، تولید نیکوتین بدن متوقف می‌شود و به‌همین دلیل وابستگی به نیکوتین ایجاد می‌شود. هنگامی که نیکوتین مصرف می‌شود، به‌سرعت وارد جریان خون شده و تأثیر خود را بر مغز می‌گذارد؛ این امر باعث احساس لذت و نشاط می‌شود. این حالت چند دقیقه دوام دارد و به همین علت است که مصرف‌کننده اشتیاق بیشتری به مصرف سیگار پیدا می‌کند. در اثر مصرف مداوم ریه فرد سیگاری دچار آسیب می‌شود و اکسیژن کافی به بدن او نمی‌رسد؛ در نتیجه بدن نمی‌تواند در برابر بیماری‌ها مقاومت کند و فرد زودتر بیمار می‌شود.

درمان سیگار نیز همانند درمان مواد مخدر در سه بخش جسم، روان و جهان‌بینی انجام می‌گیرد. مدت زمان آن حداقل 10 ماه است که به‌صورت تدریجی اجرا می‌شود. نیکوتین را می‌توان از سه روش به بدن رساند: ۱. قرص نیکوتین ۲. برچسب نیکوتین ۳. آدامس نیکوتین و بهترین گزینه آدامس نیکوتین است که در دو نوع ۲ میلی‌گرمی و ۴ میلی‌گرمی وجود دارد.

حال باید بدانیم که قلیان، پیپ، ناس و ویپ نیز مانند سیگار از سد خونی مغز عبور می‌کنند و در سیستم ایکس مداخله می‌کنند؛ حتی می‌توان گفت که چندین برابر بدتر و خطرناک‌تر از سیگار هستند. ناس ترکیبی از آهک و تنباکو است که ماده‌ای بسیار خطرناک به‌ویژه برای بافت دهان و دندان محسوب می‌شود.

ویپ یا سیگار الکترونیکی برای تولید دود از فرآیندهای شیمیایی استفاده می‌کند و عوارض بسیار خطرناکی دارد. از جمله این عوارض می‌توان به مشکلات تنفسی، عوارض قلبی، اثرات منفی بر مغز، خطر انفجار و سوختگی ناشی از باتری‌های ویپ و مهم‌تر از همه، اختلال شدید در سیستم ایکس و مخدرهای طبیعی بدن اشاره کرد.

نویسنده: همسفر سمیه رهجوی راهنما همسفر سمیه  (لژیون هفتم)
ویرایش:  همسفر سمیه (لژیون چهارم ) دبیر سایت
ارسال: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر سمیه (لژیون نهم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی ستارخان

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .