English Version
This Site Is Available In English

گروه خانواده- رها کردن به معنای بی‌محبتی نیست

گروه خانواده-  رها کردن به معنای بی‌محبتی نیست

جلسه دوم از دوره اول کارگاه‌های آموزشی خصوصی همسفران کنگره۶۰ نمایندگی کاشان به استادی راهنما همسفر بهاره، نگهبانی همسفر ناهید و دبیری همسفر فاطمه با دستور جلسه «هفته همسفر، نقش همسفران خانم و آقا در درمان اعتیاد مسافران» روز دوشنبه 8 دی‌ماه ۱۴۰۴ ساعت ۱۵:۰۰ آغاز به کار کرد.

خلاصه سخنان استاد:

از دوستانی که نوشتارها را خواندند، دبیر جلسه که خلاصه‌ گزارش جلسه‌ قبل را قرائت کردند، همچنین از نگهبان جلسه، ایجنت همسفران و گروه مرزبانی که به من اجازه دادند در این جایگاه باشم، صمیمانه تشکر می‌کنم. خدای خود را شاکر و سپاسگزارم که در این بُعد از حیات، این فرصت را به من عطا کرد تا عضوی از کنگره باشم و بتوانم در این مکان آموزش بگیرم.

همان‌طور که دبیر جلسه فرمودند: این هفته، هفته‌ی همسفر است؛ هفته‌ای برای توجه به نقش همسفران، چه خانم و چه آقا، در درمان اعتیاد مسافران. در ابتدا این هفته را خدمت همسفران آقای مهندس و تمامی همسفران کنگره، به‌ویژه همسفران صبور و فداکار نمایندگی کاشان، تبریک عرض می‌کنم.

ما در کنگره چهار جشن داریم: جشن ایجنت و مرزبان، جشن دیده‌بان، جشن راهنما و جشن همسفر. جشن همسفر فرصتی است تا مسافران از همسفران خود قدردانی و تشکر کنند. اگر بخواهم به‌طور کلی درباره‌ واژه‌ «همسفر» صحبت کنم، در کنگره به چه کسی همسفر می‌گویند؟ همسفر کسی است که سابقه‌ اعتیاد ندارد و از افراد نزدیک مسافر است؛ مانند پدر، مادر، خواهر، برادر، همسر یا فرزند. این عزیزان نیز در کنار مسافر دچار تخریب‌ها، کمبودها و تغییرات حسی شده‌اند. اما چرا لازم است همسفر در کنگره حضور داشته باشد؟

تصور کنید می‌خواهید به مسافرت بروید؛ اگر همسفرانتان بداخلاقی کنند یا باعث آزار شوند، آیا آن سفر برایتان خوشایند خواهد بود؟ قطعاً نه. حتی ممکن است آرزو کنید سفر زودتر تمام شود. یا تصور کنید راننده خسته است و خوابش می‌گیرد؛ همسفر با گفت‌وگو و برخورد درست، او را هوشیار نگه می‌دارد. این‌که چگونه صحبت کنیم و چگونه رفتار داشته باشیم، چیزهایی است که همسفر در آموزش‌های کنگره یاد می‌گیرد. آموزش‌های کنگره برای همسفر و مسافر به یک اندازه اهمیت دارد.

آقای مهندس می‌فرمایند: اعتیاد یک علم است. همان‌طور که برای یاد گرفتن یک مهارت یا هنر، ماه‌ها و حتی سال‌ها زمان لازم است، برای شناخت اعتیاد نیز همسفر باید آموزش ببیند. همسفری که آگاهی ندارد، ممکن است به نیت کمک، ناخواسته آسیب بیشتری به مسافر وارد کند. مثالی که آقای مهندس در سی‌دی می‌زنند بسیار گویاست: فردی که دچار سوختگی شده، اگر با بیل خاموش شود، کوفتگی‌اش از سوختگی‌اش بیشتر می‌شود. همسفر ناآگاه هم ممکن است چنین آسیبی به مسافر بزند.

در کنگره می‌گویند همسفر بال پرواز مسافر است. پرنده با یک بال نمی‌تواند پرواز کند. همسفر باید مسافرش را «رها» کند؛ رها کردن به معنای بی‌محبتی یا بی‌توجهی نیست، بلکه یعنی بخشش، پذیرش مسافر به‌عنوان یک بیمار و پرستاری از او بدون توقع. این تغییر حس تنها با آموزش، نوشتن سی‌دی‌ها و کاربردی کردن آموزش‌ها اتفاق می‌افتد.

اگر بخواهم از خودم بگویم، من سال ۱۳۹۹ وارد کنگره شدم با کوله‌باری از ناراحتی، دلخوری، ناامیدی و خستگی و پر از سؤال‌هایی که مدام می‌پرسیدم: «خدایا چرا من؟» اوایل رفتارهایی می‌کردم که امروز حتی گفتنش برایم سخت است. تغییر دادن خودم بسیار سخت بود، اما تصمیم گرفتم دوربین را روی خودم بگذارم. کم‌کم که تغییر کردم، دیدم مسافرم هم شروع به تغییر کرد و به لطف خدا به رهایی رسید.

حدود دو سال و نیم بعد، مسافر دومم، پدرم، به کنگره وصل شد. ابتدا بسیار سخت بود و حتی نمی‌خواست بیاید. با راهنمای تازه‌واردین صحبت کردم و جمله‌ای شنیدم که برای همیشه در ذهنم ماند: «وقتی با پدرت حرف می‌زنی، طوری صحبت کن که در تک‌تک کلماتت عشق و محبت باشد.» همین اتفاق افتاد. با عشق و محبت، ذره‌ذره دل‌ها نرم می‌شوند؛ همان‌طور که در وادی چهاردهم آمده است. پدرم سفر بسیار خوبی کرد و امروز خدا را شکر شاهد رهایی دو مسافر هستم.

در پیام سفر اول گفته می‌شود همسفر در پایان سفر پاداشی دارد و آن، بند عشق بین تو و قدرت مطلق است. واقعاً همین‌طور است. همسفر بودن سختی دارد، اما تمام سختی‌هایش به آن پاداش می‌ارزد.

امروز وقتی حال خوب پدرم و همسرم را می‌بینم، به جای شکایت، شکرگزارم و از خداوند سپاسگزارم که چنین ظرفیت و سعادتی به من داد تا بتوانم به دو نفر از بنده‌هایش کمک کنم تا از تاریکی اعتیاد خارج شوند. در پایان، هفته‌ی همسفر را از همین‌جا به راهنمای عزیزم تبریک می‌گویم و از ایشان تشکر می‌کنم که الگوی صبر، استقامت، عشق، محبت و ایمان برای من بودند. ان‌شاءالله که همه‌ همسفران جشن خوبی داشته باشند و هدایای گل را از مسافران خود دریافت کنند. ممنون که به صحبت‌های من گوش دادید.

مرزبانان کشیک: همسفر انسیه و مسافر عباس
تایپیست: همسفر فهمیمه رهجوی راهنما همسفر فریبا (لژیون دوم) دبیر دوم سایت
عکاس: همسفر انسیه مرزبان خبری
ویرایش و ارسال: راهنمای تازه‌واردین همسفر مرضیه نگهبان سایت
همسفران نمایندگی کاشان

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .