English Version
This Site Is Available In English

همسفر نقش همراه، پشتیبان و حمایت کننده دارد

همسفر نقش همراه، پشتیبان و حمایت کننده دارد

هدف اصلی خلقت انسان بر روی کره خاکی، تکامل و تعالی بوده است‌ و این امر زمانی میسر می‌شود که انسان خام و بی‌تجربه در نقش‌های مختلف بتواند از مسئولیت خود آگاه شود و آن را به درستی انجام بدهد؛ در آن صورت با کسب تجربه‌هایی که همراه با آموزش است ذره ذره از خامی و ناپختگی به سمت پختگی و کامل شدن حرکت می‌کند و با پذیرش نقش‌هایی؛ مثل فرزندی، خواهر و برادری، همسر و مادری، پدر شدن، دوست و همکار بودن که هر کدام دارای ابعاد مختلفی از مسئولیت هستند، انسان جایگاه خود را در هستی پیدا می‌کند و می‌تواند ابتدا نقش مؤثر بر تکامل خود و در ادامه نقش بسزایی در تکامل دیگران داشته باشد؛ چرا‌که به قول دکتر امین دژاکام: تکامل در جمع صورت می‌گیرد و ما به صورت انفرادی نمی‌توانیم تکامل پیدا کنیم؛ هرچند که مسئولیت همه امورات زندگی بر عهده خودمان باشد و هر جایگاهی که الآن داریم؛ چه خوب، چه بد، چه بالا، چه پایین، چه زشت، چه زیبا، چه خوشبخت و چه بدبخت همه را خودمان به وجود آورده‌ایم و مسبب آن خود ما هستیم.

کنگره‌۶۰ به عنوان یک سیستم فعال در زمینه درمان اعتیاد، ‌نقش‌هایی به افراد مختلف در جایگاه‌های تعریف شده سپرده که این راه را هموارتر می‌کند؛ به طور مثال راهنما که همانطور که از اسمش پیداست، راه را به رهجو نشان می‌دهد و خود او قبلاً  این راه را طی کرده و از فراز و نشیب‌های راه آگاه است و الآن به عنوان راهنما می‌تواند به شخص مصرف کننده خواهان درمان یاری برساند که او هم به درمان برسد.
یکی دیگر از جایگاه‌های مهم و تاثیرگذار در روند درمان نقش همسفر است. همسفر شخص نزدیک به مصرف کننده است که احیاناً در ارتباط با چنین شخصی هم تلاش‌های زیادی برای رهایی وی از بند اعتیاد انجام داده و هم به واسطه مصرف مواد دچار آسیب‌های روحی و روانی از طرف شخص مصرف کننده شده است. این شخص می‌تواند پدر، مادر، خواهر، برادر و همسر یا فرزند شخص باشد که او را در این مسیر کمک و یاری برساند که باید نقش همسفر را برای مسافر خود به درستی ایفا کند.

در کنگره خانواده از جایگاه مهمی برخوردار است؛ زیرا خانواده اولین واحد اجتماعی جامعه است و سلامت و استحکام آن در جامعه نقش بسزایی دارد. از نظر بنیان کنگره‌۶۰ خانواده مهم‌ترین رکن در زندگی می‌باشد و یک همسفر در صورتی می‌تواند به مسافر خود کمک کند که آگاهی‌های لازم را از سفر و چگونگی درمان مسافر بالا ببرد و در طول این مسیر بتواند محیط و شرایط را متناسب با وضعیت مسافرش مهیا و آماده سازد که او در کمترین حالتی از استرس و اضطراب چالش‌های سفر را پشت سر بگذارد.

در آموزش‌های کنگره همسفر می‌آموزد که نقش مفتش، بازرس و مراقب را ایفا نکند و هر لحظه بخواهد در سفر مسافر خود مداخله کند، جیب‌های او را بگردد و در کارهای او تجسس نماید؛ بلکه می‌آموزد که نقش او همراه، پشتیبان و حمایت کننده است. کسی که در لحظات سخت به مسافرش امید و قوت قلب و اعتماد به نفس می‌دهد و به تعبیر بنیان کنگره‌۶۰، همسفر بال پروازی است که اگر نقش خود را به درستی ایفا نماید، پرواز و موفقیتی باشکوه در انتظار او و مسافرش خواهد بود.

فراموش نکنیم که مسافر امروز در گذشته و در زمانی که مصرف کننده مواد مخدر بوده است، خانواده او چه رنج‌ها که نکشیدند و چه خون جگرهایی که از دست آن‌ها نخوردند. اکثر مسافرین ، در زمان اعتیاد بسیار همسفران را آزار و اذیت نموده‌اند و حالا بایستی جبران کنند و بدانند که به همسفرانشان بسیار بدهکار هستند.

به پاس این همراهی‌ها، صبوری‌ها و گذشت‌ها سالی یک هفته به نام هفته همسفر در کنگره‌۶۰ جشن و شادمانی برپاست و شخص مسافر چه در حال درمان و چه درمان شده باشد؛ موظف است که از همسفران خود قدردانی و سپاس‌گزاری کند و سعی نماید تخریب‌هایی را که ناآگاهانه در طول مصرف به آنها وارد کرده، جبران نماید که این قدردانی در سه مرحله قلبی، زبانی و عملی صورت می‌گیرد. در روز جشن همسفر، مسافر با خریدن هدیه‌ای با ارزش یا پاکت پولی به همراه دلنوشته تمام احساس خود را به آن‌ها تقدیم می‌کند.

من هم هفته همسفر را در ابتدا به خانواده بنیان کنگره‌۶۰، اولین همسفر آقای مهندس، سرکار خانم آنی بزرگ و فرزندان محترمشان، دکترامین، خانم آنی کماندار و خانم شانی تبریک و شاد باش عرض می‌کنم و سلامتی و طول عمر برایشان خواهانم و در ادامه این هفته میمون و پرشکوه را خدمت تمامی همسفران صبور و مهربان کنگره‌۶۰؛ به ویژه همسفران شعبه دنا تبریک عرض کرده و بهترین‌ها را برایشان از خدا می‌خواهم.

نویسنده: راهنما همسفر لیلا
عکاس: همسفر مرضیه رهجوی راهنما همسفر مهین (لژیون دهم)
ویرایش و ارسال: همسفر مهناز رهجوی راهنما همسفر فاطمه (لژیون پنجم) نگهبان سایت

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .