English Version
This Site Is Available In English

فقط انسان روح دارد

فقط انسان روح دارد

در جهان خاکی ما اولین رب یا مربی ما قدرت مطلق است که ما می‌توانیم با اجرای فرامین الهی به بسیاری از ارزش‌ها دست پیدا کرده، زندگی را برای خود تبدیل به گلستان کنیم و در آرامش و آسایش به‌سر ببریم. در فرامین الهی هیچ نقصی وجود ندارد و تمام ادیان و خرد جهانی آن‌ را می‌پسندند. ما در این بعد از زندگی خود، بعد از خداوند رب یا مربی ما خانواده یا پدر و مادر هستند و تا زمانی‌که به یک رشد سنی برسیم از آن‌ها اطاعت می‌کنیم؛ ولی ممکن است در اثر گذشت زمان در زندگی ما مربی‌هایی پیدا شوند که ما را به انحرافات بکشانند و این دیگر به عقل سلیم  و خواسته نفس ما بستگی دارد.

نفس‌های ما یکی هستند؛ چون نفس یعنی خود ما ولی در مراتب گوناگون قرار دارند: ۱. نفس اماره، یعنی امرکننده ۲. نفس لوامه که به‌معنی سرزنش‌کننده است ۳. نفس مطمئنه

در جهانی که ما هستیم همه‌چیز به سه شکل وجود دارد: جامد، مایع و گاز. مایع و جامد قابل‌ رؤیت هستند؛ ولی گاز قابل دیدن نیست و بو هم ندارد و این بویی که ما در خانه استشمام می‌کنیم در پالایشگاه به آن می‌زنند؛ پس گاز وجود دارد؛ ولی قابل رؤیت نیست. ما می‌توانیم بگوییم نفس هم مانند گاز وجود دارد؛ ولی قابل دیدن نیست، تعیین موجودیت می‌کند و خواسته‌های معقول و غیر‌معقول دارد. حیوانات در مرتبه نفس اماره قرار دارند که فقط دنبال خواسته‌های خود هستتد.

همه هستی دارای نفس هستند درختان، گیاهان و ... همه نفس دارند؛ ولی در مراتب متعددی هستند. از نظر علم و آگاهی مراتب نفس فقط در انسان کامل می‌شود که آن هم به‌علت وجود روح است و فقط انسان روح دارد. روح الهی بد و منفی نیست. روح به امر رب است؛ رب یا معلم کسی است که آموزش می‌دهد.

اولین کلمه سوره قرآن و اولین آیه که می‌آید می‌گوید: حمد و ستایش می‌کنم رب‌العالمین، یعنی رب دو یا چند عالم را. مربی در تمام مراحل زندگی خیلی ارزش دارد مثلاً: ما که در لژیون می‌نشینیم چه کسی به ما آموز ش می‌دهد؟ راهنما و مربی است که به ما می‌گوید چه کاری انجام بدهیم یا ندهیم تا به آرامش برسیم و باید قدردان او باشیم.

در ما انسان‌ها چیزی به نام روح وجود دارد. خود ما نفس هستیم و آن‌چیزی که مسائل مثبت را به ما می‌گوید روح است و آن چیزی که ما را به فساد تشویق می‌کند چیز دیگری است. تغییراتی که در بشر به‌وجود می‌آید و تکامل پیدا می‌کند در اثر وجود روح است و فقط انسان روح دارد. همان‌طورکه نفس در سایر  موجودات نیاز به تکامل ندارند نیازی به روح هم ندارد.

ما که در کره خاکی هستیم در سه جهان زندگی می‌کنیم: ۱. جهان فیزیکی که جهان خودمان است ۲. جهان ذهنی که اکثراً در جهان ذهنی زندگی می‌کنیم ۳. جهان خواب که خیلی مسئله مهمی است و جهان دیگر را به ما نمایش می‌دهد. بارها و بارها گفتند چه کسی به آن دنیا رفته و برگشته؟ باید بگویم که ما هر شب به آن دنیا می‌رویم و برمی‌گردیم.

در آخر باید یادآور شوم که ما در هر کجا یا هر قسمتی که هستیم؛ باید انسان‌های صالح را به کار بگماریم که خواسته آن‌ها تکامل خودشان و خوبی دیگران باشد؛ چون ساکنین آباد همه‌جا را آباد می‌کنند.

نویسنده: راهنمای تازه‌واردین همسفر مستان
ویرایش و ارسال: همسفر سمیه رهجوی راهنما همسفر نازی (لژیون چهاردهم) دبیر سایت
همسفران نمایندگی ستارخان

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .