English Version
This Site Is Available In English

انسان جهانی کوچک است

انسان جهانی کوچک است

تمام هستی و آفرینش از یک الگو پیروی می‌کنند. با نگاه به طبیعت و چرخه هستی می‌توان پی‌ برد که انسان جهانی کوچک است. پیچیدگی ساختار جسم انسان به‌قدری زیاد است که علم هنوز به‌طور کامل به شناخت آن نرسیده است. آفرینش کهکشان‌ها، زمین و سیارات طی سالیان متمادی به شکل فعلی درآمده است؛ شاید برای تشکیل هر سیاره و ستاره میلیون‌ها سال زمان طی شده باشد. مدل درخت را می‌توان به نحوه تشکیل زمین و کهکشان‌ها تعمیم داد. منظور این است که همان‌طور که درخت ریشه، ساقه، شاخه و میوه دارد. انسان نیز ریشه‌اش، اصالتش است که او را با شخصیت و استوار نگه می‌دارد. موضوع دیگر نحوه به‌وجود آمدن کره زمین، سیارات و ... است که ابتدا تنها دو عنصر هیدروژن و هلیوم وجود داشته است. طی سالیان بسیار طولانی در اثر واکنش این دو گاز بقیه عناصر هم به‌وجود آمدند. ستاره‌ها هم به‌وجود آمدند و هرکدام در اثر فعل و انفعالات گوناگون تولید عناصر دیگر را انجام داده‌اند، زمین به‌وجود آمده است. وقتی سخن از آفریده‌ شدن انسان از خاک می‌شود، منظور این است که تمام عناصر در بدن انسان مطابقت با عناصری دارد که در خاک موجود است. درخت توسط ریشه‌های خود آب و مواد مغذی را از زمین گرفته و توسط تنه به شاخه‌هایش می‌رساند و با کمک تابش خورشید تبدیل به میوه می‌شود؛ چرا درخت را هرس می‌کنند؟ درخت باید متقارن هرس شود؛ چون درخت هوشمند است بین بقاء خود و تولید میوه ترجیح می‌دهد و برای بقاء خودش تلاش می‌کند.

اگر هرس متقارن نباشد، شاخه‌های بالادست بر شاخه‌های پایین سایه انداخته و فتوسنتز در برگ‌ها توسط نور خورشید به خوبی انجام نمی‌شود و محصول کم‌تر خواهد شد. دلیل دیگر که درخت به‌‌سمت تولید محصول کم‌تر می‌رود این است که هرس یک‌طرفه درخت را سنگین می‌کند و در جهت مخالفِ سمتی که هرس شده و درخت تشخیص می‌دهد؛ اگر محصول بیش‌تری دهد باعث خم شدن به یک‌طرف و شکستن تنه می‌شود، به‌همین دلیل کاهش تولید محصول را در پیش می‌گیرد. به درخت آب زیاد هم نباید داد به این دلیل که ریشه به‌جای نفوذ به عمق زمین برای یافتن آب، چون غرقاب است نیاز به تلاش برای یافتن آب ندارد. ریشه‌ها در سطح زمین خواهند ماند و مجدد درخت با حس هوشمندی که دارد ترجیح می‌دهد به‌جای این‌که بیست صندوق میوه دهد، پنج صندوق میوه دهد که سنگینی بار آن باعث فشار بر درخت و کج شدن آن به‌علت سستی ریشه می‌شود؛ بنابراین از تولید محصول بیش‌تر جلوگیری می‌کند یا حتی میوه نارسیده از درخت جدا می‌شود ‌و روی زمین می‌افتد. نتیجه‌ای که می‌گیریم این است که در مورد انسان‌ها هم همین است، فرزندی که در خانواده به‌دنیا آمده و از ابتدا پدر و مادر می‌گویند: هرچه بخواهد برایش فراهم می‌کنیم تا در رفاه باشد، دست به سیاه‌وسفید نزند؛ اما غافل از این‌که این بچه هم مثل همان درختی است که ریشه‌هایش در آب فراوان بی‌حدوحساب و غرقاب شده و برای به‌دست آوردن هیچ‌چیز تلاش نمی‌کند و با سختی روبه‌رو نمی‌شود.

پس استقامت و توان با جامعه، سختی و مسئولیت زندگی و ... را هم ندارد. بعداً که بزرگ‌تر شد؛ اگر بخواهد یک نان بگیرد، برایش سخت است. برایش واقعاً سخت است؛ چون عادت نکرده و مسئولیت‌پذیر نبوده و این از تربیت نادرست شما است؛ پس به‌خوبی می‌توان از طبیعت در چرخه زندگی الگو‌پذیری کرد. برخی افراد انرژی‌خوار و در حال شکایت از زندگی هستند. چنین فردی به شما زنگ می‌زند و دو ساعت تلفنی حرف می‌زند، حرف‌هایی که سروته ندارد. کاری که به معلومات و دانش شما اضافه نمی‌کند، گفت‌وگویی بی‌حاصل است. آن فرد از شما انرژی می‌گیرد و شما انرژی از دست می‌دهید. جلوی هدر رفت انرژی خود را بگیر، صرف کار بیهوده و افراد بیهوده نکن. انسان هم باید مثل درخت هرس شود. هرس از رفتارهای اشتباه، کارهای ضدارزشی، گفتار اشتباه و هم‌چنین افکار منفی، ناامیدکننده و ... که وجودشان خطرناک است. این‌که ما فقط در یک جنبه و یک جهت تلاش کنیم اشتباه است. طرف فقط به شغل خود می‌پردازد و لاغیر یا یکی فقط دنبال صرف عمر خود در یک مسیر، مثلاً بیزینس است و به هیچ‌چیز و هیچ‌کس نمی‌پردازد. این‌ها مانند همان درخت سرو هستند که فقط صاف در یک جهت قد کشیده، بالا رفته و حتی میوه ندارد. تلاش کنیم در تمام جوانب زندگی آموزش بگیریم، تجربه کنیم و گسترش بیابیم.

منبع: سی‌دی هرس
نویسنده: همسفر زری رهجوی راهنما همسفر فوزیه (لژیون نهم)
رابط خبری: همسفر خاتون رهجوی راهنما همسفر فوزیه (لژیون نهم)
ویرایش: همسفر سمیه رهجوی راهنما همسفر زهره (لژیون هفتم) دبیر اول سایت
ارسال: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر فهیمه (لژیون ششم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی شهرری

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .