English Version
This Site Is Available In English

انضباط یک گام عمیق‌تر از نظم است

انضباط یک گام عمیق‌تر از نظم است

نظم، انضباط و احترام سه اصل طلایی برای زندگی و درمان در کنگره۶۰ است. در کنگره۶۰ همیشه بر این سه واژه‌ی کلیدی تأکید می‌شود. 
شاید در ظاهر ساده به نظر برسند؛ اما در حقیقت، ستون‌های اصلی حیات و پویایی این ساختار را تشکیل می‌دهند. اگر این اصول نباشند، هیچ آموزشی به نتیجه نخواهد رسید و هیچ خدمتی به درستی انجام نمی‌گیرد.

نظم؛ یعنی هر چیزی در جای خود قرار گیرد و هر کاری در زمان معین انجام شود. زمانی که رهجو سر ساعت در جلسه حاضر می‌شود، 
موقعی که مرزبان برنامه‌ها را طبق زمان‌بندی اجرا می‌کند و وقتی ایجنت، دیده‌بان یا راهنما در مسیر تعیین‌شده حرکت می‌کنند، همه و همه به معنای رعایت نظم است. 
بی‌نظمی حتی اگر کوچک به نظر برسد، کم‌کم مانند موریانه پایه‌های ساختار را می‌خورد و در نهایت فرو می‌ریزد.

انضباط، یک گام عمیق‌تر از نظم است. نظم بیش‌تر بیرونی است؛ اما انضباط نظمی درونی و شخصی است. فردی که منظم است، کارهای خود را مرتب انجام می‌دهد؛ ولی شخصی که دارای انضباط است، حتی زمانی که فردی او را نمی‌بیند، درست عمل می‌کند. 
انضباط؛ یعنی انسان بر افکار، گفتار و کردار خود تسلط داشته باشد و مسئولیت اعمال خویش را بپذیرد. 
با انضباط، خدمت‌ها از روی عشق انجام می‌شود، نه اجبار.

احترام؛ یعنی شناختن حرمت‌ها و رعایت جایگاه‌ها. اگر در کنگره، احترام متقابل بین راهنما و رهجو، 
خدمتگزاران و سایر اعضا وجود نداشت، فضایی برای آموزش و درمان شکل نمی‌گرفت. 
احترام پلی است میان دل‌ها که محبت و عشق را جاری می‌سازد. 
وقتی من به جایگاه دیگری احترام می‌گذارم در حقیقت به خودم احترام گذاشته‌ام؛ زیرا این رفتار به من یادآوری می‌کند که ارزش‌ها همواره باید حفظ شوند.

این سه اصل به صورت جدا نشدنی در هم تنیده‌اند، همان‌گونه که سه ضلع یک مثلث همدیگر را کامل می‌کنند. 
نظم بدون احترام خشک و بی‌روح خواهد بود. احترام بدون انضباط به ریا و تظاهر تبدیل می‌شود و انضباط بدون نظم پایدار نخواهد ماند.

در مسیر درمان اعتیاد، نظم و احترام همانند چراغ‌هایی هستند که راه را روشن می‌کنند. رهجویی که به این اصول پایبند باشد نه تنها در کنگره موفق خواهد شد؛ بلکه در زندگی شخصی، خانوادگی و اجتماعی نیز به تعادل می‌رسد.

اگر همه ما از همین امروز تصمیم بگیریم که کمی منظم‌تر باشیم، بیش‌تر بر رفتار خود انضباط داشته باشیم و کمی محترمانه‌تر با دیگران برخورد کنیم، بی‌شک آینده‌ای روشن‌تر خواهیم ساخت؛ زیرا کنگره تنها مکانی برای درمان اعتیاد نیست؛ 
بلکه مدرسه‌ای است که اصول آن در همه ابعاد زندگی جاری است و باعث زندگی بهتر می‌شود.

پس بیاییم همگی تلاش کنیم تا این سه اصل را نه فقط در کلام، بلکه در عمل جاری کنیم؛ زیرا آینده کنگره، آینده ما است و آینده ما وابسته به میزان نظم، انضباط و احترامی است که امروز می‌کاریم.

نویسنده: همسفر نگار رهجوی راهنما همسفر لیلی (لژیون نوزدهم)
رابط خبری: همسفر خدیجه رهجوی راهنما همسفر لیلی (لژیون نوزدهم)
ویرایش و ارسال: همسفر ساره رهجوی راهنما همسفر صدیقه (لژیون هفتم) دبیر سایت
همسفران نمایندگی

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .