English Version
This Site Is Available In English

پیوند های نامیمون حاصلی جز سیاهی ندارند

پیوند های نامیمون حاصلی جز سیاهی ندارند

در سی دی «هرس» چند نکته خیلی مهم و اساسی مطرح شده است؛ اولین نکته این است که باتوجه‌به الگوها می‌توانیم مسائل خود را حل کنیم و الگوها برای پیداکردن راه زندگی می‌توانند کمک بزرگی به ما داشته باشند .

یکی از این الگوها، الگوی درخت است. در طبیعت درخت نشانه حیات و زندگی است. سلول‌های عصبی شبیه درخت هستند کهکشان‌ها نیز شبیه درخت هستند. هر درختی برای اینکه بتواند حیات پیدا کند؛ ابتدا از یک‌دانه آغاز می‌گردد، پس از کاشتن هر دانه‌ای آن دانه با جذب آب، املاح موردنیاز و انرژی لازم از داخل خاک جوانه‌زده، رشد می‌کند و سر از خاک به در می‌آورد. قسمتی که در خاک می‌ماند، ریشه آن گیاه را تشکیل می‌دهد؛ ریشه‌ها وظیفه سنگینی در مورد درختان و گیاهان به عهده دارند؛ زیرا باید در اعماق زمین پیشروی، جستجو و تلاش کنند تا آب و املاح معدنی را بیابند و به آن درخت یا آن گیاه برسانند؛ چنانچه ریشه کار خود را به‌درستی انجام دهد، گیاه تنومند و قوی خواهد شد؛ مانند درختان .

گیاه علاوه بر ریشه، تنه شاخه و محصولاتی دارد، ریشه‌های قوی باعث می‌شوند درخت تنه‌ای قوی و ستبر داشته باشد تا بتواند میوه‌های به بار نشسته را تاب آورد و به ثمر برساند.

شاخه‌ها وظیفه نگهداری از میوه‌ها را به عهده دارند تا زمانی که آن میوه‌ها به حدی که باید رشد کنند و قابل چیدن باشند؛ برای این منظور شاخه‌ها باید فاصله مناسبی از هم داشته باشند تا نور آفتاب را به‌اندازه کافی دریافت کنند و علاوه بر این به‌صورت متقارن در اطراف درخت به رشد خود ادامه دهند؛ زیرا درخت نامتقارن در نهایت نابود خواهد شد .

این مدل به هر انسانی این مطلب را آموزش می‌دهد: برای اینکه بتواند به رشد موردنظرش برسد باید در تمام زمینه‌ها به یک اندازه و به‌صورت متقارن رشد کند؛ یعنی به عبارتی یک انسان چندبعدی باشد.

همچنین انسان باید برای به‌دست‌آوردن موفقیت در کارهایش مانند ریشه در اعماق زمین جستجو کند، سختی‌ها را به جان بخرد و با تلاش مکرر به آنچه در نظر دارد برسد؛ علاوه بر این من علی‌رغم تلاشی که برای رسیدن به اهدافم خواهم داشت باید پدر یا مادری دلسوز برای فرزندم باشم و با درایت و آینده‌نگری او را به‌گونه‌ای تربیت کنم که بتواند برای دستیابی به خواسته‌هایش تلاش کند، نه اینکه بدون برنامه‌ریزی و بی‌قیدوشرط تمام خواسته‌های او را برآورده کنم و مانع از این باشم که برای رسیدن به اهدافش تلاش کند؛ زیرا در این حالت مانند درختی می‌شود که علی‌رغم نیاز به مثلاً هفته‌ای ۲ لیتر آب هر هفته ۵۰ لیتر آب در اختیارش قرار می‌دهم و آن ریشه دیگر برای جستجوی آب تلاش نمی‌کند، به آن حدی که باید رشد نکرده، قوی نمی‌شود و با کوچک‌ترین بادی درخت واژگون خواهد شد؛ بنابراین من نباید با لطف بیش از اندازه آینده و زندگی فرزندم را دچار خطر کنم.

من به‌عنوان یک انسان باید مراقب پیوندهای زندگی‌ام باشم؛ یعنی باید از پیوندهای نامیمون دوری کنم و این را بدانم که این پیوندهای نامیمون حاصلی جز سیاهی و تباهی ندارند .

در نهایت این سی‌دی به من آموزش دهد تا بدانم سختی‌هایی که در مسیر زندگی‌ام پیش می‌آید؛ چنانچه با درایت سپری شوند حاصلی جز مستحکم‌تر شدن من نخواهد داشت.

منبع: سی دی «هرس» از استاد امین دژاکام
نویسنده: همسفر الناز رهجوی راهنما همسفر فاطمه (لژیون اول) تایپیست سایت
ویرایش و ارسال: راهنما همسفر پروانه نگهبان سایت
همسفران نمایندگی آبیک

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .