English Version
This Site Is Available In English

خردمندان و کم‌خردان

خردمندان و کم‌خردان

همسفر ریحانه در مشارکت خود بیان کرد:

در واقع موضوع وادی هفتم پیدا کردن راه درست و حرکت در مسیر آن است. قدرت مطلق انسان را بر سر دوراهی آفرید که یک راه انسان را به بیراهه و مسلخ می‌کشاند و راه دوم انسان را به مرغزار و صراط مستقیم سوق می‌دهد. راه دوم با به‌کار انداختن عقل و استفاده از قوه تفکر به دست می آید؛ که قطعا نتیجه این راه دلچسب و گوارا خواهد بود؛ حتی اگر مسیر طولانی باشد.

همیشه پیدا کردن راه درست در حل مشکلات زندگی نقش بسیار موثری دارد؛ اگر این‌طور نباشد؛ چه بسا مشکل کوچک ما تبدیل به فاجعه‌ای بزرگ شود و دامن اطرافیان‌مان را هم بگیرد.

انسان‌ها به دو گروه تقسیم می‌شوند: گروه اول کم‌خردان و گروه دوم خردمندان هستند. گروه کم‌خردان قبل از سخن گفتن یا انجام امور زندگی هیچ تفکری ندارند، اول حرف می‌زنند و بعد فکر می‌کنند که چه گفته‌اند و یا کاری را بدون تفکر و مشورت انجام می‌دهند. با این رفتار نه‌تنها ممکن است دودش به چشم خودشان برود؛ حتی امکان دارد دیگران هم آسیب ببینند.

کم‌خردان معمولا همیشه در حال معذرت خواهی هستند. این افراد با وجود این‌که عذرخواهی می‌کنند؛ همیشه انگشت اتهامشان سمت دیگران است و بعضی اوقات آن‌قدر غرور و منیت دارند؛ که قبول این‌که مسبب این مشکلات هستند برای‌ آنها سخت است و همیشه دیگران را مقصر جلوه می‌دهند و حتی عذر‌خواهی هم نمی‌کنند.

گروه دوم خردمندان هستند. این افراد همیشه به تمام زوایای کاری که می‌خواهند انجام دهند نگاه می‌کنند و همه چیز را می‌سنجند، بعد دست به انجام آن کار می‌زنند؛ یا حتی وقتی می‌خواهند حرفی بزنند سنجیده و حساب‌شده به زبان می‌آورند و در تمام امور به عقل و تفکر خود تکیه دارند و توجه آنها به گنج درون خودشان است.

یکی از نشانه‌های‌ راه مستقیم در واقع رسیدن به مقصد با شرایط درست است؛ یعنی قبل از هر کاری فکر کنیم، تحقیق کنیم و در ادامه ببینیم کسانی که این راه را رفته‌اند، به نتیجه درستی  رسیده‌اند یا سر از ناکجا آباد درآورده‌اند. عاقبت کارشان به کجا رسیده؟

شاید اهدافی که ما در کنگره۶۰ دنبال می‌کنیم، زمان نسبتا زیادی ببرد و راه طولانی باشد؛ ولی نتیجه دلچسب و گوارا است. مثلا بعضی از مصرف‌کننده‌ها ممکن است روش سقوط آزاد را تجربه کرده باشند و در کوتاه مدت به نتیجه هم رسیده باشند؛ اما مدتی بعد سر از ناکجا آباد در آورده‌اند؛ اما کنگره ۶۰ بسیاری از انسان‌ها را با آموزش و روش درمانی درست به مقصد رسانده است.

نویسنده: همسفر ریحانه رهجوی راهنما همسفر زهرا (لژیون چهارم)
رابط خبری: همسفر نیره رهجوی راهنما همسفر زهرا (لژیون چهارم)
ویرایش و ارسال: همسفر رضوان رهجوی راهنما همسفر نرگس دبیر سایت (لژیون اول)

همسفران نمایندگی ضبا

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .