ششمین جلسه از دوره یازدهم کارگاههای آموزشی _خصوصی خانمهای مسافر و همسفر نمایندگی میخک مشهد، با استادی مسافر مرضیه، نگهبانی راهنما مسافر عفت و دبیری مسافر فهیمه، با دستور جلسه «جهانبینی ۱ و ۲» روز چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴، رأس ساعت ۱۱:۳۰ آغاز به کار نمود.
سخنان استاد:
در ابتدا خداوند را شاکرم که توانستم این جایگاه را تجربه کنم. همچنین از راهنمای عزیزم، خانم عفت، بسیار سپاسگزارم که اجازه دادند در این جایگاه خدمت کنم و آموزش بگیرم.
دستور جلسه امروز «جهانبینی ۱ و ۲» است. اولین سؤالی که ممکن است درباره این دستور جلسه در ذهن هر کدام از ما نقش ببندد این است: جهانبینی چیست؟! بهزبان ساده، جهانبینی یعنی نگاهی که ما به جهان داریم؛ درواقع، مجموعه دریافتها، برداشتها، درک و احساس ما نسبت به جهان درون و جهان بیرون، «جهانبینی» نام دارد. جهانبینی درونی یعنی نگرش ما نسبت به خودمان و جهانبینی بیرونی، نگرش ما نسبت به جهان پیرامونمان. تمام افرادی که با آنها در ارتباط هستیم، ازجمله خانوادهمان، بخشی از جهان اطراف ما هستند. سؤال دوم این است: چرا باید جهانبینی را بیاموزم؟! من که خودم را میشناسم، نسبت به رفتار و اخلاقم آگاهی دارم، و تا حدی نسبت به دنیای اطرافم شناخت دارم؛ پس چرا باید جهانبینی را آموزش ببینم؟!
در پاسخ باید گفت؛ این شناخت، نسبی، ناقص و گاه نادرست است؛ زیرا هر مصرفکنندهای، بهواسطه مصرف مواد مخدر، از هر نوعی که باشد، تخریبهایی در جسم و روان خود بهوجود آورده است که باعث برهم خوردن تعادل طبیعی او شده و همین بیتعادلی، ریشه تفکرات و تصمیمات اشتباه در زندگیاش میشود. بنابراین فرد باید درمان شود تا جسم و روانش بهتدریج به تعادل برسند.
وقتی وارد کنگره میشویم، در همان ابتدا، سیدی «وظایف رهجو» به ما میآموزد که در هر مقام و جایگاهی هستیم، آن جایگاه را پشت در کنگره بگذاریم و سپس وارد شویم.
استاد امین درباره اهمیت جهانبینی مثالی میزنند: درمان اعتیاد، مانند درمان سرماخوردگی یا بیماریهای جسمی دیگر نیست، بلکه اعتیاد یک بیماری خاص است که درمان آن در قالب مثلثی با سه ضلع «جسم، روان و جهانبینی» صورت میگیرد. هر سه ضلع این مثلث باید همزمان درمان شوند تا انسان به تعادل برسد.
داروی OT جسم را متعادل میکند، جهانبینی نیز با آموزشهای کنگره اصلاح و کامل میشود و با به تعادل رسیدن جسم و جهانبینی، روان نیز به تعادل میرسد.
زمانی که فرد درمان میشود، برخی هورمونها مانند اندورفین، سروتونین، دوپامین و ... بهطور طبیعی و در حد نیاز، در بدن او ترشح میشوند که هریک نقشی در ایجاد حال خوب او دارند.
علم جهانبینی برای فردی که در چاه تاریک اعتیاد سقوط کرده، مانند طنابیست که میتواند با کمک آن، خودش را از این تاریکی بیرون بکشد.
فرد در تاریکی اعتیاد، اغلب تواناییهای خود را از دست میدهد. حسهای مثبت از بین میروند و حسهای منفی جایگزین آنها میشوند. آموزشهای کنگره به او کمک میکند تا نیروهای خفته درونش را بیدار کرده و از آنها برای افزایش ظرفیت و آگاهی خود بهره ببرد.
سؤال سوم؛ جهانبینی به من چه میآموزد؟! استاد امین در جزوه جهانبینی مثال زیبایی میزنند: برای اینکه بتوانید سادهترین بازیها را انجام دهید، باید قوانین آن بازی را بهخوبی بشناسید. اگر قوانین را ندانید، نهتنها خودتان از بازی لذت نمیبرید، بلکه اطرافیان را نیز کلافه و خسته میکنید.
زندگی ما نیز همچون یک بازیست که باید قوانین آن را از طریق جهانبینی بیاموزیم تا بتوانیم بهتر و راحتتر زندگی کنیم. جزوه جهانبینی، الفبای این قوانین را به ما میآموزد؛ البته بهشرط آنکه آنها را در زندگی خود بهکار ببریم.
اگر در پایان سفر اول، تنها مصرف مواد را قطع کرده باشیم و هیچیک از این آموزشها را عملی نکرده باشیم، در تاریکی شخصیت قبلی خود باقی خواهیم ماند. بنابراین، در سفر اول باید همزمان با استفاده از داروی OT، آموزشهای جهانبینی را نیز جدی بگیریم و تمامی این قوانین را در زندگی شخصیمان بهکار ببندیم. در پایان، از استاد امین صمیمانه سپاسگزاری میکنم که با آموزشهای جهانبینی، دنیای ما را زیباتر کردند.
تایپ: مسافر ثریا، لژیون هفتم، نمایندگی میخک مشهد
ویرایش: راهنما مسافر مریم، لژیون پانزدهم، نمایندگی میخک مشهد
بازبینی و ارسال: همسفر سولماز
- تعداد بازدید از این مطلب :
119