ششمین جلسه از دوره اول سری کارگاههای آموزشی - خصوصی خانمهای مسافر و همسفر نمایندگی لاله کرج، با استادی راهنما همسفر فاطمه، نگهبانی مسافر خاطره و دبیری مسافر مریم، با دستور جلسه «درختکاری» روز چهارشنبه ۱۵ اسفندماه ۱۴۰۳ رأس ساعت ۱۱:۳۰ آغاز به کار نمود.
سخنان استاد:
سلام دوستان فاطمه هستم یک همسفر
امروز بسیار خوشحالم که همراه لژیون سوم همسفران نمایندگی لاله کرج، خدمتگزار شما هستیم. شروع ماه رمضان را تبریک میگویم. این ماه پربرکت در کنگره بسیار زیباتر است، زیرا در کنار هم محبت و مودت بیشتری را لمس میکنیم.
دستور جلسه این هفته؛ درختکاری است. همانطور که میدانیم از قدیمالایام همیشه این سنت به ما یادآوری میشد، و در کتابهای دبستان هم شعری داشتیم که؛
به دست خود درختی مینشانم به پایش جوی آبی میکشانم
کمی تخم چمن بر روی خاکش برای یادگاری میفشانم و.......
در کنگره همه چیز را به من یادآوری میکنند و این یادآوری دلیلی دارد.چون الگوی ما طبیعت است و آقای مهندس تعالیمشان را از طبیعت هم الگوبرداری میکنند.درختان میوه، سایه، گل و حتی تنه درخت که کالبدشان است را، به ما هدیه میکنند و از آنها در قسمتهای مختلف استفاده میکنیم و هیچ تمنایی هم در قبالش ندارند. از میوهای که میدهند، خودشان استفادهای نمیکنند.
همانطور که در آموزشهای آقای مهندس داریم؛ درختان از ارزانترین چیزها مثل؛ کود، نور خورشید، آب و املاح معدنی موجود در خاک استفاده میکنند و مثلاً میوه خوشمزه و زیبایی مانند هلو یا گیلاس و... را به ما هدیه میدهند. من هم باید الگو بگیرم از کمترین امکانات بهترین بهرهوری را داشته باشم.
از سال ۹۱ اردوی درختکاری آقایان مسافر را استاد امین برعهده گرفتند و بسیار هماهنگ شده انجام میشود و در ادامه همسفران هم با راهبری خانم آنی کماندار، درختکاری را انجام میدهند. انشاءالله خانمهای مسافر هم شرایط مهیا شود که این اردوها را داشته باشند.چرا درختکاری برای سفر دومیها باید انجام شود؟
مبحث درختکاری در وادی دوازدهم است که مطرح میکند، در آخر امر، امر اول انجام میشود. یعنی من بذری را میکارم و از آن نگهداری میکنم، زمان میدهم و برای رشدش شرایطی را فراهم میکنم. حال این بذر میتواند بذر گیاه یا درختی باشد یا جنینی باشد که تشکیل میشود یا میتواند بذر شروع رسیدن به رهایی باشد که در سفر اول میکارم.
امروز که در جایگاه تازهوارد یا سفر اولی هستم، بذر رهایی را میکارم و این بذر نیاز به مراقبت، نیاز به آموزش و دانایی و پروسه زمان دارد. این الگویی است که از درختکاری میتوانیم بگیریم. همانطور که جنین بعد از ۹ ماه به رشد کامل رسیده و زمان به دنیا آمدنش فرامیرسد، برای رسیدن به رهایی نیز، بذرمان نیاز به ۱۰ الی ۱۱ ماه زمان برای بهثمررسیدن دارد.در این مدت باید کارهایی مثل حضور بهموقع در کارگاه، حضور بهموقع در کلینیک و گرفتن دارو، سی دی نوشتن، ورزش و پارک و..را انجام دهم تا میوه رهایی و حال خوش را به دست بیاورم.
درختکاری از چند جهت اهمیت دارد. در کره زمین بارندگی بسیار کم شده و زمستان پر بارشی نداریم. زمانی به علت بارش برف و یخبندان ما نمیتوانستیم از خانه بیرون بیاییم؛ ولی امروز اینطور نیست. علتش گرمایش زمین است که درختی وجود ندارد که نور خورشید را منعکس کند.
مبحث دیگر جبران خسارت است که ما در کنگره اول از خودمان و بعد از خانواده و در ادامه از جامعه و طبیعت، باید جبران خسارت کنیم. این جبران خسارت مسافر و همسفر هم ندارد. مسافر با کشیدن سیگار و انداختن تهمانده آن، باعث آسیب رسیدن به زمین شده ،که تا مدتها در آنجا گیاهی رشد نمیکند چون مواد ته مانده سیگار با آب یا برف و باران مخلوط می شود به لایه های زیرین زمین می رود.همسفر هم با ریختن زباله و پسماند مواد غذایی، در جنگلها و نهرها، باعث آلودگی محیطزیست شده است.
جبران خسارت با کاشت درخت صورت میگیرد که به سرسبزی محیط زندگیمان کمک کنیم و باعث تعادل دمای کره زمین بشویم. ما از زمستان انتظار هوای سرد را داریم؛ ولی میبینیم روزهای گرم را بیشتر داریم. این یعنی تعادلی وجود ندارد.
با سخنی از قول استاد امین صحبتهایم را تمام میکنم. ایشان میگویند؛ وقتی به رهایی و سفر دوم میرسیم، یعنی با آموزشهایی که گرفتهایم، تعادل دنیای درون و دنیای بیرون را داریم و باید حال خوش درون خود را به دنیای بیرون منتقل کنیم و حال دیگران را هم خوب کنیم و این تعادل و انرژی خوب را به طبیعت و جهان هستی هم منتقل کنیم.امیدوارم به دست خود درختی بنشانیم و مراقبت کنیم تا به ثمر و نتیجه برسد و اگر احیاناً درخت خشک شد، سال آینده دوباره درخت بکاریم و لذت بهثمررسیدن آن را لمس کنیم.
تایپ:راهنما همسفر فاطمه – لژیون سوم نمایندگی لاله کرج
ارسال: همسفر فاطمه
عکس: مرزبان همسفر کیانا
- تعداد بازدید از این مطلب :
131