English Version
This Site Is Available In English

تا زمانی انسان قبول نکند که مشکل و ایراد از خود اوست، نمی‌تواند درصدد حل آن برآید.(نمایندگی ارکیده کرمان)

تا زمانی انسان قبول نکند که مشکل و ایراد از خود اوست، نمی‌تواند درصدد حل آن برآید.(نمایندگی ارکیده کرمان)

دومین جلسه از دوره هشتم کارگاه‌های آموزشی - خصوصی خانم‌های مسافر و همسفر نمایندگی ارکیده کرمان، با استادی راهنما همسفر زهرا، نگهبانی مسافر بتول و دبیری همسفر نازنین، با دستور جلسه «رابطه یادگیری و معرکه‌گیری» روز چهارشنبه ۳۰ آبان‌ماه ۱۴۰۳ رأس ساعت ۱۴:۳۰ آغاز به کار نمود.

سخنان استاد:

سلام دوستان زهرا هستم همسفر

در ابتدا بابت توفیق حضور در این جلسه شاکر خداوند هستم، سپس تشکر می‌کنم از خانم مونای عزیز و خانم فاطمه ایجنت شعبه که اجازه دادند در این جایگاه با ارزش خدمت کنم و آموزش بگیرم.

دستور جلسه امروز در مورد رابطه یادگیری با معرکه‌گیری است. شاید برای یک تازه‌وارد این سؤال پیش آید که معرکه‌گیری چه ارتباطی به درمان اعتیاد دارد؟ اما با ورود به کنگره و دریافت آموزش‌ها متوجه می‌شویم که بر اثر مصرف مواد مخدر به معرکه‌گیرهای ماهری تبدیل شده بودیم که حتی خودمان هم از آن خبر نداشتیم.

در این جهان هستی هر چیزی را بخواهیم بشناسیم، باید با ضدش آن را شناسایی کنیم. یکی از اضداد در یادگیری و آموزش، معرکه‌گیری است. زمانی که این واژه را می‌شنویم، معرکه‌هایی را به‌خاطر می‌آوریم که قدیم‌الایام در کوچه و بازار راه می‌انداختند، اما ما در کنگره می‌آموزیم که معرکه‌گیری گونه‌های متفاوتی دارد.

گاهی اوقات شخص با دادوبیداد گاهی با سکوت، در بعضی مواقع با مظلوم‌نمایی و گاهی با دادن احساس گناه، شرم و... نسبت به‌طرف مقابل معرکه‌گیری می‌کند. چرا که در واقع هدف از معرکه‌گیری پنهان‌کردن حقیقت است.

زمانی که من به هر طریقی معرکه‌گیری می‌کنم، فرایند دانایی خود را متوقف می‌کنم، زیرا تا زمانی انسان قبول نکند که مشکل و ایراد از خود اوست، نمی‌تواند درصدد حل آن برآید، پس با پذیرش اشتباهات است که انسان نصف مسیر دانایی را سپری می‌کند.

اگر اضلاع مثلث نادانی را در نظر بگیریم، متوجه خواهیم شد، زمانی که شخص معرکه‌گیری می‌کند دقیقاً در ترس، منیت و ناامیدی به سر می‌برد. برای مثال اگر منیت در من زیاد باشد، زمانی که مرتکب اشتباهی می‌شوم، به‌هیچ‌وجه قبول نمی‌کنم که کارم اشتباه بوده و با توجیه و معرکه‌گیری تلاش می‌کنم که درستی کار خود را به اثبات برسانم.

در نهایت شاید به‌ظاهر در این میدان پیروز شوم؛ اما در اصل قضیه بازنده هستم. چرا که راه یادگیری را برای خود مسدود کرده‌ام. همچنین اگر نتوانم پیروز شوم؛ دچار ترس و ناامیدی خواهم شد و با کینه و نفرت در صدد انتقام برخواهم آمد.

انسان هرچه به‌طرف مثلث دانایی و دانایی مؤثر که اضلاع آن شامل تفکر، تجربه و آموزش است، حرکت کند، از مقوله معرکه‌گیری دور خواهد شد و دوری از معرکه‌گیری، ابتدای ورود به دروازه‌های یادگیری و دانایی است.

ما با تفکر درست می‌توانیم مسائل و مشکلات پیش‌آمده را حل کنیم، از تجربیات مشابه استفاده کنیم و درس بگیریم تا برای پنهان‌کردن حقیقت مجبور نباشیم معرکه راه بیندازیم و در نهایت آرامش و صلح را برای خود و دیگران به ارمغان می‌آوریم.

تایپ: همسفر زهرا - لژیون ششم نمایندگی ارکیده کرمان
ویرایش: مسافر فرزانه لژیون چهارم نمایندگی ارکیده کرمان
بازبینی و ارسال: همسفر فاطمه

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .