English Version
This Site Is Available In English

آداب زندگی

آداب زندگی

جلسه هشتم از دوره‌ی پانزدهم کارگاه‌ آموزشی خصوصی کنگره ۶۰ نمایندگی شهباز با استادی راهنما همسفر مرضیه و نگهبانی همسفر فاطمه و دبیری همسفر منیژه با دستور جلسه (آداب معاشرت ادب وبی ادبی تعادل و بی تعادلی) روز یکشنبه رأس ساعت ۱۷:۰۰ آغاز به کار نمود.

خلاصه سخنان استاد:


دستور جلسه در مورد «آداب معاشرت، ادب و بی‌ادبی، تعادل و بی‌تعادلی» است. همان‌طور که از نام آن پیداست، ادب به من کمک می‌کند که بتوانم معاشرت کنم و از این طریق ارتباط مؤثری با دیگران برقرار نمایم. هر انسانی که به دنیا می‌آید، باید یک‌سری آداب و اصول را یاد بگیرد تا بتواند به‌درستی زندگی کند.

اگر بخواهم در زندگی ادب را کسب کنم، باید آداب زندگی کردن را بیاموزم تا بتوانم در مسیر موفقیت قدم بردارم. به گفته آقای مهندس، زمانی که می‌خواهیم صحبت کنیم باید سه اصل را در نظر بگیریم: زمان مناسب، مکان مناسب و کلام مناسب. اگر این سه اصل را رعایت کنیم، یعنی در تعادل هستیم و می‌توانیم به‌درستی صحبت کنیم.

اما اگر هر حرفی را بدون در نظر گرفتن زمان و مکان مناسب بیان کنیم و هر آنچه به ذهنمان رسید بر زبان بیاوریم، نشان‌دهنده بی‌تعادلی است. کسی که ادب ندارد، در واقع از تعادل نیز برخوردار نیست.

در قرآن کریم نیز بر موضوع ادب بسیار تأکید شده است. ما باید این موضوع را بسیار مهم بدانیم. انسان هرچقدر ثروت یا ظاهر زیبایی داشته باشد، اگر ادب نداشته باشد، در زندگی موفق نخواهد بود. جایی که ادب، آرامش و تعادل نباشد، زندگی نیز از کیفیت لازم برخوردار نخواهد بود.

به نظر من، تعادل بزرگ‌ترین گنج زندگی انسان است. فرد متعادل کسی است که ادب را رعایت می‌کند. ریشه تعادل در سه ضلع جسم، روان و جهان‌بینی قرار دارد. اگر این سه ضلع در وضعیت مناسبی باشند، تعادل نیز برقرار خواهد شد.

برای مثال، فردی که دندان‌درد شدیدی دارد، از نظر جسمی در تعادل نیست؛ بنابراین روان او نیز آرامش کافی ندارد و ممکن است رفتار مناسبی از خود نشان ندهد. وقتی جسم، روان و جهان‌بینی به تعادل برسند، ادب و آداب معاشرت نیز در کنار آن شکل می‌گیرند.

همین حرمت‌هایی که در جلسات توسط نگهبان خوانده می‌شود، نمونه‌ای از آداب و اصولی است که باید در کنگره یاد بگیریم، رعایت کنیم و در زندگی خود نیز به کار ببریم. این آموزش‌ها فقط مخصوص کنگره نیست، بلکه در تمام جنبه‌های زندگی کاربرد دارند.

به نظر من، پایه و اساس کنگره بر تعادل استوار است. اگر تعادل وجود داشته باشد، همه‌چیز در جایگاه درست خود قرار می‌گیرد. همین تعادل بود که باعث درمان اعتیاد شد، درمان سیگار را امکان‌پذیر کرد و حتی در درمان بسیاری از بیماری‌ها و اضافه‌وزن نقش مهمی داشت.

ما در کنگره چیزهای زیادی یاد گرفتیم؛ از جمله آداب خوردن، آداب آب نوشیدن، آداب خوابیدن و بسیاری مسائل دیگر که پیش از ورود به کنگره از آن‌ها آگاهی نداشتیم. یاد گرفتیم چه اندازه بخوریم و هر کاری را تا چه حد انجام دهیم تا جسم ما به تعادل برسد.

یکی از دلایلی که کنگره پس از گذشت بیش از سی سال همچنان پابرجاست و توانسته در سراسر ایران گسترش پیدا کند، همین تعادل و ادب حاکم بر آن است.

خدا را شکر می‌کنم که به کنگره آمدیم و خداوند ما را لایق دانست تا در این مسیر قرار بگیریم. ما در اینجا مطالب ارزشمند زیادی آموختیم و توانستیم به موفقیت‌های خوبی دست پیدا کنیم.

بنابراین، اگر بخواهم تعادل را در زندگی حفظ کنم، ابتدا باید ادب را بیاموزم و آن را هم در زندگی شخصی و هم در کنگره به کار بگیرم. ان‌شاءالله بتوانیم این آداب را رعایت کنیم تا به نتایج خوب، آرامش و حال خوش برسیم و از بی‌تعادلی به سمت تعادل حرکت کنیم.

برای مثال، اگر کسی مطلبی به ما گفت، نباید تعادل خود را از دست بدهیم یا اجازه دهیم ادب ما تحت تأثیر قرار بگیرد. این سه موضوع، یعنی آداب معاشرت، ادب و تعادل، ارتباط بسیار نزدیکی با یکدیگر دارند.

مرزبان کشیک: همسفر الهه مسافر عباس
تایپیست: همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر اعظم (لژیون دوم)
عکاس: همسفر اکرم رهجوی راهنما همسفر اعظم (لژیون دوم)
ویرایش: همسفر زینت رهجوی راهنما همسفر اعظم  لژیون دوم (نگهبان سایت)
تنظیم و ارسال: مرزبان کشیک همسفر مریم

نمایندگی همسفران شهباز

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .