English Version
This Site Is Available In English

در کنار درمان باید تعادل هم برقرار شود

در کنار درمان باید تعادل هم برقرار شود

سلام دوستان بهار هستم همسفر

«آداب معاشرت، ادب و بی‌ادبی، تعادل و بی‌تعادلی» زنجیروار به هم متصل هستند، انسانی که ادب دارد تعادل دارد. در هستی هر چیزی دارای آدابی است و اولین مسئله در آداب و معاشرت، تعادل و بی‌تعادلی است. آقای مهندس می‌گویند: درمان فوق ترک است و تعادل فوق درمان است، درست است که درمان از اهمیت بالایی برخوردار است؛ ولی تعادل از درمان مهمتر است؛ چون کسانی که درمان شده‌اند و تعادل ندارند هنوز بیمار هستند و نمی‌توانند با دیگران ارتباط برقرار کنند؛ بنابراین در کنار درمان باید تعادل هم برقرار شود؛ چون این تعادل است که به انسان کمک می‌کند که بتواند در زندگی درست رفتار کند و درست تصمیم بگیرد. تعادل یعنی؛ به تعادل رسیدن و انسان‌ها ذره‌ذره از تعادل خارج می‌شوند.

وقتی فردی از مرحله‌ حیوانی وارد مرحله‌ انسانی می‌شود‌؛ باید آداب معاشرت و روش‌های آن را به‌درستی اجرا کند، هیچ انسانی بد نیست و اگر بدی می‌کند به دانایی و آگاهی نرسیده است و همه‌ بدبختی بشر از جهل و نادانی او است. ما بایستی با دانش و آگاهی و تجربه ذره‌ذره دانایی و آگاهی‌ خود را بالا ببریم، اگر تفکر ما این باشد که اگر انسان‌ها بدی می‌کنند در اثر عدم آگاهی و عدم دانش آن‌ها است، یک مقدار از درد و رنج‌ِ ما کمتر می‌شود. آقای مهندس می‌گویند: ۹۰ درصد مشکلات ما در اثر سوءتفاهم است. وقتی آداب معاشرت را یاد بگیریم و هر کجا وارد شویم آداب معاشرت آن مکان را بلد باشیم و آن را عملی کنیم آن‌ موقع هم به خودمان و هم به طرف مقابلِ خود احترام می‌گذاریم.

با این کار به خودمان احترام می‌گذاریم؛ چون هر شخص و هر مکان برای خودش یک حریم خصوصی دارد که ما نمی‌توانیم بدون اجازه وارد حریم آن‌ها شویم. در کنگره این بهشت زمینی، همه‌ این قوانین به انسان‌ها‌یی که خواستار درمان هستند به کمک راهنمایانی از جنس عشق آموزش داده می‌شود. جا دارد از راهنمای صبور و مهربانم خانم محدثه عزیز تشکر و سپاسگزاری کنم که آداب معاشرت و راهِ درست را در مسیر زندگی به‌ من آموختند و با آموزش‌های زیبا و آموزنده‌شان همیشه به منِ همسفر کمک می‌کنند که بتوانم مسیرِ درست را تشخیص بدهم.

سلام دوستان منصوره هستم همسفر

در سی‌دی «آداب معاشرت» یکی از نکته‌هایی که آقای مهندس راجع به آن صحبت کردند و برای من جالب بود و من همیشه برعکس انجام می‌دادم، آداب غذا خوردن بود؛ این‌که میزبان اول از همه سر سفره بنشیند، آرام غذا بخورد و آخر از همه دست از غذا خوردن بردارد. به عمق سخنان آقای مهندس وقتی فکر می‌کنم که تأثیر این‌ کار میزبان چه می‌تواند باشد؟ می‌بینم که تعارف کردن‌ها چیزی جزء خجالت برای مهمان ندارد، مهمان در صورتی می‌تواند سر سفره راحت باشد که صاحب‌خانه خودش سر سفره باشد و همراه میهمانان غذا میل کند. سی‌دی آداب معاشرت، به نظر من برای همه اعضاء خانواده لازم است چه مسافر، چه همسفر و چه فرزندان آن خانواده، نکاتی که آقای مهندس بیان می‌کنند، نکات خیلی ریز و کلیدی هستند و می‌تواند شخصیت فرد را صیقل بدهند.

هر چیز دارای آدابی است و مجموعه آداب را ما به عنوان ادب اطلاق می‌کنیم. موضوعی که مهم است؛ همان آداب معاشرت است که باز هم به تعادل و بی‌تعادلی ربط دارد؛ چون کسی که ادب دارد یعنی؛ تعادل دارد، و کسی که بی‌ادب است تعادل ندارد. تعادل و بی‌تعادلی یک مسئله حائز اهمیت است؛ چه بسا بسیاری از  انسان‌ها هستند که اعتیاد ندارند ولی بی‌تعادل هستند. بی‌تعادل بودن باعث شکنجه و آزار و اذیت روحی و روانی اطرافیانِ فرد بی‌تعادل می‌شود. شخصی ممکن است درجات علمی بالایی داشته باشد؛ اما آگاهی نداشته باشد. منظور از آگاهی داشتن نه این‌که اطلاعات داشته باشد، منظور از دانستن؛ تجربه، آموزش و تفکر است. خداوند را شاکرم بابت وجود آقای مهندس و کنگره‌۶۰ که بستری برای بالا بردن سطح آگاهی، تعادل و نحوه صحیح آداب‌ معاشرت را برای منِ همسفر فراهم کرده است.

سلام دوستان هانیه هستم همسفر

آداب معاشرت فقط مجموعه‌ای از رفتارهای ظاهری نیست؛ بلکه نشان‌دهنده شخصیت، جهان‌بینی و میزان احترام ما به خود و دیگران است. هر انسانی در هر جایگاهی که قرار دارد با نوع گفتار، رفتار و برخوردِ خود شناخته می‌شود. آداب معاشرت به من می‌آموزد که چگونه با احترام صحبت کنم، شنونده خوبی باشم، به حقوق دیگران احترام بگذارم و در برخورد با افراد، ادب و محبت را سرلوحه کار خود قرار دهم. گاهی یک لبخند، یک سلام گرم یا یک تشکر ساده می‌تواند تأثیر عمیقی بر روابط ما بگذارد.

من متوجه شدم که رعایت آداب معاشرت فقط برای دیگران نیست؛ بلکه قبل از هر چیز باعث آرامش و رشد خودِ من می‌شود. وقتی با احترام رفتار می‌کنم، احترام دریافت می‌کنم و روابط سالم‌تری را تجربه خواهم کرد. از آموزش‌های کنگره۶۰ آموخته‌ام که انسان برای رسیدن به جایگاه‌های بالاتر، نیازمند یادگیری و اجرای اصول اخلاقی و رفتاری است و آداب معاشرت یکی از پایه‌های مهم این مسیر محسوب می‌شود. آداب معاشرت را نه یک اجبار، بلکه یک هنر می‌دانم؛ هنری که می‌تواند زندگی، روابط و مسیر درمان را زیباتر و مؤثرتر کند.

سلام دوستان نجیبه هستم همسفر

در خصوص دستورجلسه: «آداب معاشرت، ادب و بی‌ادبی‌، تعادل و بی‌تعادلی» باید بگویم: آدمی تا سواد نیاموزد، ثروت نیندوزد؛ اما باید ادب را یاد بگیرد و رعایت کند. در کنگره آموختم که اگر انسان پروفسور و دانشمند هم باشد و یا اگر ثروت عالم را داشته باشد؛ اما اگر بی‌ادب باشد، به هیچ نمی‌ارزد. ادب مرد به از دولت اوست. ادب را از کودکی و خردسالی باید بیاموزیم و به کودکانِ خود آموزش بدهیم. ادب، همین رفتارهای ریز و پیش پا افتاده است که ما در سراسر عمرمان انجام می‌دهیم، از کودکی تا پیری. خوردن، خوابیدن، آشامیدن، لباس پوشیدن، حرف‌زدن و حتی تشکر کردن، همه و همه آدابی دارند که با رعایت آن بهتر می‌توانیم با دیگران تعامل برقرار کنیم و زندگی آرام‌تری داشته باشیم.

رابط خبری: راهنما همسفر محدثه (لژیون سوم)
ویرایش و ارسال: همسفر راضیه رهجوی راهنما همسفر زهرا (لژیون پنجم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی ارگ کرمان

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .