English Version
This Site Is Available In English

هیچ انسانی بد نیست

هیچ انسانی بد نیست

مسئله مهم در آداب معاشرت، تعادل و بی‌تعادلی است. آقای مهندس می‌گویند: مشکلی که در حال حاضر وجود دارد این است‌ که انسان‌ها ذره‌ذره از تعادل خارج شده‌اند و این فقط مربوط به قشر مصرف‌کننده نیست؛ بلکه مربوط به همه انسان‌ها است. وقتی همه قشرها و مقام‌ها از تعادل خارج می‌شوند، موجب رنج و عذاب اطرافیان خود می‌شوند. وقتی فردی از مرحله‌ حیوانی وارد مرحله‌ انسانی می‌شود، باید آداب معاشرت و روش‌های آن را به درستی اجرا کند؛ مانند غذا خوردن که چه میزان و چگونه خورده شود. کسی‌ که این آداب را به جا بیاورد، باادب و کسی‌که به جا نیاورد، بی‌ادب است. راه رفتن هم آداب دارد، اگر آداب راه رفتن را رعایت نکنید ممکن است دچار بیماری‌هایی مانند آرتروز گردن و ... شوید.

انسان باید روی حرفی که می‌زند کنترل داشته باشد. برای مثال یک مرتبه حرف زشتی از دهانش بیرون نیاورد، در حرف دیگران نپرد و موقع غذا خوردن حرف نزند. آز آداب غذا‌خوردن در میهمانی هم این می‌باشد که تا صاحب سفره شروع به غذا کشیدن نکرده‌است، مهمان نباید غذا بکشد و بخورد. صاحب سفره اولین نفری هست که غذا را می‌کشد و آخرین نفری هست که از سر سفره بلند می‌شود. وقتی چند نوع غذا تدارک دیده شده‌است، مهمان باید یک نوع غذا را انتخاب کند و بخورد.

از آداب صحبت کردن با دیگران نیز می‌توان به مواردی اشاره کرد: آقایان وقتی با خانم‌ها صحبت می‌کنند نباید از کلمه تو استفاده کنند و جهت احترام از«شما» استفاده کنند.

هنگام رانندگی، بوق زدن زیاد، تند‌ رفتن، لایی‌کشیدن و آشغال‌ریختن از پنجره، بی‌ادبی محسوب می‌شود. مراجعه به ادارات نیز اصولی دارد برای مثال جهت نشستن بر روی صندلی باید اجازه گرفته شود. همچنین وقت شناسی از مهم‌ترین و بزرگ‌ترین میزان ادب است.

به طور کلی هیچ انسانی بد نیست و اگر بدی می‌کند به این دلیل است که به دانایی و آگاهی لازم نرسیده‌ است و همه بدبختی بشر از جهل و نادانی او است. ما بایستی با دانش، آگاهی و تجربه ذره‌ذره دانش‌مان را بالا ببریم و اگر این تفکر را داشته باشیم که اگر انسان‌ها بدی می‌کنند در اثر عدم آگاهی و عدم دانش‌شان است، یک مقدار از درد و رنج خودمان کم خواهد شد.

نویسنده: همسفر پرستو رهجوی راهنما همسفر معصومه (لژیون چهاردهم)
رابط خبری: همسفر راضیه رهجوی راهنما همسفر معصومه (لژیون چهاردهم)
ویرایش: همسفر هستی رهجوی راهنما همسفر رویا (لژیون اول) نگهبان سایت
ارسال: همسفر سمانه رهجوی راهنما همسفر رویا  (لژیون اول) دبیر دوم سایت
همسفران نمایندگی ابوریحان تهران

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .