English Version
This Site Is Available In English

چیزی که مضر است، نمی‌تواند تفریح باشد

چیزی که مضر است، نمی‌تواند تفریح باشد

همسفر فریده:

مصرف سیگار به دلایل متعددی اتفاق می‌افتد که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به ارزان و در دسترس بودن آن اشاره کرد. تلفات ناشی از سیگار بیش از هر بلای طبیعی دیگری است. نیکوتین موجود در سیگار از سد خونی مغز عبور کرده و جایگزین نیکوتین طبیعی در مغز می‌شود. این فرآیند باعث وابستگی فرد شده و برای مدت کوتاهی احساس نشاط ایجاد می‌کند که در پی آن، فرد مصرف‌کننده اشتیاق بیشتری برای مصرف پیدا می‌کند.

افراد سیگاری بر این باورند که سیگار باعث آرامش می‌شود؛ اما اگر چنین بود، آن‌ها باید آرام‌ترین افراد جامعه می‌بودند، در صورتی‌که این‌گونه نیست. برای درمان مصرف‌کننده سیگار، زمان و دارو لازم است. از نظر مهندس حسین دژاکام، بهترین دارو، آدامس نیکوتین است که باید طی مدت‌زمان ۱۰ماه مصرف شود.

شاید این سؤال پیش بیاید که اگر مواد مخدر مضر است، پس چرا خداوند آن‌ها را خلق کرده است؟ باید گفت که خداوند هم ابزارهای مفید و هم ابزارهای مضر را خلق کرده و در کنار آن، عقل را در اختیار انسان قرار داده است. ما انسان‌ها باید بدانیم چگونه از این ابزارها استفاده کنیم.

مهندس حسین دژاکام می‌فرمایند: «مشکلات ما باعث گشایش در کار ما می‌شود». ایشان در سال‌های گذشته در اثر مصرف سیگار دچار سکته شدند و همین مشکل باعث شد که راه درمان سیگار به ذهنشان برسد. نیکوتین را می‌توان به سه روش به بدن رساند که عبارت‌اند از: قرص نیکوتین، برچسب نیکوتین و آدامس نیکوتین. نیکوتین به شکل‌های ۲ گرمی و ۴ گرمی تولید می‌شود. در‌واقع، هر پاکت سیگار معادل ۴ یا ۵ آدامس است. آدامس نیکوتین به این دلیل از موارد دیگر بهتر است که باعث حرکت فک و دهان می‌شود و این امر به کاهش ابتلا به افسردگی در فرد نیز کمک می‌کند.

 

راهنما همسفر زهرا:

از کودکی با سیگار آشنا بودم. پدرم صبح زود که بیدار می‌شد، قبل از صرف صبحانه سیگار می‌کشید و من همیشه برایم سؤال بود که چرا این موقع صبح سیگار می‌کشد؟ اما نمی‌دانستم که بدن او دچار کمبود نیکوتین شده است و او قبل از خوردن صبحانه باید سیگار مصرف کند. ولی نسبت به قلیان اصلاً چنین نظری نداشتم؛ به نظرم قلیان اعتیاد نمی‌آورد و فقط یک نوع تفریح بود. هرکس می‌خواست به گردش برود، قلیان به دست می‌گرفت و هیچ‌وقت فکر نمی‌کردم قلیان اعتیادآور باشد. با اینکه همه قلیان می‌کشیدند، من فقط نگاه می‌کردم؛ اما نسبت به آن احساس بدی نداشتم.

یک روز مهمان داشتم و دیدم او اصلاً ناهار نمی‌خواهد، حال خوبی نداشت و فقط به دنبال قلیان و تنباکو بود. این برای من خیلی عجیب بود که چرا این‌قدر به قلیان وابسته بود! آن موقع بود که متوجه شدم قلیان هم اعتیاد دارد. در نگاه من، قلیان ابزار بدی نبود؛ اما نمی‌دانم چرا جامعه آن نگاه بدی که به فردی که سیگار یا مواد مخدر مصرف می‌کند را به افرادی که قلیان می‌کشند ندارد؟ چون وقتی نگاه بد نباشد، همه‌چیز خوب و عالی به نظر می‌رسد.

انسان فکر می‌کند قلیان تفریح است؛ اما وقتی قلیان استفاده شود، باز هم اعتیاد است و مصرف‌کننده هرجایی که بخواهد برود، قلیان به دست می‌رود و آن وقت است که سختی را احساس می‌کند. دود قلیان آسیب بیشتری به ریه‌ها وارد می‌کند. در پارک‌ها، افراد به‌راحتی قلیان را جلوی خود گذاشته و مصرف می‌کنند. این یک درد است؛ چون ما آن‌قدر آگاهی نداریم که به جوان‌هایمان اجازه می‌دهیم قلیان بکشند. چیزی که مضر است، نمی‌تواند تفریح باشد

رابط خبری: همسفر فریده رهجوی راهنما همسفر زهرا  (لژیون چهارم)
ارسال: راهنمای تازه‌واردین همسفر آرزو نگهبان سایت
همسفران نمایندگی سیرجان

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .