English Version
This Site Is Available In English

ما نباید در صبر خود بی‌صبری نماییم

ما نباید در صبر خود بی‌صبری نماییم

جلسه چهاردهم دوره سی‌ام کارگاه‌های آموزشی، خصوصی مسافران  کنگره ۶۰ نمایندگی سهروردی اصفهان به استادی راهنما مسافر ناصر، نگهبانی مسافر محسن و دبیری مسافر اسماعیل با دستور جلسه ((وادی پنجم و تاثیر آن روی من)) روز یکشنبه بیست و نهم تیر ماه ۱۴۰۴ ساعت ۱۷ آغاز به کارکرد.

خلاصه سخنان استاد:

سلام دوستان ناصر هستم یک مسافر، خداوند را سپاسگزارم که یک بار دیگر توفیق داد در کنگره۶۰ باشم و در جمع شما عزیزان در نمایندگی سهروردی حضور یابم. خداقوت می‌گویم به ایجنت، مرزبانان، راهنمایان، راهنمایان تازه‌واردین و تمامی خدمت‌گزاران.
همان‌طور که دبیر محترم فرمودند، امروز دستور جلسه وادی پنجم است. در جهان ما، تفکر قدرت مطلق حل نیست، بلکه همراه با رفتن و رسیدن است که آن را کامل می‌کند. وادی پنجم آنقدر گسترده است که می‌شود درباره‌اش کتاب‌ها نوشت، اما وقت من محدود است و امیدوارم بتوانم برداشت خودم را در این پنج دقیقه کوتاه ارائه دهم.
همانطور که می‌دانید، ما ۱۴ وادی داریم، یعنی مسیری که از ۱۴ منزلگاه تشکیل شده است و اگر از آن عبور کنیم، حتماً به حال خوش و آرامش در وادی آخر، که نامش عشق و محبت است، می‌رسیم. حالا اگر بخواهیم درباره‌اش صحبت کنیم، باید گفت: وادی اول آموزش می‌دهد که چگونه فکر کنیم.
وقتی تفکر را یاد گرفتیم، نیرو منفی شروع به فعالیت می‌کند، ناامیدی می‌آورد. وادی دوم امیدواری را به ما می‌آموزد. سپس، در جستجوی فردی می‌گردیم که مسئولیت‌هایمان را به او بسپاریم و راهی برای فرار از مسئولیت‌ها پیدا می‌کنیم. وادی سوم، خودباوری، وادی چهارم، مسئولیت‌پذیری را به ما آموزش می‌دهد.
در واقع، این‌ها همه در ذهن اتفاق می‌افتد، اما وقتی این مفاهیم را فرا گرفتیم، وادی پنجم می‌گوید باید این تفکر و این اندیشه را به عمل تبدیل کنیم و این عمل باید در پرتو هفت آیتمی باشد که در این وادی ذکر شده است. در متن وادی پنجم آمده است که در جهانی که ما هستیم، تفکر خالی فایده‌ای ندارد؛ بلکه باید همراه با عمل و حرکت باشد، و این هفت آیتم را دارد.
اولین آیتم، برگشت از ضد ارزش‌هاست. این برای من خیلی جالب بود؛ زیرا نمی‌گوید دوری از ضد ارزش‌ها، بلکه می‌گوید برگشت، که همان توبه‌ای است که آقای مهندس در روز چهارشنبه فرموده‌اند. من خودم را مثال می‌زنم؛ در گذشته وارد کوچه بن‌بستی شده بودم و ضد ارزش‌هایی مرتکب شده بودم. حالا باید برگردم، همان مسیری که اشتباه رفته‌ام، اصلاحش کنم.
نباید تصور کنم توبه کافی است و همه چیز گل و بلبل می‌شود؛ بلکه نیاز است زمان بگذرد، تزکیه و پالایش انجام شود تا به آرامش برسم. آیتم بعدی، خودداری است؛ یعنی کاری را انجام نده که نمی‌دانی عاقبتش چه خواهد شد. در سفر اول، خیلی به این موضوع توجه کردم؛ برای نمونه، وقتی می‌خواستم پول قرض بدهم، چون نمی‌دانستم عاقبتش چه می‌شود، انجام نمی‌دادم.
یا در موارد دیگر، از کاری که می‌دانستم نتیجه‌اش ممکن است منفی باشد، خودداری می‌کردم. این همان تمرین خودداری است. سومین آیتم، قناعت است؛ یعنی باید از آنچه داریم، به‌درستی و به شکل صحیح استفاده کنیم. بعضی افراد، مخصوصاً در مرحله اول سفر، پس از چند ماه، هدفشان تغییر ماشین، شغل یا انجام کارهای دیگر است، اما این کارها می‌تواند مسیرشان را منحرف کند و هدف اصلی سفر را فراموش کنند، و سفرشان خراب شود.
قناعت یعنی درست استفاده کردن، کسانی که اهل قناعت هستند تمام دخل و خرج خود را ثبت می‌کنند و در آن ولویت‌ها را مشخص می‌نمایم و بر اساس اولویت‌ها کارهای خود را انجام می‌دهند، اگر برنامه‌ریزی داشته باشیم قطعاً به آن حال خوش خواهیم رسید و اگر برنامه‌ریزی نداشته باشیم  دچار پریشانی خواهیم شد.
ما در این وادی یاد می‌گیریم که قناعت یعنی از امکاناتی که داریم به درستی استفاده کنیم، حتماً با گذشت زمان اتفاقات خوبی خواهد افتاد. مقوله صبر را داریم که آقای مهندس می‌فرمایند: "صبر یعنی تلاش و کوشش همراه با گذشت زمان" و این خیلی برای ما مهم است، ما نباید در صبر خود بی‌صبری نماییم.
اگردر سفر اول هستیم اجازه بدهیم که تغییر تبدیل و ترخیص در ما به خوبی و کاملاً اجرا شود و انتظار نداشته باشیم که در ابتدای کار به حال خوشی داشته باشیم، باید تلاش کنیم، مشارکت کنیم،ودر نوشتن سی‌دی‌ها سنگ تمام بگذاریم. مسئله ورزش و حضور در استخر را فراموش نکنیم، این کارها را انجام بدهیم و صبر را چاشنی آن قرار بدهیم تا به سرانجام کار برسیم، می‌گویند صبر میوه تلخی است که با گذشت زمان به شیرینی تبدیل می‌شود.
آیتم پنجم در این وادی تجسس، قضاوت و غیبت است، کاری به دیگران و فعالیت آنها و دیگر مسائل نداشته باشیم؛ این کار باعث رانده شدن در حاشیه می‌شود،  تجسس در کار دیگران منجر به غیبت خواهد شد و غیبت ما را به قضاوت کردن مجبور می‌کند. به قول آقای مهندس که می‌فرمایند: کسانی که تجسس؛ قضاوت و غیبت می‌کنند مانند کسانی هستند که به دیوار پوسیده‌ای تکیه کردند که هر لحظه امکان دارد بر سر آنها آوار شود.
وقتی ما کسی را قضاوت می‌کنیم سیستم کائنات ما را در جایگاه او قرار خواهد داد، ما در کنگره آموخته‌ایم که از دیدن تا شنیدن فاصله‌ای نیست شاید هر آنچه که دیده‌اید آنچه که قضاوت می‌کنید نباشد چیزهایی را که می‌بینیم قسمت کمی از واقعیت است و نمی‌توانیم طبق آن قضاوت نماییم. آیتم ششم آیتم پس‌انداز است.
مورد بعدی مورد ششم که پس انداز است خیلی مهم است و توانست بسیار به من کمک کند پس‌انداز ما در دوران مصرف این بود که اگر مواد مصرفی خوبی پیدا می‌کردیم هرجوری بود مقدار زیادی از آن را می‌خریدیم که برای آینده داشته باشیم حالا باید پس انداز را در صراط مستقیم اجرایی کنیم آقای مهندس می‌فرمایند در پس انداز اگر یک قرص نان داریم باید یک چهارم آن را نگه داریم همچنین در کلام الله داریم که باید یک پنجم مال خود را پس انداز کنیم و بر همه ما این امر واجب است.
طبق گفته آقای مهندس پس‌انداز فقط برای ثروتمندان نیست و پس انداز برای من ناصر است و باید از درآمد خودم مقداری را پس انداز کنم. آقای مهندس روز چهارشنبه فرمودند که در قدیم زنان در خانواده با پول‌هایی که داشتند طلا می‌خریدند و برای روز مبادا پس انداز می‌کردند.
قطعاً هر شخص دانایی و هر شخصی که وارد کنگره می‌شود و این آموزش‌ها را می‌گیرد باید یک پس اندازی برای خود داشته باشد. و مورد آخر توکل، رضا و تسلیم است من ناصر همیشه در مرحله توکل قرار می‌گیرم اما در مرحله رضا و تسلیم نمی‌توانم قرار بگیرم. به خداوند توکل می‌کنم و در مسیر حرکت می‌کنم تا زمانی که یک اتفاقی می‌افتد که باب میل من نیست دیگر راضی به رضای خدا نیستم و با خودم می‌گویم نباید این اتفاق می‌افتاد.
خیلی سخت است که انسان به مرحله تسلیم و رضا برسد و باید بدانیم که هیچ برگی از درخت نمی‌افتد مگر به فرمان خداوند. حضرت ایوب توانست به مرحله رضا و تسلیم برسد و به رضای خدا راضی بود تا در نتیجه خداوند نماد صبر را به حضرت ایوب عطا کرد. قطعا اگر شخصی بتواند این موارد را رعایت و اجرایی کند به حال خوش و آرامش می‌رسد.
ما اگر بخواهیم این موارد را درست اجرایی کنیم باید اول حسمان را درست کنیم سپس تفکر و اندیشه مان را درست کنم و بتوانیم به گفتار نیک برسیم و در ادامه به رفتار نیک برسیم تا در نهایت به موفقیت برسیم و اگر نگاه کنیم می‌بینیم که این آموزش‌ها در هیچ جایی غیر از کنگره به این روانی بیان نشده است و اگر ما این موارد را به طور صحیح عمل کنیم می‌بینیم که چقدر مشکلات ما حل می‌شود و به تعادل می‌رسیم و لذت می‌بریم.
 


ضبط صدا : مسافررضا ل5
تایپ: مسافر علیرضا ل6، مسافر اکبر ل14، مسافر محمدتقی ل9
تنظیم و ارسال: مسافر جواد ل۱۴

مسافران نمایندگی سهروردی اصفهان

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .