در کتاب عشق، چهارده وادی برای رسیدن به خود؛ وادی اول تفاوت بین تفکر و افکار را مشخص میکند که چگونه تفکر سالم و درستی نسبت به خود و جهان پیرامون داشته باشیم و بدانیم ما بهعنوان یک انسان چه مسئولیتی نسبت به خود و محیطی که در آن زندگی میکنیم داریم؟ در نهایت و بعد از درک این مطالب ساختار ذهنی مناسبی برای من ایجاد شد؛ اما آیا دانستن برخی مطالب، انسان را به حال خوش میرساند؟ بهعبارتی آیا دانستن مطالبی مانند ناامیدی ما را امیدوار میکند؟
در وادی پنجم آموختیم که در جهان ما تفکر قدرت حل نیست؛ بلکه توأم با رفتن و رسیدن آن را کامل مینماید؛ یعنی با گذراندن چهار وادی و ایجاد تفکر درست و ساختار مناسب ذهنی، زمان این است که ساختارها و تفکرات درست را به قوه عمل درآوریم. مانند اینکه درخت را به میوه آن میشناسند؛ بنابراین نتیجه تمام تفکرات و ذهنیت انسان نیز با رفتار و عمل او نمایانگر میشود.
اینکه شخص در چه مرحله از انسانیت به سر میبرد و چه تفکراتی درون او وجود دارد، بهواسطه عمل او مشخص میشود. پس از ایجاد تفکراتی در ذهن به آن دسته از افکار منطقی و درست خود جامه عمل میپوشانیم و در مسیر آن قدم برمیداریم و حرکت میکنیم. از مثالی بسیار آسان و قابل لمس در این وادی استفاده شده که اگر در ذهن خود خوردن ساندویچ را تصور کنیم تا زمانی که وارد مرحله عمل نشویم، خوردن ساندویچ برای ما محقق نمیشود! پس تا زمانی که برای درمان بسیاری از بیماریها؛ از جمله اعتیاد خود اقدام نکنیم، هیچگاه به درمان نمیرسیم و همچنان از بیماری رنج میبریم و تا زمانی که حرکت نکنیم از ناامیدی و بسیاری از مشکلات دیگر عبور نخواهیم کرد.
طبق آوای کنگره که میگوید: (بر پا خیز ای انسان شهرت گشته ویران، بیرون کن این شیطان) بدون حرکت انسان شهر وجودی او نه تنها تغییر نخواهد کرد؛ بلکه رو به زوال میرود؛ زیرا هستی در گردش و زایش است و در سکون همه چیز خراب و از کار افتاده میشود؛ اما در این وادی اشاره شده زمانی ساختارهای ذهنی را به اجرا درمیآوریم که به آرامش برسیم. حال چگونه میتوان برای حرکت کردن به آرامش رسید؟ موقعی که انسان دچار گرفتاری و مشکلات است چگونه میتواند آرامش را فراهم کند؟
گاهی مشکلات در اثر حرکت نادرست یا تفکرات اشتباه بهوجود آمدهاند که در این هنگام باید انرژی خود را مدیریت و آن را در جهت سازندگی و رشد خرج کنیم. برای رسیدن به آرامش باید تزکیه و پالایش کنیم؛ یعنی صفات ناپسند و خنثی را در خود کمرنگ و از بین ببریم. در این وادی میتوانیم توسط چندین شاهکلید برای خود آرامش نسبی فراهم کرده و برای حرکتمان انرژی ایجاد کنیم که به ترتیب آنها را توضیح خواهم داد.

برگشت از ضدارزشها: مانند دروغ، سرزنش، غیبت، قضاوت و اعمالی که خرد جهانی با آن مخالف است؛ یعنی صفاتی که هر انسانی با هر مذهب و ملیتی آن را ناپسند تلقی میکند؛ زیرا اثرات مخرب آن برای همه مشخص است. به عنوان مثال بیمار در مراجعه به پزشک با پنهانکاری بیماری خود قطعاً نسخه درستی تحویل نمیگیرد یا زمانی که با چوب قضاوت دیگران را سرزنش میکنیم دیگر شاهد و قاضی خود نیستیم که این رفتارها نشاندهنده بیتعادلی است و خود فرد از آن بیاطلاع است.
خودداری: ما زمان کافی برای تجربه همه مسیرهای موجود را نداریم در این صورت از تجربه دیگران استفاده میکنیم، گرچه تصمیمگیرنده نهایی خود ما هستیم؛ اما اگر از انتخاب مسیر درست یا اشتباه اطمینان نداریم باید تا زمانی که این اطمینان حاصل شود از انجام آن کار خودداری کنیم.
قناعت: در الگو از طبیعت مشاهده میکنیم که درختان و گیاهان با کمترین امکانات بهترین محصول را میدهند؛ بنابراین میآموزیم که از سادهترین و کمترین امکانات بهترین شرایط را فراهم کنیم.
صبر: تحمل کردن و پشت سر گذاشتن زمان همراه با تلاش و کوشش برای رسیدن به هدف است، مانند مصرفکنندگان مواد مخدر که با ورود به کنگره و درمان با متد DST به مدت ده ماه زمان را سپری میکنند و با دریافت آموزشها در طول این مدت به درمان میرسند.
تجسس، قضاوت، غیبت: اعمالی که انسان در اثر جهل و نادانی به ظاهر با نام خیرخواهی و کار ثواب انجام میدهد و سرانجام مانند دیواری بر روی سر خودش آوار میشود.
پسانداز: دشواری برای همه انسانها پیش میآید و یکی از کارهایی که ما را نجات میدهد پسانداز مادی و معنوی است.
توکل، رضا، تسلیم: در تمام امورات زندگی باید با تلاش و کوشش حرکت کنیم و در طول مسیر به خداوند توکل و به نتیجه رضایت داشته باشیم و تسلیم فرمان و حکمت قدرت مطلق باشیم. با این موارد باید انرژی ذخیره شده را در خود مدیریت کنیم؛ یعنی زمانی که انرژی لازم برای حرکت نداریم با انجام برخی موارد درون خود توان حرکت ایجاد کنیم یا متوجه شویم انرژی ما کجا از بین میرود تا از آن جلوگیری نماییم. در پایان، این وادی به ما کمک میکند تا یک ساختار ذهنی را به یک ساختار عملیاتی تبدیل کنیم؛ اما ذکر چهارچوب و استفاده از شاهکلید و چگونگی استفاده از انرژیهای درون، ما را به سمت عمل به دانستهها رهنمود میکند. از این وادی به بعد ضمن تفکر، امید و مسئولیتپذیری، روش چگونه حرکت کردن را میآموزیم. امیدوارم در این خدمت توانسته باشم عمل سالمی انجام بدهم.
منبع: کتاب عشق، چهارده وادی برای رسیدن به خود
نویسنده: همسفر سمیه رهجوی راهنما همسفر مژگان (لژیون سردار)
رابط خبری و ویرایش: همسفر شکوه رهجوی راهنما همسفر نسرین (لژیون سردار)
عکاس: همسفر نرگس رهجوی راهنما همسفر الهه (لژیون سردار)
ویراستار و ارسال: همسفر مریم نگهبان سایت
همسفران نمایندگی دکتر علیرضا
- تعداد بازدید از این مطلب :
144