کنگره 60 بهعنوان یک سازمان مردمنهاد در ایران، با هدف کمک به درمان اعتیاد و بازسازی زندگی افراد درگیر این معضل، رویکردی نوین و علمی را ارائه کرده است. این سازمان با بهرهگیری از روش درمان تدریجی (DST) و آموزشهای جهانبینی، افراد را نهتنها به سوی رهایی از اعتیاد هدایت میکند، بلکه آنها را برای دستیابی به زندگی متعادل و معنوی آماده میسازد. یکی از مهمترین آموزشهای کنگره 60، وادیهای چهاردهگانه است که هر یک درسهایی عمیق برای زندگی ارائه میدهند. در این مقاله، به بررسی وادی پنجم و تأثیر آن بر زندگی فردی پرداخته میشود، وادیای که بر اهمیت حرکت و عمل به تفکرات منطقی تأکید دارد.
در این وادی مسئلهای که مطرح میشود حرکت است. چرا که در چهار وادی قبل تفکر کردن را یاد گرفتیم. وادی پنجم ترس از حرکت را از بین میبرد و عظمت و شأن انسان را بیان میکند. این وادی میگوید: قدرت و توان درونی انسان بسیار زیاد است.
انسان در جهانهای متعددی زندگی میکند. جهان فیزیکی یا خاکی، همین جهانی که ما در آن زندگی میکنیم. جهان ذهن بسیار قدرتمند است و ابزار و وسایل زیادی برای جمعآوری اطلاعات و پردازش آنها دارد. جهان ذهنی تمام اطلاعات را به تصویر میکشد و در جهان فیزیکی اجرا میکند. جهان ذهن مثل شمشیر دو لبه است؛ اگر در صراط مستقیم باشیم ما را به بالاترین درجه میرساند و اگر در مسیر ضد ارزشها باشیم به انتهای درهی تاریکی پرتاب میکند.
جهان خواب که به مرگ تشبیه شده است و تفاوت آن با مرگ در این است که ارتباط بین جسم و نفس قطع نمیشود و این که در جهان خواب، ماهیت آنچه در خواب میبینیم با ماهیت آنچه در جهان فیزیکی میبینیم خیلی متفاوت است.
در این وادی یاد میگیریم که تفکراتی که منطقی هستند را به اجرا درآوریم و برای اجرایی کردن آنها باید در تعادل و آرامش باشیم که آقای مهندس سه اصل پندار سالم، گفتار سالم و کردار سالم را بیان میکنند که اگر آنها را سرلوحه زندگی قرار دهیم بسیاری از مسائل و مشکلات سد راه زندگی ما نمیشوند و اگر هم مشکلی پیش بیاید میتوان راهحل آن را پیدا کرد و با آرامش بیشتر بهترین تصمیم را گرفت.
برای خروج از نگرانی، ناامیدی و... باید گامهایی را طی کرد که عبارتند از:
۱- قناعت؛ اگر قناعت را یاد بگیریم و آن را در تمام ابعاد زندگی استفاده کنیم، به معنی این است که از انرژی خود بهصورت بهینه استفاده کردهایم.
۲- صبر؛ این گام تأکید بر مسئله زمان دارد که برای رسیدن به خواستهها باید هم تلاش باشد هم آگاهی با تحمل زمان.
۳- تجسس، قضاوت، غیبت؛ این سه مورد از ضد ارزشهایی هستند که زمان و انرژی را از ما میگیرد و زندگی ما را به بیراهه میکشاند و ما را از خودمان دور میکند.
۴- پسانداز؛ ادامه زندگی نیاز به توشه دارد چه مادی چه معنوی، با پسانداز است که انسان هر لحظه آمادگی مقابله با حوادثی که پیشبینی نشدهاند را پیدا میکند و از بحرانهای زندگی عبور میکند.
۵- توکل؛ توکل یعنی وکیل قرار دادن قدرت مطلق و نیروهای مافوق. انسان زمانی که توانایی حل مسائل را ندارد و آگاهی کامل دارد که در راه ارزشها قرار دارد اختیار خود را به وکیل خود واگذار میکند و بهترین وکیل انسان، خداوند است.
۶- رضا؛ در این گام انسان به سمت خواستههایش قدم برمیدارد اما نتیجه را به خداوند میسپارد و هر اتفاقی که رخ دهد از نتیجه رضایت دارد.
۷- تسلیم؛ بالاترین مرحله معنوی تسلیم است. در این مرحله انسان خودش را نمیبیند؛ هر چه هست خالق است و قدرت مطلق. انسان را خواستهای نیست.
۸- بازگشت از ضد ارزشها؛ آلوده شدن به ضد ارزشها باعث بیقراری میشود بنابراین برای حفظ آرامش باید از ضد ارزشها دوری کنیم.
۹- خودداری؛ در این گام به مسائلی برخورد میکنیم که در مورد انجام دادن و انجام ندادن آنها به هیچ نتیجهای نمیرسیم، در این شرایط بهترین تصمیم انجام ندادن آن فعل است.
جمعبندی:
وادی پنجم از کنگره 60 به ما میآموزد که تفکر بهتنهایی کافی نیست و برای دستیابی به موفقیت، باید با حرکت و عمل همراه شود. این وادی با تأکید بر اصول قناعت، صبر، توکل، رضا، تسلیم و دوری از ضد ارزشها، راهنمایی عملی برای زندگی متعادل و معنوی ارائه میدهد. با بهکارگیری این اصول، نهتنها میتوان از مشکلات و نگرانیها عبور کرد، بلکه میتوان به آرامش درونی و موفقیت پایدار دست یافت. این درسها نهتنها در مسیر درمان اعتیاد، بلکه در تمام جنبههای زندگی کاربرد دارند و به ما کمک میکنند تا با آگاهی و تعادل، زندگی بهتری بسازیم. کنگره 60 با این آموزشها، مسیری روشن برای رهایی از تاریکیها و رسیدن به نور ارائه میکند.
منابع: کتاب عشق چهارده وادی برای رسیدن به خود، سیدی تسلیم
نویسنده: همسفر میترا رهجوی راهنما همسفر مهری (لژیون هفتم)
رابط خبری: همسفر فریبا رهجوی راهنما همسفر مهری (لژیون هفتم)
ویرایش و ارسال: همسفر سارا رهجوی راهنما همسفر سمیه (لژیون چهارم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی باغستان کرج
- تعداد بازدید از این مطلب :
12