English Version
This Site Is Available In English

بلد بودن یک موضوع زمانی ارزشمند است که ما آن را به کار بگیریم

بلد بودن یک موضوع زمانی ارزشمند است که ما آن را به کار بگیریم

وادی پنجم می‌گوید: در جهان ما تفکر ما قدرت مطلق حل نیست؛ بلکه توأم با رفتن و رسیدن آن کامل می‌نماید.

با فکر کردن مسائل زندگی به طور مطلق حل نمی‌شود. در وادی اول تا سوم آموختیم تمام ساختارها با فکر به وجود می‌آید، هیچ موجودی جهت بیهودگی قدم به این حیات نگذاشته، هیچ موجودی به اندازه خود او راجع به خود فکر نمی‌کند. در وادی چهارم مسئله خداوند مطرح می‌شود.

تا وادی چهارم تفکر آموزش داده شد و گفته شد که همه چیز با تفکر آغاز می‌شود و حوزه، چهارچوب و خط و خطوط مسیر را به ما نشان داد تا یک گریزگاه پیدا نکنیم و  مسئولیت‌ها را به خداوند واگذار نکنیم یا دیگران و پدر و مادر خود را مقصر ندانیم و بگوییم اگر پدر و مادرمان این کار را انجام می‌دادند ما این‌جوری می‌شدیم و این بسیار خوب بود، به عنوان مثال؛ اگر آن‌ها ایتالیا زندگی می‌کردند ما نیز ایتالیایی بلد بودیم؛ اما در طول این وادی‌ها آموزش گرفتیم که انسان باید روی خودش حساب کند؛ البته مُنکر کمک دیگران، جامعه و خانواده نیستیم؛ اما بار مسئولیت تنها بر عهده خودمان است تا ما روی خودمان حساب نکنیم به هیچ عنوان نمی‌توانیم به جایی برسیم و مرتب باید مانند: گدای سامره دست‌مان را دراز کنیم و از دیگران کمک بخواهیم؛ حتی برای محبت نیز باید از دیگران گدایی کنیم. آقای مهندس می‌فرمایند: تفکری که به عمل نیاید، ده‌شاهی هم نمی‌ارزد. کسی که یک عالم اطلاعات و معلومات دارد؛ اما بلد نیست که چگونه از آن‌ها استفاده کند هیچ ارزشی ندارد.

ممکن‌ است ما بسیاری از مسائل را بلد باشیم؛ اما اگر آن‌ها را به کار نگیریم، هیچ فایده‌ای ندارد.

برخی از شاعران معروف مانند: مولانا، حافظ و نظامی گنجوی راجع به وادی پنجم می‌گویند: بلد بودن یک موضوع زمانی ارزشمند است که ما آن را به کار گرفته و از آن استفاده کنیم؛ اما در صورتی که از آن استفاده نکنیم، هیچ ارزشی ندارد.

ما انسان‌ها که در حال حاضر در بُعد زمین هستیم در چند جهان دیگر نیز زندگی می‌کنیم؛ ممکن است شما بگویید ما تنها در یک جهان زندگی می‌کنیم؛ اما من از سه جهان  نام می‌برم که شما آن‌ها را می‌پذیرید که عبارتند از؛ ۱- جهان زمینی؛ جهانی که ما در حال حاضر در حال زندگی کردن در آن هستیم و همه آن را قبول داریم. ۲- جهان خواب؛ در زمان خواب در این جهان سیر می‌کنیم و یک‌سری خواب‌ها رو می‌بینیم که مقداری از آن‌ها را به خاطر می‌آوریم و مقداری از آن‌ها را از یاد می‌بریم. ۳- جهان ذهنی؛ جهانی برای چگونه زیستن و تمرین جهت زندگی کردن در جهان خاکی است.

در جهان ما تفکر قدرت مطلق حل نیست؛ بلکه توأم با رفتن و رسیدن آن را کامل می‌کند. زمانی که به دریا نگاه می‌کنیم آب می‌بینیم و موج که اگر به درون آن‌ها نفوذ کنیم، آن‌گاه چه می‌بینیم. به درون آب نفوذ کنیم، درون آن انواع و اقسام موجودات از جمله؛ کوسه، نهنگ، ماهی و مرجان زندگی می‌کنند یا به انسان نگاه کنیم پنجاه کیلو گوشت و استخوان که راه می‌رود، حرکت می‌‌کند، حرف می‌زند، چاق است یا لاغر، سفید است یا سیاه؛ اما اگر بتوانیم به درون آن نفوذ کنیم، آن‌گاه عظمتی را مشاهده می‌کنیم که باور کردنی نیست؛ بنابراین باید از نکات منفی خارج شده تا به مرحله آرامش برسیم؛ هم‌چنین باید پاکسازی و سازندگی را از خود آغاز کنیم و برای اصلاح اخلاق، رفتار، کردار و منش خود بایستی سه اصل؛ پندار سالم؛ گفتار سالم و کردار سالم را همیشه در نظر داشته باشیم و آن دسته از خواسته‌هایی را که منطقی هستند را به اجرا در بیاریم؛ البته باید شرایط لازم برای به اجرا رساندن خواسته‌ها را فراهم کنیم؛ زیرا بدون فراهم کردن شرایط، نمی‌توانیم به خواسته‌هایمان برسیم. ما برای رسیدن به خواسته‌ها باید یکسری کارها را انجام دهیم و از حالت ترس، اضطراب، ناامیدی و عدم اعتماد به نفس خارج شویم که برای این‌کار باید پاکسازی را از خود شروع کنیم تا منش، رفتار و اخلاق ما تغییر کند؛ هم‌چنین باید سه اصل پندار سالم، گفتار سالم و کردار سالم را در نظر بگیریم.

در نتیجه وادی پنجم به ما می‌گویند: هیچ موجود یا هیچ‌کس به اندازه خود انسان در مورد خودش فکر نمی کند؛ بنابراین نباید مسئولیت خود را به گردن شخص دیگری بیندازد.

رابط خبری: همسفر آرزو، مرزبان خبری بوستان سوکان
نویسنده: همسفر معصومه رهجوی راهنما همسفر زینب (لژیون دهم) با رشته ورزشی دارت از بوستان سوکان
ارسال: راهنمای تازه‌واردین همسفر الهه دبیر سایت از نمایندگی ملاصدرا
گروه ورزش همسفران کنگره۶۰

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .