قدرت مطلق، تنها در اندیشه نیست، بلکه در پیوند با حرکت و عمل، به کمال میرسد. ما در سه جهان خاکی، ذهنی و ناخودآگاه (خواب) زندگی میکنیم. جهان ذهنی سرآغاز تمام افعال ما است. جایی که نیات، اهداف و برنامهها شکل میگیرند؛ سپس به جهان عمل راه مییابند. اگر نتوانیم ساختار ذهنی و تفکرات خود را به ساختار عملیاتی تبدیل کنیم، هرگز به اهداف خود دست نخواهیم یافت.
این امر مستلزم غلبه بر ترس، ناامیدی و اضطراب است تا با آرامش بتوانیم خواستههای خود را عملی سازیم. برای دستیابی به آرامش باید همواره به یاد داشته باشیم؛ که تغییر یک سفر درونی است، نه یک مقصد. برای داشتن صلح درون و آرامش نیازمند رعایت سه اصل اساسی هستیم: گفتار نیک، پندار نیک و کردار نیک. اگر تفکر ما سالم باشد گفتار ما، نیز سالم خواهد بود و گفتار سالم ما را به سوی صراط مستقیم و در نهایت کردار سالم هدایت میکند.
برای دستیابی به این امورات مهم لازم است به تزکیه و پالایش ذهن خود بپردازیم. تزکیه، شامل شناسایی و ریشهکن کردن افکار منفی، باورهای غلط و الگوهای رفتاری ناسالم است. با پالایش ذهن فضایی برای رشد و شکوفایی افکار مثبت و سازنده ایجاد میکنیم. بازگشت از ضد ارزشها به عبارتی توبه، نقطهای برای شروع جبران خسارات است. نباید تصور کرد که صرفا ترک عمل ناشایست، کافی است؛ بلکه باید خسارتهایی که به خود و دیگران وارد کردهایم را جبران کنیم. مسئولیت درمان و اصلاح بر عهده خود ما میباشد و این فرآیند، نیازمند زمان همراه با صبوری و تلاش مستمر است.
وادی پنجم به من یادآوری میکند که تفکر به تنهایی قدرت مطلق نیست. تفکر زمانی ارزشمند است که با حرکت و عمل همراه شود. قبل از انجام هر کاری باید تفکر کنیم تا از بسیاری از مشکلات جلوگیری کنیم. در تفکر باید هیجان و دلسوزی را کنار بگذاریم؛ یعنی عملی که به خیر و نتیجه درست ختم میشود، انجام دهیم. وادی پنجم ما را با جهانهای دیگر آشنا میکند: جهان فیزیکی یا خاکی، جهان خواب و جهان ذهن؛ جهان ذهن، از همه جهانها مهمتر است؛ زیرا زمینهساز برنامهریزی و مقدمهای برای جهانهای دیگر؛ حتی برای زندگی در جهان خاکی است؛ پس باید جهان ذهن را مدیریت کنیم و افسارش را در دست بگیریم.
برای خروج از اضطراب، نگرانی، پریشانی، ناامیدی، بیماری و غیره باید پلههایی را به مرور زمان طی کنیم که عبارتند از: برگشت از ضدارزشها، خودداری، قناعت، صبر، تجسس، پسانداز، وکیل، رضا و تسلیم. چیزی را که میخواهید، در ذهنتان در مورد آن موضوع تصویرسازی کنید و برنامهریزی داشته باشیم. امیر المومنین (ع) میفرمایند: از نظر مادی به پاییندستت نگاه کن برای این که قدر داشتههایت را بدانی؛ ولی از لحاظ معنوی به بالادستت نگاه کن برای این که برسی به آن جایگاه بالاتر. برای قدرتمند بودن در جهان ذهن، تزکیه و پالایش خیلی مهم است.
پله بعدی، قناعت است. قناعت به معنای خساست نیستکنید؛ بلکه به ما آموزش میدهد که با کمترین امکاناتی که پیش روی خود داریم بتوانیم بهترین زندگی را برای خود بسازیم. امیدوارم هستم که بتوانیم به دور از هرگونه ترس از آینده، تصمیمات درست و حساب شدهای برای زندگی خود بگیریم و مسئولیت کامل زندگی را بپذیریم. تغییر، یک فرآیند زمانبر است و نیازمند تلاش مداوم و صبر، استقامت است.
منبع: کتاب عشق و سیدی وادی پنجم
نویسنده و ارسال: همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر منصوره (لژیونهفتم)
رابطخبری: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر منصوره (لژیونهفتم)
ویرایش: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر لیلا (لژیوندوم)
عکاس: همسفر سهیلا رهجوی راهنما همسفر لیلا (لژیون دوم)
همسفران نمایندگی صادق قم
- تعداد بازدید از این مطلب :
34