راهنما همسفر مریم در مورد دستورجلسه «وادی پنجم و تاثیر آن روی من» مقالهای ارائه کردند که در ادامه میخوانیم:
مقدمه:
در وادی اول آموختیم که ساختارها بدون تفکر رو به زوال و نابودی میروند. در وادی دوم نقطه تفکر، بیان میشود که هیچ موجودی بدون هدف و بیهوده خلق نشده است، در وادی سوم هیچ موجودی به اندازه خود انسان نسبت به خودش فکر نمیکند و دلسوز نیست، وادی چهارم به ما میگوید که در مسائل و مشکلات حیاتی نمیتوانیم مسئولیتها را به گردن خداوند بیندازیم و از زیر بار مشکلات، شانه خالی کنیم و وادی پنجم وادی اجرا و عمل کردن است.
متن اصلی:
در جهان ما تفکر قدرت مطلق حل نیست؛ بلکه توام با رفتن و رسیدن آن را کامل مینماید. وادی پنجم در کنگره۶۰ به موضوع حرکت، عمل و تاثیر آن بر درمان و تکامل انسان میپردازد. در این وادی تاکید میشود که تفکر به تنهایی کافی نیست و برای رسیدن به اهداف و حل مشکلات، لازم است که فرد از مرحله تفکر به مرحله عمل و حرکت قدم بگذارد.
این وادی با صراحت تمام میگوید؛ بایستی حرکت کنید و تفکرات خود را از قوه به فعل در بیاورید و تا زمانی حرکت نکنید، هیچ اتفاقی نخواهد افتاد. انسان با استفاده از تفکرات و قدرت تصویرسازی ذهن هر چیزی؛ حتی غیر ممکنها را نیز میتواند در لحظه و در ذهن خود خلق کند. این تواناییها همان قدرت کنفیکون است که خداوند تمام و کمال آن را در اختیار دارد و هر چیزی را میتواند در لحظه خلق کند؛ اما انسانها فقط در ذهن خود این قدرت را دارد و برای خروج تصاویر از ذهن و خلق کردن آن در دنیای بیرون باید حرکت کند.
وادی پنجم یک قانون و در تمام سطوح زندگی انسان حکمفرما است. برای درمان اعتیاد نیز فکر کردن به تنهایی کاری از پیش نمیبرد و باید تلاش و حرکت کرد تا از تاریکی به روشنایی رسید. در این وادی در مورد جهانهای متعدد اشاره شده است که انسانها در این جهانها به حیات خود؛ مانند جهان فیزیکی، جهان خواب و جهان ذهن ادامه میدهند. جهان فیزیکی، جهانی است که انسان به طور آگاهانه در آن زندگی میکند و از منابع سرشار آن استفاده میکند.
جهان ذهن جهانی است که بسیار قدرتمند و با اهمیت است و انسان برای اینکه بتواند ساختارهای فکری خود را در جهان فیزیکی بسازد، لازم است ابتدا آن را در ذهن خود تصور کند و هر چیزی؛ حتی غیر ممکنها را در جهان ذهن خود بسازد؛ البته ذهنی که آرامش داشته باشد. جهان خواب، جهانی شبیه به مرگ است با این تفاوت ارتباط بین جسم و نفس قطع نمیشود. جهان خواب بخشی از جهانهای پنهان است هر چند گاهی مبهم و غیرقابل درک به نظر میرسد، بیمعنا و پوچ نیست، این جهان متنوع و واقعی است و هر فرد با توجه به شرایط و نفس خود میتواند وارد آن شود و تجربیاتی کسب کند، خواب و رویاها واقعیت است و انسان به طور ناخودآگاه به آنها دسترسی دارد. در جهان خواب پنج حس درونی به خواب میروند و پنج حس پنهانی فعالیت میکنند و انسان در خواب مسائل زیادی را درک میکند، بهطور مثال غذایی که میخورد و از طعم آن لذت میبرد و یا عزیزانی را که از دست داده است در خواب با آنها صحبت میکند و....
در وادی پنجم ۷ آیتم مهم آموزش داده میشود و باید این موارد را در نظر گرفت و بر مبنای آنها حرکت را آغاز و ادامه داد.
این موارد عبارتند از:
۱ـ برگشت و دوری از ضدارزشها؛ مثل دروغ، غیبت، حسادت و قضاوت، برای حرکت در مسیر درست زندگی ضروری است.
۲ـ خودداری؛ گاهی اوقات انسان برای انجام کار هر چقدر فکر میکند به نتیجه نمیرسد و یا به عبارتی نمیداند انجام آن کار به نفع یا به ضرر آن است، در این شرایط عقل سالم حکم میکند که از انجام آن کار خودداری کند.
۳ـ قناعت به معنای قانع بودن به داشتهها و تلاش برای بهتر شدن زندگی، همه ما از دامان طبیعت به وجود آمدهایم و طبیعت، حکم مام ما را دارد. ما بایستی از طبیعت یاد بگیریم که چگونه از سادهترین چیزها و از کمترین امکانات بهترینها را به وجود بیاوریم. انسان باید در تمام ابعاد زندگی قناعت را به اجرا در بیاورد و از کمترین چیزها بهترین نتیجه را بگیرد.
۴ـ صبر به معنای تحمل سختیها و ناملایمات در طول مسیر زندگی است. انسان میآموزد برای رسیدن به اهداف و خواستههایش با تفکر، تلاش و تحمل سختیها مشکلات را حل کند. گاهی اوقات صبر بسیار سخت و گاهی تلخ و طاقتفرسا است؛ اما در زندگی ضروری است که انسان یاد بگیرد؛ چون پس از صبر پیروزی است و پایان هر غروبی، طلوعی است.
۵ـ تجسس، قضاوت غیبت، انسان برای رسیدن به خود و ادامه مسیر زندگی بایستی تمام تمرکز خود را متوجه خودش کند، و از بههدر دادن زمان و انرژی خودداری کند و از قضاوت تجسس و غیبت که در زندگی و آینده تاثیرگذار نیستند و انسان را از مسیر دور و به بیراهه میکشانند دوری کنند.
۶ـ پس انداز؛ مسیر زندگی پر پیچ و خم و فراز و نشیبهای زیادی دارد و یکی از نکاتی که میتواند تا حدودی مسیر را هموار کند، پسانداز کردن است. پسانداز هم بعد معنوی و هم بعد مادی دارد. پسانداز برای تمام انسانها یک ضرورت است.
۷ـ توکل، رضا و تسلیم، توکل به معنای اعتماد به خداوند و سپردن امور به اوست. گاهی انسان برای حل مشکلات خود توانایی ندارد، از نیروی داناتر به عنوان وکیل استفاده می کند، اختیار خود را به او واگذار می کند. در جهان معنوی بهترین وکیل انسان، خداوند است و شایسته است که انسان در تمام مراحل زندگی با تفکر، تلاش و حرکت کند و همواره به خداوند توکل کند. رضا به معنای راضی بودن به تقدیر الهی و پذیرش شرایط است. انسان برای هدف و خواستههایش تلاش و حرکت می کند؛ اما نتیجه را به خداوند واگذار می کند و در پایان هر اتفاقی بیفتد از نتیجه آن راضی است. تسلیم به معنای پذیرش خواست خداوند و رهاکردن اختیار به او است. در این مرحله انسان را دیگر خواستهای نیست؛ جز خواسته نیروی مطلق و این یعنی رسیدن از خود به خالق خود.
نتیجه:
تفکر به تنهایی برای حل مشکلات کافی نیست و باید با حرکت، عمل و تغییر نگرش، همراه باشد تا به نتیجه مطلوب برسد و تاثیر گذار باشد.
منبع: کتاب عشق و سایت کنگره۶۰
نویسنده: راهنما همسفر مریم (لژیون دوم)
رابط خبری سردار: همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر هانیه (لژیون ششم)
تنظیم و ارسال: همسفر ریحانه رهجوی راهنما همسفر مریم (لژیون دوم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی چالوس
- تعداد بازدید از این مطلب :
36