English Version
This Site Is Available In English

تبدیل ساختارهای ذهنی از قوه به فعل

تبدیل ساختارهای ذهنی از قوه به فعل

چهار وادی قبل درباره تفکر بود، ما را به سمت تفکر درست سوق می‌داد تا بتوانیم بهترین تصمیم‌ها را در زندگی‌ خود بگیریم. در وادی اول آموختیم هر چیزی با تفکر آغاز می‌شود، در وادی دوم با حرکت کردن احساس پوچی و بیهودگی از بین می‌رود، در وادی سوم یاد گرفتیم در مسیر حرکت فقط روی خود حساب بازکنیم و حرکت خود را با توقع داشتن از دیگران و انتظار کمک از سایر افراد متوقف نکنیم، در وادی چهارم آموختیم که مسئولیت‌های حیاتی خود را به خداوند واگذار نکنیم؛ اگر مسئولیتی را پذیرفتیم و حرکت کردیم آنگاه رحمت خداوند شامل حال ما می‌شود. در وادی پنجم ما باید تفکرات خود را عملیاتی کنیم؛ زیرا هر چه قدر که فکر و ایده داشته باشیم، هر چه قدر که بدانیم مشکل کجاست؛ ولی برای حل آن حرکتی نکنیم؛ هیچ اتفاقی رخ نمی‌دهد، وادی پنجم یک قانون است و می‌گوید: «در جهان ما تفکر قدرت مطلق حل نیست؛ بلکه توأم با رفتن و رسیدن آن را کامل می‌نماید‌»؛ یعنی ساختارهای ذهنی را از قوه به فعل درآوریم.

وادی پنجم به‌صراحت تمام می‌گوید: که فکر کردن به‌تنهایی کافی نیست؛ باید حرکت کنیم تا حرکت نکنیم هیچ اتفاقی نخواهد افتاد در این وادی فرمان حرکت داده می‌شود. انسان در جهان‌های متعددی به حیات خود ادامه می‌دهد؛ مانند جهان فیزیکی، جهان خواب، جهان ذهن و جهان‌های دیگر. جهان فیزیکی جهانی است که انسان به‌طور آگاهانه در آن زندگی می‌کند. جهان ذهن محل تمرین برای زندگی کردن در جهان خاکی است. ما ساختارها را در ذهن خود می‌سازیم و بعد آن را عملیاتی می‌کنیم و از قوه به فعل درمی‌آوریم. این وادی مقدمه‌ای برای برنامه‌ریزی و اجرای اهداف در جهان خاکی و سایر جهان‌ها است. برای این‌که بتوانیم آن‌ها را به فعل یعنی عملی‌ کردن درآوریم؛ باید شرایطی را فراهم کنیم در وادی پنجم برای یک حرکت درست و اصولی باید همواره موارد زیر را در نظر بگیریم و بر مبنای آن‌ها حرکت کنیم.

پله اول، برگشت از ضد ارزش‌ها هر آنچه در جهان وجود دارد و مخالف با قوانین و فرمان‌ها الهی است ضد‌ ارزش محسوب می‌شود. دروغ، تهمت، مصرف مواد مخدر و غیره ضد ارزش می‌باشند و کسی که می‌خواهد در مسیر درست قدم بردارد؛ باید از ضد ارزش‌ها دوری کند این کار به‌صورت ناگهانی و یک‌مرتبه امکان‌پذیر نیست و باید پس از شناخت ضد ارزش‌های درونی به‌صورت آرام و تدریجی از آن‌ها دوری و فاصله بگیریم. وقتی انسان به ضد ارزش‌ها آلوده شود بی‌قرار می‌شود؛ باید یک‌به‌یک این بندها را باز کند. پله دوم، خودداری به معنای امتناع‌ کردن از کارهایی است که انسان در نفع و ضرر آن دچار شک و تردید است. پله سوم قناعت، قناعت به معنای فقیرانه زندگی کردن نیست؛ بلکه به معنای استفاده‌ صحیح از نعمت‌ها و امکانات موجود و فرصتی برای مستحکم کردن پایه‌های مالی است. پله چهارم صبر؛ یعنی تلاش و کوشش با در نظر گرفتن پارامتر زمان برای رسیدن به اهداف تعیین‌شده صبر انسان را به جایگاهی بالا می‌رساند. پله پنجم تجسس، غیبت و قضاوت تجسس؛ یعنی جستجو کردن در زندگی شخصی افراد و کاوش نمودن در امور پنهانی آنان. انسان‌هایی که به یافتن نقطه‌ضعف‌ها و عیوب دیگران می‌پردازند؛ قطعاً از پرداختن به خود غافل می‌شوند و از مسیر اصلی منحرف می‌شوند. ما باید سه پارامتر تجسس، قضاوت و غیبت که زمان و انرژی را از ما می‌گیرند و ما را در زندگی به بیراهه می‌کشانند حذف و از خود دور کنیم.

پله ششم پس‌انداز، انسان همواره در زندگی با مشکلات و مصائب پیش‌بینی‌نشده روبه‌رو خواهد شد که نیاز به توشه راه دارد تا در شرایط سخت بتواند بقای خود را حفظ کند. هرکسی می‌تواند با آگاهانه خرج کردن و با مدیریت دخل‌وخرج خود پس‌انداز داشته باشد. پس‌انداز کردن خود حکمت و معجزه‌ای دارد که تا به آن دست نیابیم متوجه قدرت و برکت آن نخواهیم شد، دانه‌دانه است غله در انبار. پله هفتم توکل، رضا، تسلیم، زمانی که ما تمام تلاش خودمان را کردیم، حالا باید راضی باشیم و صبر کنیم تا نتایج بعدی را ببینیم. انسان زمانی که توانایی حل مشکلات بزرگ را ندارد از نیروی برتر و داناتر به‌عنوان وکیل استفاده می‌کند و اختیار خود را در حل آن مسئله به وکیل واگذار می‌کند که در جهان معنوی بهترین وکیل انسان، خداوند است. در مقام رضا، انسان در مراحل معنوی خواسته دارد و به سمت خواسته‌ خود حرکت می‌کند؛ اما نتیجه را به خداوند واگذار می‌کند و در پایان هر اتفاقی که بیفتد می‌گوید راضی‌ می‌باشم به آنچه تو راضی هستی؛ وقتی رضایت در قلب انسان آمد پشت آن تسلیم و خواست خداوند است. مرحله تسلیم، مرحله بسیار والایی است مرحله‌ای است که انسان به آرامش می‌رسد. مرحله تسلیم بالاترین مراحل معنوی می‌باشد شخص خودش را نمی‌بیند هرچه است خالق، رب و مربی است. انسانی که در مقام تسلیم قرار بگیرد خواسته‌ای ندارد جز خواسته‌ قدرت مطلق.

منابع: کتاب عشق چهارده وادی برای رسیدن به خود وادی پنجم، سایت کنگره ۶۰
نویسنده: راهنمای تازه واردین همسفر مریم رهجوی راهنما همسفر نسرین (لژیون اول)
رابط خبری: همسفر شادی رهجوی راهنما همسفر نسرین (لژیون اول)
عکاس: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر نسرین (لژیون‌ اول)
ویراستار: همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر زهرا (لژیون سوم)
ارسال: همسفر منیژه رهجوی راهنما همسفر منیره (لژیون ششم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی اسلامشهر

 

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .