«در جهان ما تفکر قدرت مطلق حل نیست؛ بلکه توأم با رفتن و رسیدن آن را کامل مینماییم». در اين وادی ما باید تفكرات خود را از قوه به فعــل در آوريم؛ به عبارت ديگـر بایستی آن دسته از افكاری كه منطقی هستند را وارد مرحله اجرايی و عملی کنیم و ساختارهای جديد را به وجود آوريم. در اين قسمت بايد پاکسازی و سازندگی را از خود آغاز کنیم و اگر خوب فكر کنیم قطعاً به اين نتيجه میرسیم تا زمانی كه خود را اصلاح نکنیم خيلی مشكل به نظر میرسد قادر باشيم اين اصلاحات را در حد خانواده و ديگران گسترش دهیم.
برای اصلاح اخلاق، رفتار، کردار و منش خود در کل بايستی سه اصل پندار نیک، گفتار نیک و كردار نیک را هميشه در نظر داشته باشيم؛ زیرا وقتی اندیشه و تفکرات ما نیک باشد بهصورت خودكار گفتار ما هم نیک خواهد شد و زمانی كه گفتار ما نیک باشد به طرف كردار نیک رهنمود خواهيم شد؛ بنابراين برای شروع مرحله پاکسازی خودمان و حركت به طرف ارزشها بهتر است پلههایی در نظر بگيريم كه نقطه عطفی میباشند و تا زمانی اين پلهها را عملاً طی نکنیم مشكل است به روشنبینی لازم و يا ديد كلی دست يابيم؛ البته لازم به ذكـر است اين پلهها را قادر نخواهيم بود يکروزه به انجام برسانيم، بلكه شايسته است به مرور زمان به انجام برسانيم؛ ولی هر قدم كوچكی برداريم ما را به هدف نزديكتر میگردانند؛ اكنون بهطور خلاصه به شرح آنها میپردازيم:
برگشت از ضد ارزشها: روح و روان آدمی اصولاً پاک و بی آلايش است؛ وقتی به ضد ارزشها آلوده گردد بیقرار میشود و اين ضد ارزشها به صورت عام و كلی میباشد و فقط نمیتواند شامل موادمخدر باشد؛ بنابراين بايستی از ضد ارزشها پرهيز کنیم. در کنگره۶۰ ما یاد میگيريم، بتوانيم چند كار را با هم انجام دهيم و هماهنگی بين تمام سطوح زندگی خود به وجود آوريم.
خودداری: خودداری از انجام كارهایی كه خوبی و بدی آنها برای ما قابل ترديد است؛ برای مثال ما نمیدانیم در مكانی كه موادمخدر مصرف میكنند و يكی از دوستان صميمی ما آنجا است برای ديدن دوستمان آيا بايد به آن مكان وارد شويم يا خير؟ در اين صورت چون نیک و بد آن را نمیدانیم بايستی از رفتن به آن مكان خودداری کنیم.
قناعت: بهتر است در تمام طول درمان خود بالاخص در سفر اول و بعد از آن با حداقل امكانات زندگی کنیم. در اين قسمت انحرافی به وجود نيايد كه ما بايستی تا آخر عمر گداگونه زندگی کنیم؟ نه! ما باید در آينده پايه مالی زندگی خود را كاملا مستحكم کنیم؛ ولی از راه مستقيم یعنی از کمترین امکانات بهترین استفاده را بهکار گیریم و هميشه برای چيزهایی كه داريم ارزش قائل شويم. كار ما صبح تا شب اين نباشد كه حسرت چيزهایی را كـه نداريم بخوريم و چيزی كه برای انسان باقی میماند دانش و آگاهی که کسب نموده است.
صبر: ما برای رسيدن به هدف خود يا بهبودی و رهایی خود از دام اعتياد بايد صبر كنيم و عجله نكنيم؛ زیرا تمام ساختارهـای فكری ما توأم با عمل و صبر به نتيجه میرسد؛ در حقيقت اگر گندم میكاريم هفته آينده محصول ما نمیرسد كه آن را درو كنيم، بلكه با مراقبت و آبياری به موقع پس از مدت زمان بهخصوصی میتوانيم محصول كاشتـه شـده را برداشت کنيم. در مسأله بيماری اعتياد هم اين قضيه صادق است؛ ما ذرهذره به سلامتی خود نزديک میشويم و يکی از مؤلفههایی كه مسأله ما را حل میكند زمان است؛ پس بايد صبر كنيم آن هم صبر نيكو.
وکیل: در طی مراحل مختلف و پيچوخمهای گوناگون كه سفر میكنيم و با تمام تلاشی كه انجام میدهيم بهتر است نيروی مافوق را وكيل خود قرار دهیم و هميشه نظر به بخشش، خواست و ياری او را مظهر همهچيز بدانيم تا او ما را همیشه كمک كند. فراموش نكنيم بايستی هميشه او را صدا بزنيم تا بيشتر ياریمان دهد.
رضا: بهتر است ما به قلب و زبان و هر آنچه نيروی مافوق برای ما تقدير نموده است همراه، راضی و خشنود باشيم. همراه با تفكر، تعقل و عمل ساختارهای تازه را به وجود آوريم؛ چون چيزی كه ما را به راه مستقيم، هدف و فرمان عقل نزدیک مینمايد ساختارهایی است درجهت ارزشها كه با تفكر، تعقل و انجام بهوجود میآيد.
تسلیم: اين مقام بالاتر از مرحله رضا میباشد و حاصل نمیشود؛ مگر برای كسانی كه مراتب و درجات پيشين را پيموده باشند و به بالاترين مرتبه يقين رسيده باشند. در مقام رضا هر چه نيروی مافوق مقرر کند موافق خواستههای ما است و راضی و خشنود میشويم؛ اما در مقام تسليم ما را خواستهای نيست جز خواسته قدرت مطلق؛ بنابراین نه موافقتی داریم و نه مخالفتی، ناگفته نماند در این زمان اجرا کردن مرحله تسلیم فوقالعاده دشوار و سخت است. ما اکنون فقط با آن آشنا میشویم و سعی میکنیم به آرامی آن را یاد بگیریم؛ ولی اجرای این مرحله شاید در پایان سفر سوم قابل اجرا باشد.
منبع: کتاب عشق چهارده وادی برای رسیدن به خود، سایت کنگره۶۰
نویسنده: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر گلثومه (لژیون اول)
رابط خبری: همسفر فرزانه رهجوی راهنما همسفر گلثومه (لژیون اول)
ارسال: همسفر آرامش رهجوی راهنما همسفر اکرم (لژیون چهارم)
همسفران نمایندگی رضا مشهد
- تعداد بازدید از این مطلب :
745