English Version
This Site Is Available In English

انسان خود‌‌‌دار کسی است که فرمانده‌‌‌‌‌ خود است

انسان خود‌‌‌دار کسی است که فرمانده‌‌‌‌‌ خود است

دستور جلسه این هفته«وادی پنجم وتاثیر آن روی من» است.

وادی‌‌ها راه درست زندگی‌کردن را به ما آموزش می‌‌دهند، در وادی اول تا چهارم، ما روی تفکر کار کردیم، وادی پنجم، وادی اجرایی است، ما در این وادی وارد مرحله عملیاتی می‌‌‌شویم؛ زیرا تفکری که به عمل در نیاید هیچ ارزشی ندارد.

انسان با تمام شگفتی و عظمتی که دارد، در جهان‌‌های متعدد زندگی می‌‌کند که در ذیل به آن اشاره می‌کنیم:

۱) جهان فیزیکی: همین جهانی که ما در آن زندگی می کنیم و از منابع مفید آن بهره‌‌‌‌ می‌‌‌بریم.

۲) جهان ذهن: که یک جهان بسیار قدرتمند و عظیم می‌‌باشد، ما با استفاده از تفکر و قدرتی که خداوند در تصویر‌‌‌سازی ذهنی به ما داده است می‌‌‌توانیم در ذهن خود همه چیز را تصور کنیم.

۳) جهان خواب: که بعد دیگری از حیات ما می‌باشد و جهانی شبیه مرگ است، در جهان خواب ما هر روز مرگ را تجربه می‌‌کنیم؛ در این جهان ما چیزهایی را می‌‌بینیم و لمس می کنیم که از لحاظ فرم و اندازه با جهان فیزیکی یکسان‌‌اند ولی از نظر ماهیت کاملاً با یکدیگر متفاوت هستند.

حال انسان برای رسیدن به آرامش و آسایش باید خود را تزکیه و پالایش کند، برای خروج از تاریکی‌‌‌ها مسلماً باید پله‌‌هایی را طی کند تا به آن آرامش و آسایش برسد؛ این مراحل عبارتند از:
۱) برگشت از ضد ارزش‌‌ها: اولین مسئله خروج از اسارت شیطان و بند‌‌های اهریمنی، برگشت از ضد ارزش‌‌ها است.

۲) خودداری: انسان خوددار کسی است که فرمانده خود است و اختیار را در دست دارد و از انجام مسائلی که شک دارد، خودداری می‌‌کند.

۳) قناعت: ما باید آن را در تمام زندگی خود به کار ببندیم و از تمام نعمت‌‌‌هایی که دراختیار ما قرار داده شده است، نهایت استفاده را کنیم، قانع باشیم و قدر داشته‌‌‌های خود را بدانیم.

۴) صبر: ما برای رسیدن به اهداف و حل مشکلات باید تفکر خود را به کار ببندیم و با تلاش، تحمل سختی‌‌ها و صبر کردن مسائل و مشکلات را بپذیریم تا بتوانیم آن‌‌ها را حل کنیم؛ مرحله زمان را نمی‌توان حذف کرد.

۵) تجسس، قضاوت، غیبت: این ۳ پارامتر عواملی هستند که ما را از مسیر اصلی و رسیدن به خواسته هایمان دور می‌‌کنند، هم انرژی وهم زمان را از ما می‌‌گیرند و ما را به بیراهه می‌‌کشانند؛ بنابراین ما برای رسیدن به اهداف خود باید این سه پارامتر را حذف و از خود دور کنیم.

۶) پس‌انداز: انسان در زندگی برای حرکت‌کردن و حل مشکلات با مسائلی روبرو می‌شود که پیش‌بینی نشده‌‌اند و در این مواقع نیاز به پشتوانه مادی و معنوی دارد. پس‌اندازکردن برای همه انسان‌‌ها یک ضرورت است.

۷) توکل، ‌رضا،‌ تسلیم: انسان زمانی که توانایی حل مشکلات بزرگ را ندارد، از یک نیروی مافوق کمک می‌‌گیرد، به این عمل، توکل می‌‌گویند. زمانی‌‌که انسان در جهت خواسته‌‌های خود حرکت می‌کند در اصطلاح می‌‌گوید: خدایا راضی‌‌‌‌‌ام به رضای تو  و نتیجه آن را به خداوند واگذار می‌‌‌کند.  اما تسلیم،  بالاترین مرحله معنوی است، در این مرحله انسان سر تعظیم فرود می‌‌آورد و دیگر خود را نمی‌‌بیند و جز رضایت خالق خواسته‌‌ایی ندارد.

مطالعه و درک وادی پنجم می‌‌‌تواند باعث شود که فرد به مرحله‌ای برسد که از بند تصورات محدودکننده رها شود و با دیدی باز و قلبی پاک به زندگی نگاه کند و تغییر‌‌‌ها را برای خود تهدید نداند؛ بلکه آن را یک فرصت بداند و از تجربه چیزهای جدید نترسد و در مسیر عشق، به سمت ناشناخته‌‌ها قدم بردارد. این پذیرش، کلید شکستن قفس‌‌‌های ذهنی و باز شدن به سمت یک عشق بی‌حدومرز است.

منابع: کتاب وادی عشق (14 وادی برای رسیدن به خود)، سی دی وادی پنجم اپلیکیشن دژاکام
نویسنده: همسفر لیلا راهنمای لژیون چهارم
رابط خبری: همسفر طوبی رهجوی راهنما همسفر فاطمه (لژیون پنجم)
ویراستار: همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر سمانه (لژیون دهم) دبیر اول سایت
ارسال: همسفر زیبا رهجوی راهنما همسفر زهرا (لژیون چهاردهم) دبیر دوم سایت
همسفران نمایندگی دهخدا قزوین

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .