اخبار ویلیام وایت – نمایندگی ارغوان تهران
سلام دوستان، الهام هستم یک مسافر.
در رابطه با دستور جلسه این هفته با عنوان «شیشه و تخریبهای آن»، دوست دارم نگاهی داشته باشم به شباهتها و ارتباط بین مصرف شیشه و سیگار. با اینکه از نظر شدت تخریب با یکدیگر تفاوت دارند، اما از نظر ماهیت، بسیار شبیهاند.
شیشه یکی از خطرناکترین مواد مخدری محسوب میشود که نهتنها به جسم آسیب جدی وارد میکند، بلکه روان و حتی هویت فردی را نیز نشانه میگیرد. مصرفکننده دچار توهم، پرخاشگری، بیخوابی، اضطراب، و در نهایت، تخریب کامل شخصیت و زندگیاش میشود.
همانطور که شیشه سیستم «ایکس» را دچار اختلال میکند و بر عملکرد نورونها و انتقالدهندههای عصبی اثر میگذارد، نیکوتین موجود در سیگار نیز دقیقاً همین سیستم را تحتتأثیر قرار میدهد؛ البته با شدت کمتر و ظاهری آرامتر.
بسیاری از افراد پس از قطع مصرف مواد اصلی، همچنان به سیگار وابسته میمانند و آن را بیخطر میپندارند. در حالیکه از نظر روانی و فیزیولوژیکی، وابستگی به نیکوتین میتواند مانع رسیدن به تعادل واقعی شود. هنگامی که سیستم ایکس در حال بازسازی است، سیگار مانند یک ترمز دائمی جلوی این بازسازی را میگیرد.
در کنگره ۶۰ میآموزیم که درمان اعتیاد، نیازمند توجه به سه ضلع اصلی آن است: جسم، روان و جهانبینی. حتی در مورد موادی مانند سیگار که ممکن است بیخطر بهنظر برسند. چراکه اگر جهانبینی اصلاح نشود، ممکن است فرد روزی شیشه را کنار بگذارد، اما بهسوی مادهای دیگر گرایش پیدا کند. این یعنی ریشه اعتیاد همچنان باقیست.
وقتی فرد شیشه مصرف میکند، مقدار زیادی دوپامین در مغز او آزاد میشود و این باعث ایجاد حس سرخوشی شدید میگردد. اما بهمرور زمان، مغز به این سطح بالا از دوپامین عادت میکند و در نبود ماده، دچار افسردگی، بیاحساسی و بیانگیزگی میشود.
در کنگره ۶۰، با استفاده از روش DST و داروی OT، دوپامین بهصورت طبیعی و تدریجی در بدن راهاندازی میشود. همچنین فعالیتهایی مانند مشارکت در لژیون، خدمت و ورزش، سبب تحریک ترشح طبیعی دوپامین شده و به فرد احساس امید، شادی، پیشرفت و مفید بودن میدهند؛ که همین احساسها از محرکهای اصلی ترشح دوپامیناند.
برای مقایسه جالب است بدانیم در حالت عادی، مثلاً هنگام خوردن غذای خوشمزه یا در لحظه شادی، حدود ۱۰ واحد دوپامین در مغز ترشح میشود. اما با مصرف شیشه، این مقدار به حدود ۱۰۰ واحد میرسد! یعنی شیشه حدود ۱۰ برابر بیشتر از حد طبیعی باعث ترشح دوپامین میشود. این ترشح غیرطبیعی، مغز را به میزان بالای لذت عادت میدهد و در نتیجه، دیگر لذتهای طبیعی مثل خندیدن، غذا خوردن یا موفقیت، نمیتواند فرد را خوشحال کند.
بیاییم قدر این موهبت الهی را که در قالب کنگره ۶۰ نصیب ما شده است، بدانیم و با ماندن، آموزش گرفتن و خدمت کردن، از فرصت درمان بهره ببریم و آن را به دیگران نیز منتقل کنیم.
تایپ: راهنما مسافر الهام – نمایندگی ارغوان تهران
بازبینی و ارسال: راهنما همسفر سولماز
- تعداد بازدید از این مطلب :
41