«خلاصه سیدی جهانبینی ۱»
جزوه جهانبینی در اسفند ماه سال ۱۳۸۲ نوشته شده است. جهانبینی الفبای یک زبان است و برای اینکه مفاهیم کلی و آموزشهای کنگره۶۰ را بهتر بفهمیم و درک کنیم؛ باید الفبای آن را یاد بگیریم. یکی از کاربردهای جهانبینی این است که الفبای زبان را برای ما میشکافد. جهانبینی تعاریفی را مطرح میکند و هدف اصلی این است که یک تصویر ذهنی در شخص به وجود آورد.
استاد امین میفرمایند: «من خودم به این نقطه رسیدهام که واقعاً علم پیچیده نیست و هر چیزی کلیدی دارد». هر علمی مثل یک بنای عظیمی میماند که یکسری قوانینی دارد، قوانین و اصول آن علم، پایهها و فنداسیون ساختمان است؛ اگر پایهها محکم و قوی گذاشته شوند، میتوانیم یک ساختمان صد طبقه را روی آن پایهها بنا کنیم.
در جای دیگر استاد امین فرمودند: «این هنر نیست که انسان یک چیزی را طوری بازگو کند که کسی متوجه نشود، ساده کردن، مهمترین کاری است که یک معلم و استاد برای این که بتواند به شاگردش آموزش دهد، باید بلد باشد؛ اگر نمیتواند باید آن را یاد بگیرد تا بتواند، آموزش دهد». نکته دیگر این است که از روش مدلها استفاده کرده است. انسان برای این که یک موضوعی را درک کند به ابزارهای مختلفی احتیاج دارد و یکی از مهمترین آنها تصاویر است.
نفس، مانند یک شهر وجودی و کشور است. جهانبینی متعلق به همه انسانها است، علم جهانبینی برای همه افراد است؛ شاید سوال پیش آید که چه کسانی نیازمند آموزش جهانبینی هستند؟ برای افرادی که درون تاریکی دارند و میخواهند از آن بیرون بیایند، یک طناب خیلی محکم و کلیدی است. جهانبینی مانند یک طناب و قرقره است که میتواند، انسان را از عمق تاریکیها بیرون آورد.
جهانبینی در کنگره۶۰ خریداری نداشت؛ چون عدهای بودند که میگفتند، ما آمدهایم مواد را ترک کنیم، این حرفهای فلسفی برای ما خوب نیست. درمان اعتیاد فقط این نیست که دارو بگیری و سر ساعت استفاده کنی تا خوب شوی، همه این موارد باید به همدیگر کمک کنند. تا یک پنجم دانایی زیاد نشود نمیتواند که یک پنجم مواد را کم کند؛ اگر انسان به این ظرفیت دانایی نرسد، دینورفین و اندروفین در بدن او تولید نمیشود و نخواهد شد.
در قسمت جهانبینی مدلهایی که مطرح کرده است، ایدهاش از کتاب (عبور از منطقه ۶۰ درجه زیر صفر) گرفته شده است. عقل مثل قلعه یا یک ساختاری است که کاملاً در آن شهر وجود دارد و در آن ساختار شخصیتی، به نام عقل هست. سربازانی از آن مراقبت میکنند، وظیفه سربازان این است که تشخیص دهند، هر چیزی وارد این قلعه نشود. هر چیزی از دو طریق اثبات میشود، یکی این که باید از نظر علمی فرمول بندی برای آن بیاوریم. فرمولهای اثبات شده بر اساس نظریههای ثابت شده است و دیگری روش تجربی است. در روش تجربی میگوید که اگر این دارو را بخوری حالت خوب میشود، روی هزار نفر دارو را امتحان کردند، ۹۰۰ نفر حالشان خوب شده است، به این نتیجه میرسیم که این روش حال آدم را خوب میکند.
برداشت من از سیدی (جهانبینی ۱) این است که جهانبینی هنر درست زندگی کردن را به ما نشان میدهد و برای همه انسانها لازم است که برای رسیدن به آرامش و حل مشکلات خود، جهانبینی را یاد بگیرند؛ اگر کسی جهانبینی را خوب یاد بگیرد به آسانی با دیگران ارتباط برقرار میکند و در راه صراط مستقیم قرار میگیرید. در آخر از آقای مهندس دژاکام خیلی تشکر میکنم و امیدوارم که به تمام اهدافشان برسند.
منبع: سیدی جهانبینی ۱
نویسنده: همسفر مرضیه رهجوی راهنما همسفر مریم (لژیون هفتم)
رابط خبری: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر مریم (لژیون هفتم)
عکاس: همسفر معصومه رهجوی راهنما همسفر ثریا (لژیون نهم)
ویراستار: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر معصومه (لژیون دهم)
ارسال: همسفر اعظم رهجوی راهنما همسفر الهام (لژیون پنجم) دبیر سایت
همسفران نمایندگی امین قم
- تعداد بازدید از این مطلب :
74