جلسه چهاردهم از دوره سی و چهارم کارگاههای آموزشی خصوصی همسفران کنگره۶۰ نمایندگی صائب تبریزی به استادی همسفر فاطمه، نگهبانی همسفر مهناز و دبیری همسفر زکیه با دستور جلسه «قضاوت و جهالت» روز دوشنبه ۱۶ تیرماه ۱۴۰۴ ساعت۱۶:۰۰آغازبهکارکرد..jpg)
خلاصه سخنان استاد:
ابتدا از خداوند مهربان سپاسگزارم که بار دیگر اذن حضور در این جایگاه را برای من صادر کرد تا بتوانم خدمت کنم و آموزش بگیرم. از اینجت، مرزبانان و نگهبان جلسه تشکر میکنم که این جایگاه را در اختیار من قرار دادند. دستور جلسه این هفته جهالت و قضاوت است. قضاوت به معنای قاضی بودن یا حکم کردن و جهالت به معنای جهل و نادانی است.
در کنگره۶۰ همیشه اول جلسات میخوانیم که خداوندا ما را از نیرومندترین دشمن خودمان که جهل و نادانی خودمان است نجات بده؛ چون هر شری که انسان برای خودش درست میکند به دست خودش است، بهطوری که انسان هر چهقدر داناتر باشد، قضاوت کمتری انجام میدهد و هر قدر نادان باشد، قضاوت بیشتری در هر مورد انسانها انجام میدهد.
زمانیکه ما میخواهیم قضاوت کنیم، انرژی خود را از دست میدهیم؛ در حالیکه میتوانیم این انرژی را صرف کارهای مثبت و آموزش گرفتن کنیم. افرادی قضاوت میکنند که در زندگی هدف مشخصی ندارند. انسانها نباید قضاوت کنند؛ زیرا قضاوت کردن کار هر کسی نیست؛ چون کسانی میتوانند قضاوت کنند که در آن زمینه درس خوانده و علم و دانش لازم و کافی را داشته باشند؛ ولی آنها هم بعضی مواقع میتوانند اشتباه کنند.
فردی که در مقام قاضی قرار میگیرد، باید تمام سخنان هر دو طرف دعوا را بشنود، تحقیق و بررسی کند تا بتواند قضاوت کند و حکم درستی صادر کند. قضاوت کردن کار خیلی سخت و مهمی است و ما نباید حتی در مورد همسر یا فرزندانمان قضاوت کنیم و وارد حریم خصوصی آنها شویم؛ ولی متأسفانه اکثراً همیشه وقتی پوشش و رفتار افراد را میبینیم قضاوت میکنیم.
ما قضاوت درست و نادرست داریم، وقتی ما قضاوت بد در مورد شخصی انجام میدهیم، باید بدانیم که حتماً خودمان یک روزی در همانجا و به همان شکل در آن جایگاه قرار خواهیم گرفت. بزرگی میفرمود: اگر میخواهید راه رفتن کسی را قضاوت کنید باید کفش او را بپوشید و راه بروید؛ یعنی خودتان را یک لحظه جای او بگذارید و ببینید باز دوباره میتوانید قضاوت کنید یا نه؟
قضاوت وراء تصور ما انسانها است؛ اگر انسان بهاء قضاوت را بپردازد، هیچ وقت قضاوت نمیکند و ما همسفران با آموزشهای ناب کنگره به این موضوع پی بردهایم که قاضی مطلق خداوند متعال است و باید ذرهذره برای برطرف کردن این ضد ارزشی تلاش و کوشش کنیم.
.jpg)
مرزبانان کشیک: همسفر مهسا و مسافر عزیز
تایپیست: همسفر معصومه رهجوی راهنما همسفر پریا (لژیون سوم)
عکاس: همسفر ساناز رهجوی راهنما همسفر پریا (لژیون سوم)
ویرایش و ارسال: همسفر لیلا رهجوی راهنما همسفر مریم (لژیون اول) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی صائب تبریزی
- تعداد بازدید از این مطلب :
145