«خلاصه سیدی نردبان»
در ابتدای سیدی به این موضوع اشاره شده است که برای انجام هر کاری باید حساب شده و دقیق عمل کنیم، یکمرتبه و سریع نمیتوانیم تصمیم بگیریم؛ چون باعث بروز مشکلات میشود. در زندگی سعی کنیم که قاضی خود باشیم؛ یعنی از یک بحران و مشکل نمیتوانیم، یکمرتبه خارج شویم، مجموع مشکلات و مسائل منفی مانند: خوردن مشروبات الکلی، کینه، انتقام و همه کارهای ضدارزشی تاریکی محسوب میشوند، نباید انتظار داشته باشیم که یکباره از آنها خارج شویم. اعتیاد، موادمخدر، سیگار، الکل، دروغگویی، کینه و انتقام بند هستند و انسانها در طول عمر خود در این بندها غوطهور هستند، بعضی افراد در پی انتقام هستند؛ ولی نمیدانند که در این بازی ادامهدار تنها عمر خود را به جای لذت بردن از زندگی، صرف این بازی بیهوده کردهاند، انسان برای رسیدن به آرامش باید از یکسری چیزها بگذرد تا به عروج برسد، همه اینها برای تعلیم و تربیت انسان است.
علم زندگی مثل شنا کردن است؛ اگر فن شنا کردن را یاد بگیرید از آن لذت میبرید؛ حال اگر علم زندگی را یاد بگیریم، میتوانیم از زندگی لذت ببریم، در غیر اینصورت همیشه در یأس و ناامیدی هستیم. انسان باید از منیت، خودخواهی، مالدوستی، کینه و ... بگذرد، خدمت و عشق بلاعوض داشته باشد در تمام سطوح زندگی اگر به خلق خدمت کنیم و انتظار داشته باشیم، هیچ فایدهای ندارد. از خود گذشتن در نهایت به خود رسیدن است و در اصل مثل این میماند که پا روی ستارهها گذاشتهایم؛ وقتی کار معنوی انجام دهیم قطعاً بار مادی به همراه دارد؛ ولی اگر کار مادی انجام دهیم که فقط صرف مادی داشته باشد، بار معنوی به همراه نمی آورد؛ در حالی که با انجام کار معنوی صد راه برای ما پدیدار میشود و اکثر مشکلات برطرف میشود، وعده خداوند دروغ نیست، انسان زمانی میتواند به بعضی چیزها برسد که از خودش بگذرد.
امکان دارد که انسان تمام عمر خود را صرف مسائل بیهوده کند؛ چون به مرحله دانایی نرسیده است و انسان را نمیتوان شناخت؛ اگر او را بشناسیم به این موضوع پی میبریم که همه انسانها خوب هستند و فقط درگیر انواع مشکلات و استرسها هستند؛ باید آنها را درک کنیم؛ اصولاً انسان با رذائل و فضائل آفریده شده است این دو در کنار هم هستند.
اگر به بیداری و آگاهی برسیم به این موضوع پی میبریم که تخریب هر کسی برابر با نادانی او است، هر دو به همدیگر بستگی دارند؛ باید این را بدانم که در اثر جهل خودم هزاران اتفاق برایم پیش آمده است، مانند: ورشکستگی، بدهکاری، اعتیاد و ... . هیچ معجزهای وجود ندارد که بتواند در یک لحظه تمام این مشکلات و مسائل منفی را حل کند؛ باید ذرهذره انجام شود، به اندازه عمقی که در تاریکی فرو رفتهایم باید همان قدر هم برگردیم؛ اگر بخواهیم مشکلاتمان حل شود؛ باید به آن علم و دانش برسیم، مثل درمان اعتیاد، سیگار و چاقی به علم آنها پی بردیم و کمکم این بندها پاره شد و به مرحله پختگی رسیدیم.
سعی کنیم قاضی خود باشیم، نگاه کنیم چه مسیری را باید برویم و چه کاری را باید انجام دهیم، در اصل او باید بخواهد و تصمیم بگیرد تا مشکلش حل شود با پافشاری کردن ما، آن شخص در کار خود مصممتر میشود، مثلاً برای درمان اعتیاد یا هر کار دیگری؛ زمانی که خود فرد بداند و تصمیم بگیرد؛ آن وقت میتواند از زندگی خود نگهداری کند و در بعدهای بعد هم به مدارج بالا برسد.
در همه انسانها یک مبارزه میان قدرت شیطان با نیروی الهی وجود دارد؛ اگر انسان به سمت نیروی شیطانی برود به جایی نمیرسد و اگر هم به سمت نیروی الهی برود، باز هم نیروی شیطانی در وجود او هست و کمتر کسی یافت میشود که خالص الهی باشد، شاید به حداقل برسد؛ ولی باز هم نیروی منفی اندکی در او وجود دارد، این دو حرکت در همه انسانها وجود دارد در اصل خلقت بر پایه اضداد بنا شده است. خداوند دو انسان را خلق کرده است، یکی برحق و دیگری ناحق و پیروزی هر یک دست خداوند است؛ اگر برحق باشیم وقتی شمشیر بالا برود از آن ترسی نداریم؛ بعضی افراد فقط در کوچه خلوت قدرت دارند؛ مانند کرم شبتاب هستند در جای شلوغ هیچ قدرتی از خود ندارند در ظلمت درخشش دارند؛ ولی در روشنایی هیچ خبری نیست.
انسان موجودی بیانتها است و راه زندگی هم تمامشدنی نیست، شخصیت او همیشه محفوظ است، او اول انس بود، بعد انسان شده است، انس مانند گل خام و انسان مانند گل پخته است، انسان وقتی میخواهد پخته شود؛ باید سختیهای زیادی کشیده باشد، جهان را ببیند تا جهاندیده شود؛ باید مسیر ظلمت یا روشنایی را با دقت انتخاب کند، ادامه حیات گاهی کند پیش میرود تا در این مرحله پخته شویم. خداوند هیچ کسی را مجبور نمیکند، فقط به او هشدار میدهد که این راهی را که میروی نتیجه آن چیست؟ باید دید خود را وسیع کنیم، همه جوانب را ببینیم و حرکت کنیم.
برداشت من از سیدی این است که سعی کنم، قاضی خودم باشم در حال زندگی کنم و برای انجام هر کاری تفکر کنم و اگر هم مشکلی پیش آمد با صبر و حوصله آن مشکل را حل کنم و اگر خدمتی را انجام میدهم، خدمت بلاعوض باشد و همیشه در صراط مستقیم حرکت کنم تا به حال خوش برسم. از آقای مهندس و خانواده محترمشان کمال تشکر را دارم امیدوارم که همیشه موفق و سربلند باشند.
منبع: سیدی نردبان مهندس دژاکام
رابط خبری و نویسنده: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر مریم (لژیون هفتم)
ویراستار: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر معصومه (لژیون دهم)
ارسال: همسفر اعظم رهجوی راهنما همسفر الهام (لژیون پنجم) دبیر سایت
همسفران نمایندگی امین قم
- تعداد بازدید از این مطلب :
191