English Version
This Site Is Available In English

مثبت‌اندیشی از قضاوت کردن جلوگیری می‌کند

مثبت‌اندیشی از قضاوت کردن جلوگیری می‌کند

جلسه ششم از دوره یازدهم کارگاه‌های آموزشی خصوصی همسفران کنگره۶۰ نمایندگی حافظ با استادی همسفر زهرا و نگهبانی همسفر پروین و دبیری همسفر مبینا با دستورجلسه «قضاوت و جهالت» در روز سه‌شنبه مورخ ۱۷ تیر ماه ۱۴۰۴ ساعت ۱۵:۰۰ آغاز به کار کرد.

خلاصه سخنان استاد:

ابتدا خداوند را شاکر و سپاسگزارم که مجدد در این جایگاه قرار گرفتم. از نگهبان و دبیر جلسه تشکر می‌کنم که اجازه دادند من در این جایگاه خدمت کنم و آموزش بگیرم، در ادامه از مرزبانان عزیز کمال تشکر را دارم که چنین فضا و مکانی را برای ما محیا می‌کنند تا آموزش بگیریم. بنده هر جایگاهی را که تجربه می‌کنم، قطعا حاصل زحمات راهنمای خودم همسفر معصومه است، امیدوارم خیر و برکت این خدمات در زندگی این عزیزان همواره جاری باشد. در راس از آقای مهندس و خانواده محترم ایشان تشکر می‌کنم که چنین بستری را برای ما فراهم کردند تا آموزش بگیریم و روش زندگی کردن را بیاموزیم.

آقای مهندس روز چهارشنبه در سخنان خود فرمودند: قضاوت کردن از جهل و نادانی انسان سرچشمه می‌گیرد. ابتدای هر سی‌دی گفته می‌شود، خداوندا ما را از نیرومندترین دشمن خودمان که جهل و نادانی خودمان است نجات بده؛ واقعا انسان بزرگ‌ترین دشمن خود است و بزرگ‌ترین ضربه را خود او به خود وارد می‌کند و دیگران نمی‌توانند کاری برای من انجام بدهند، یعنی من می‌توانم جایگاه خود را تعیین کنم که دیگران به من احترام بگذارند و یا احترام نگذارند، این بستگی به خود من دارد. هرچه کنی به خود کنی، گر همه نیک و بد کنی.

بعضی انسان‌ها بسیار خوش‌بو هستند و بعضی انسان‌ها بوی بدی دارند که بستگی به قضاوت کردن، میزان جهالت و غیب کردن انسان‌ها دارد. انسانی که مدام قضاوت می‌کند، دیگران نمی‌توانند از بودن کنار آن‌ها لذت ببرند و بوی خوشی ندارند. تغییر همواره با درد و رنج همراه است، انسانی که قضاوت می‌کند یا غیبت می‌کند در مدت زمان کم نمی‌تواند تغییر کند. در وادی پنجم اشاره شده که قضاوت کردن یکی از ضدارزشی‌ها محسوب می‌شود و در وادی دوازدهم هم نیز گفته شده که گمان بد نبر، غیبت نکن، تجسس نکن؛ زیرا ضدارزشی است که انسان را به تاریکی سوق می‌دهد، برای رسیدن به آرامش و آسایش باید از کینه، غیبت و قضاوت کردن دوری کنیم. استاد امین در سی‌دی قضاوت فرمودند: قضاوت کردن مانند موشک است، شاید همه موشک‌های جنگی اصابت نداشته باشد؛ اما قضاوت کردن من حتی اگر با شخص کیلومترها فاصله داشته باشم، مستقیما اصابت خواهد کرد و انرژی منفی آن به کسی که قضاوت کرده برمی‌گردد. انسان هر چه جاهل‌تر باشد، قضاوت بیشتری انجام می‌دهد.

مشکل اصلی انسان‌ها در تزکیه و پالایش زدودن تاریکی‌ها نیست، بلکه ندیدن تاریکی‌ها است؛ زیرا من ایرادهای خود را مشاهده نمی‌کنم دست به قضاوت می‌زنم؛ اما اگر ایرادهای خود را به وضوح مشاهده کنم دیگز قضاوت نمی‌کنم، غیبت نمی‌کنم و تزکیه و پالایش در من انجام می‌شود. اگر من توانستم ایرادهای خود را پیدا کنم، دیگران را مورد سرزنش قرار نمی‌دهم، غیبت نمی‌کنم، قضاوت نمی‌کنم؛ بنابراین کسی که می‌خواهد در زندگی خود آرامش داشته باشد باید قضاوت نکند؛ زیرا الگوهای بسیاری مانند دانشمندان و علما که در زندگی خود که موفقیت و کامیابی رسیدند قضاوت نمی‌کردند، تجسس نمی‌کردند. همه ما باید مثبت اندیش باشیم و از قضاوت کردن دور باشیم تا بتوانیم در صلح و آرامش زندگی کنیم.

مرزبان کشیک: همسفر مریم و مسافر سعید
تایپیست: همسفر مهسا رهجوی راهنما همسفر مهدیه (لژیون‌هشتم)
عکس و بارگزاری: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر خدیجه (لژیون‌چهارم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی حافظ

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .