جسم انسان مانند یک شهر است که به آن شهر وجودی میگوییم. اکنون جسم یا شهر وجودی خود را به یک سرزمین تشبیه میکنیم و برای سلولهای جسم، عقل، نفس و سایر نیروها شخصیتهایی را خلق میکنیم تا موضوع روشنتر شود. در این کشور همه نوع انسان یافت میشود مانند اقوام وحشی، انسانهای فاسد، انسانهای صالح و پیشرفته و همینطور در این سرزمین شورایی وجود دارد که بزرگان همه اقوام در این شهر جمع شدند و کلیه خواستهها و تصمیمها در آن شورا مورد بررسی قرار میگیرد و نتیجه آن به عرض حاکم یا فرمانروا میرسد، اگر فرمانروا آن را درست تشخيص داد، طبق تصمیمات و خواستههای او فرمان را صادر میکند و بلافاصله فرامین اجرا میشود.
اگر شورا تصمیم عقلانی بگیرد، مشکلات ایجاد نمیشود و همه چیز در صلح و آرامش است؛ اما در صورتی که شورا در اثر فشار رؤسا و قبایل وحشی و فاسد و منحرفین تصمیمات غیرمنطقی بگیرد، اوضاع تغییر میکند؛ زیرا فرمانروای بزرگ و یا عقل، دستورات و یا فرامین را جهت اجرا صادر نمیکند. عقل همواره خوبی را میخواهد؛ اما ممکن است گاهی اوقات قبایل وحشی با جهل، نادانی، خودخواهی، منیت، تکبر و زیاده خواهی بخواهند خواستههایی را اجرایی کنند تا عقل را از بالاترین مرحله به پایینترین مرحله بکشاند.
ما از سه مرحله نفس برخوردار هستیم و نفس اماره که اولین مرحله از مرتبه نفس است که امر میکند تا ما هر کاری را انجام دهیم که ما را به اعماق ناامیدی و سیاهی فرو برد؛ سپس نفس لوامه که اگر ما کار اشتباهی انجام دهیم، ما را سرزنش میکند که چرا این کار را انجام دادیم و آن همان وجدان ما است و با عبور از این مراحل با تزکیه و پالایش و رفتن در مسیر الهی، وارد مرحله نفس مطمئنه میشویم که ما از انجام کارهای خود اطمینان کامل داریم و کسانی که به این مرحله برسند در صلح و آرامش بسیاری قرار دارند.
انتقام بدترین چیزی است که اگر انسان دچار آن شود بسیار آسیب میبیند و همواره سرگردان است و از کل زندگی خود عقب میماند. خداوند از صفات خود به انسانها بخشیده است، مانند مهربانی و بخشندگی؛ بنابراین باید یاد بگيريم مهربان باشیم و ببخشیم. ترس و نااميدی باعث انواع و اقسام بیماریهایی مانند پیری زودرس میشود و یا جسم و شهر وجودی خود را به سمت نابودی سوق میدهد. امیدواری و اعتماد به نفس شهر وجودی را به صلح و آرامش میرساند و اگر شهر وجودی به صلح و آرامش برسد به فرمان عقل نیز نزدیک خواهیم شد.
منبع: جزوه جهانبینی، کتاب عشق
نویسنده: همسفر اعظم رهجوی راهنما همسفر خدیجه (لژیونچهارم)
رابط خبری: همسفر سمانه رهجوی راهنما همسفر خدیجه (لژیونچهارم)
ارسال: همسفر زهرا نگهبان سایت
همسفران نمایندگی حافظ
- تعداد بازدید از این مطلب :
56