جلسه سیزدهم از دوره دوم سری کارگاههای آموزش مجازی همسفران کنگره۶۰ نمایندگی امین قم به استادی راهنما همسفر الهام با دستور جلسه «وادی دهم (صفت گذشته در انسان صادق نیست چون انسان جاری است.) و تأثیر آن روی من» روز شنبه ۳ آذر ماه ۱۴۰۳ برگزار شد.
سخنان استاد:
خداوند را شکر میگویم که بار دیگر همرا با جلسه مجازی در خدمت شما عزیزان هستم. دستورجلسه این هفته «وادی دهم و تاثیر آن روی من» است. این وادی بار معنایی سحرآمیزی دارد. عنوان وادی (صفت گذشته در انسان صادق نیست چون انسان جاری است.) همانطور که در کتاب عشق خواندیم، این راه بسان شمشیری برنده است؛ یعنی هم هشدار، هم امید به بازگشت و صعود میدهد و هم مرگ و سقوط است به طور کلی رحمت، لطف و بخشندگی خداوند را در مسیر زندگی انسان به نمایش میگذارد و به انسان میفهماند که پایان هر نقطه در زندگی میتواند سرآغاز خط دیگری باشد.
تمام انسانها هر صفتی را که در زندگی با خود حمل میکنند، قادر به تغییر آن میباشند. این وادی امید میدهد، حتی گناهکارترین انسانی که مرتکب فجایع و جنایات بسیاری گردیده و یا انواع کارهای ضد ارزشی را مرتکب شده است، میتواند صفات زشت خود را تغییر بدهد. انسان مجبور نیست که یک صفت یا صفات زشتی که دارد را تا ابد در خود نگهدارد و بگوید که من هیچ زمانی نمیتوانم تغییر کنم و برای همیشه در این مسیر میمانم، نه این صحیح نیست. این وادی میگوید:« که اگر فردی در عمیق ترین نقطه سیاه زندگیش هم قرار داشته باشد، اختیار کامل دارد و میتواند صفات زشت خود را تغییر دهد و رحمت خداوند هم شامل او میشود و به آرامی از جهنم خارج و به حال خوب میرسد».
هیچ فردی نمیتواند بگوید که از من دیگر گذشته است و یا غرق در ضدارزشها هستم و هیچ راه نجاتی برای من نیست؛ راه نجات همیشه هست چرا؟ زیرا صفت گذشته در انسان صادق نیست و جاری است به دلیل جاری بودن انسان؛ اگر ما در بالاترین نقطه بهشت هم قرار داشته باشیم، هرگاه صفت خوب و نیکو ما تبدیل به صفت زشت گردد از بهشت به طبقات زیرین جهنم وارد میشویم؛ چون انسان جاری است.
هیچ چیزی در این جهان وجود ندارد که ثابت باشد و تغییر نکند. ما در کنگره یاد گرفتیم که همه چیز در حال تغییر و حرکت است. مسیر زندگی ما هم مسیر تغییر، تبدیل و ترخیص است و ما در این مسیر باید تلاش خود را بکنیم. در این وادی از سه مولفه نور، صوت و حس نام برده شده است که این سه مولفه با وجود داشتن اختیار به انسان کمک میکند که صفت گذشته خود را تغییر بدهد.
اگر حس ما زشتیها را جذب کند قطعاً زشتیها را منتشر خواهد کرد و اگر زیباییها و خوبیها را جذب کنیم، قطعاً میتوانیم همان زیباییها و خوبیها را منتشر کنیم.
در نتیجه برای تغییر صفت گذشته بایستی حس و یا موجهای گیرنده و فرستنده خود را تغییر دهیم، شاید این کار هم سهل و هم سخت باشد؛ برای تغییر حس در جهت ارزشها تنها یک راه وجود دارد آن هم تصفیه و پالایش است که در مورد انسان «تزکیه» گفته میشود. اولین قدم برای تزکیه، تفکر است. تفکر سالم، ایمان سالم و عمل سالم، حس سالم، عقل سالم و در انتها عشق سالم را به ارمغان میآورد. دو پله اساسی و اصلی، آموزش سالم و تجربه مفید هم وجود دارد که میتواند بسیار به ما کمک کند تا خود را تغییر دهیم.
این وادی به ما یاد میدهد که آدم بد به شما میآموزد که بدی زشت است؛ اما آن معلم شما میباشد و شما آموزگارت را دوست خواهی داشت و این بسیار برای ما آموزنده است که اگر از کسی بدی میبینیم آن را انجام ندهیم و بتوانیم خودمان را تغییر دهیم و روز به روز حال خود را بهتر بکنیم.
رابط خبری و ویراستار: همسفراعظم رهجوی راهنما همسفرالهام (لژیون پنجم)
نویسنده:راهنما همسفرالهام (لژیون پنجم)
عکاس: همسفرریحانه رهجوی راهنما همسفر فاطمه (لژیون ششم)
ارسال: همسفر مرضیه رهجوی راهنما همسفر رضوانه (لژیون سوم)
همسفران نمایندگی امین قم
- تعداد بازدید از این مطلب :
163