جلسه اول از دوره دوم کارگاههای آموزشی مجازی همسفران نمایندگی شادآباد با استادی راهنما همسفر اکرم با دستور جلسه 《 وادی دهم (صفت گذشته در انسان صادق نیست، چون جاری است) و تأثیر آن روی من 》روز شنبه ۳ آذرماه ۱۴۰۳ آغاز به کار کرد.
سخنان استاد:
دستور جلسه وادی دهم و تأثیر آن روی من است. خلقت انسان بهگونهای است که همیشه به دنبال تکامل است؛ بنابراین در هر نقطه از حیات که باشد در مسیر تعالی قرار میگیرد. انسان به واسطه قدرت اختیاری که دارد، میتواند صفات و ویژگیهایی که در وجودش است را تغییر دهد؛ زیرا صفات قابل تغییر و رشد هستند. صفات برای اینکه بتوانند تغییر کنند نیاز به پرورش دارند. ما بچههای کنگره ۶۰ بهواسطه درگیری با مقوله بیماری اعتیاد حسهایمان بسته بود، گویی در خواب بودیم و در مرحلهای از زندگی خود نتوانسته بودیم صفات خود را پرورش دهیم.
وادی دهم یک تعریف است از تغییر در صفات انسان که چگونه او میتواند صفات خود را تغییر دهد؟ این وادی میگوید در ابتدا باید حس ما تغییر کند حسهای ما در اثر ناامیدی بسته بود و ما اصلاً به تغییر فکر نمیکردیم. این وادی، وادی امیدواری است؛ زیرا ما میتوانیم از هر صفت خود که ناراضی هستیم امیدوار باشیم که با آموزش میتوانیم آن را تغییر دهیم و سپس با پرورش آن صفات، به تکامل و تعالی برسیم. فقط در این صورت است که میتوانیم به تعالی که ذات انسان است و قرار است به آن نقطه برسد دست یابیم.
در نظر داشته باشیم این تغییرات میتواند در جهت مثبت یا منفی باشد. در اینجاست که مسئله آموزش پررنگتر میشود. ما در کنگره ۶۰ به دنبال درمان اعتیاد بودیم و زمانیکه آمدیم با آموزش مواجه شدیم. سیدی گوش کردیم، جهانبینی را آموزش دیدیم و آرامآرام حسهای ما باز شد. انسانها همیشه در زندگی چیزهایی را جذب میکنند که در وجود آنها پررنگتر از بقیه مسائل باشد.
به اعتقاد من، بچههای کنگره لایق بهترینها بودند و توانمندیهای فوق العاده داشتند، فقط بیدار نبودند و آن را پیدا نکرده بودند. به همین علت در این مسیر قرار گرفتند. زمانیکه حسهایشان باز میشود قوه عقل آنها شروع به کار میکند، آنجاست که تفکر کردن را یاد میگیرند. تفکر انسان که سالم باشد میتواند عمل سالم انجام دهد؛ برای این منظور انسان باید در مسیر تزکیه و پالایش قرار گیرد. تزکیه، انجام کارهای فوق العاده و بزرگ نیست؛ بلکه از کارهای کوچک شروع میشود که مربوط به عمل سالم است. اولین قدم در تفکر سالم، آموزش دیدن است. اگر آموزش،سالم نباشد ما به تفکر سالم نمیرسیم.
خود من این را تجربه کردم که با آموزش سالم به تفکر سالم رسیدم، حسهای من باز شد. الان تغییر فصلها و چرخش شب و روز را به آرامی متوجه میشوم. دانستم انسان هم میتواند یک فصلی از سال، سرد سرد و فصلی را گرم گرم باشد و خودش را به بهار زندگی برساند.
خداوند انسان را اشرف مخلوقات و لایق تعالی قرارداد. از نور خودش به انسان بخشید؛ بنابراین او باید در مسیر آموزش باشد تا صفات ناپسند خودش را به صفات بافضیلت تبدیل کند و در نتیجه خود را به آرامش برساند.
پایان هر نقطه سرآغاز خط دیگریست، این جمله، جمله نابی از آموزشهای کنگره ۶۰ است که به ما میگوید قرار نیست اگر دچار مشکلی هستیم و یا اخلاق ناپسندی داریم پایان زندگی و حیات باشد؛ زیرا زمانیکه حسهای ما آرامآرام باز شود در واقع به عقل سالم میرسیم و آن عقل سالم ما را به عشق سالم میرساند. این چرخه به زیباترین شکل در وجود ما نقش بسته است فقط ما باید به خود زمان دهیم، همه تلاش خود را بکنیم و صبور باشیم تا خطوط سفیدی که قرار است بعد از این در زندگی ما ایجاد شود به موقع و به جا در وجود ما ترسیم شود و ما نظارهگر آن باشیم.
نویسنده: راهنما همسفر اکرم
رابط خبری: همسفر سمیرا رهجوی لژیون چهارم
عکاس: همسفر پرنیا رهجوی لژیون چهاردهم
ویراستاری: همسفر سمیرا لژیون بیستوششم دبیر سایت
ثبت: همسفر فاطمه لژیون چهاردهم نگهبان سایت
نمایندگی همسفران شادآباد
- تعداد بازدید از این مطلب :
128