با اینکه یادگیری و معرکهگیری دو مفهوم بهظاهر متفاوت دارند؛ ولی در واقع بهشدت به هم مرتبط هستند و ارتباط عمیقی بین آنها وجود دارد؛ بخصوص در کنگره ۶۰، در فرایند درمان و سفر مسافران و همینطور همراهی همسفران نقش کلیدی ایفا میکند.
معرکهگیری چیست؟ در اصطلاح کنگره ۶۰، معرکهگیری به معنای ایجاد حواشی، اختلاف و درگیری است. فرد معرکهگیر بهجای تمرکز به بهبود خود به دنبال ایجاد آشوب و جلبتوجه دیگران است که این رفتار نهتنها به خود فرد آسیب میرساند؛ بلکه روند درمان را نیز مختل میکند و باعث تخریب و پسرفت میشود.
یادگیری چیست؟ یادگیری در کنگره فرایندی فراتر از کسب اطلاعات است. این فرایند شامل تغییر دیدگاه و نگرش در رفتار فرد و پیش رفتن به سمت درمان و رشد شخصیتی است. یادگیری در کنگره بر پایه جهانبینی و آموزشهاست که هدفش رسیدن به رشد، تعادل و آرامش درونی است.
یادگیری و معرکهگیری دو مسیر کاملاً متفاوت هستند. فردی که در ابتدا با انگیزه بسیار زیاد به آموزشها گوش میدهد و سعی میکند تغییرات مثبتی در زندگی خود ایجاد کند؛ اما پس از مدتی به دلیل برخی از مشکلات و چالشها، احساس ناامیدی میکند، در این شرایط ممکن است بهجای اینکه در روند درمان پروسه زمان را در نظر بگیرد و صبور باشد، شروع به ایجاد حواشی و معرکهگیری کند.
در مسیر یادگیری نیروهای بازدارنده بسیار قوی عمل میکنند و مانند سایهای تاریک میتوانند بر این روند سایه انداخته و مانع پیشرفت شوند. این نیروها میتوانند از درون خودمان و در اشکال مختلفی مثل ترس از شکست، کمبود انگیزه، توجه به افکار منفی و غیره ظاهر شوند که مانع یادگیری و رشد میشوند؛ درصورتیکه یادگیری فرایندی مداوم است و اکثراً ممکن است با موانعی همراه باشد و انسان باید تلاش کند تا بتواند در مسیر درست زندگی قرار بگیرد. با معرکهگیری از آموزش دور میشویم و فرصت یادگیری را از دست میدهیم.
همسفران نیز مانند مسافران ممکن است دچار معرکهگیری شوند؛ نگرانی در مورد درمان مسافر، مشکلات مالی و یا خانوادگی میتواند باعث ایجاد استرس و تنش در همسفر شود و همین امر ممکن است به شکل معرکهگیری بروز کند؛ مثلاً سؤالات تکراری و بیمورد بپرسد تا جلسه را به هم بریزد یا با راهنما و یا سایر اعضا جروبحث کند. داشتن توقع بیش از حد از مسافر و انتقاد از او میتواند منجر به ناامیدی و در نتیجه معرکه شود و این امر به دلیل عدم آگاهی کافی از روش درمانی و جهانبینی است. همسفران باید به مسافر و حتی خودشان فرصت دهند و این نیازمند صبر، شکیبایی و آموزش است. همسفران با معرکهگیری نهتنها فرصت آموزش و یادگیری را از خود دریغ میکنند؛ بلکه مانعی بزرگ در راه درمان مسافران میشوند؛ اما با شناخت دلایل و استفاده از آموزشها و نوشتن سیدیها میتوان از این مشکل جلوگیری کرد و به سلامتی جسم و جان هر دو نفر کمک کرد.
نویسنده، رابط خبری و ویراستار: راهنما همسفر پریسا (لژیون دوازدهم)
ارسال: همسفر مبینا رهجوی راهنما همسفر خندان (لژیون هفتم)
همسفران نمایندگی لویی پاستور
- تعداد بازدید از این مطلب :
90