جلسه دوم از دوره یازدهم کارگاههای آموزشی خصوصی همسفران کنگره۶۰ نمایندگی دنا؛ با استادی همسفر مرضیه، نگهبانی همسفر زهرا و دبیری همسفر مرضیه با دستورجلسه «رابطه یادگیری و معرکهگیری» روز دوشنبه ۲۸ آبانماه ۱۴۰۳ ساعت ۱۶ شروع به کار کرد.
سخنان استاد:
دستور جلسه امروز؛ رابطه یادگیری و معرکهگیری است. جناب مهندس این دو مقوله را کنار هم قرار دادند؛ چرا که این دو مسئله مانند دو کفه ترازو است، هرچه سطح یادگیری و آموزش ما بالاتر باشد، کفه دیگر ترازو که همان معرکهگیری است پایینتر میآید و برعکس؛ هرچه آموزش و یادگیری ما پایینتر بیاید، سطح معرکهگیری و به حاشیه رفتن ما بالاتر می رود. بارها این جمله آقای مهندس را شنیدهایم که میفرمایند: «اگر بنایی آباد باشد؛ ولی ساکنین آن خراب باشند، بنا کمکم رو به نابودی و ویرانی می رود؛ اما ساکنین آباد، میتوانند ویرانهها و خرابهها را احیا نمایند.» حالا این بنا میتواند وجود انسان، خانواده، کشور و حتی کنگره۶۰ باشد. کنگره۶۰ میتواند بنایی بسیار مستحکم، قوی و خوب باشد؛ اما اگر ساکنین بدی در آن باشند، میتوانند آن را به ویرانی و نابودی بکشانند. اگر شهر وجودی انسانی؛ یعنی جسم، روح و روان، دچار مشکل شده باشد؛ اما بعداً برگردد و فرمانروای خوبی شود، میتواند شهر وجودی خود را درست کند. بنابراین ما نباید تصور کنیم، اگر بنا یا چیزی را ساخته و رهایش کردهایم او تا ابد خوب میماند و هیچ تغییری نمیکند؛ حتی اگر خود ما تا کنون آدم خوب و موفقی بودهایم با غفلت و کوتاهی کردن، ممکن است به بیراهه رفته و نابود شویم.
معرکهگیری؛ یکسری عناصر دارد که فرد در اثر کمبود دانش، حسادت، خودخواهی، منیت دچار آن میشود، یا اگر انسانها در کار یا اهداف خود شکست بخورند و از دیگران عقب بمانند، بر سر یک دوراهی قرار میگیرند و اصولاً معرکهگیری بعد از شکست شروع میشود. حال کسیکه به اینجا رسیده است از شکست و ناکامی خود باید درس بگیرد و با خود بگوید من در گذشته این اشتباهات را داشتهام، قوانین را درنظر نگرفته بودم و شکست خوردم از حالا به بعد سعی میکنم این مشکلات را برطرف کرده و خود را اصلاح کنم تا موفق و پیروز شوم.
اصولاً بارها شنیدهایم که انسان تاریکیها را تجربه میکند تا به روشنایی برسد؛ بنابراین شکست و ناکامی برای همه یک امر بسیار طبیعی و معمولی است. انسانهایی نیز هستند که از دیگران جلو میزنند و مدیر و مدبر میشوند، این افراد مراحلی را طی میکنند. این انسانها یک مرتبه از آن جامعهای که در آن بودند جدا میشوند؛ مثلاً در جامعهای که تمام دوستانشان مصرفکننده یا آدمهای ناموفقی هستند، از آنها جدا میشوند؛ مثل حضرت موسی و رسول خدا که از قومشان جدا شدند و رشد کردند.
کسانی که با استفاده از آموزشها و یادگیری، کار خود را پیش میبرند و شروع به حرکت میکنند، سعی دارند در جهت مثبت از دیگران سبقت گرفته، مدیر و مدبر شوند.
در کتاب عبور از منطقه ۶۰ درجه زیر صفر در مبحث بهترین راه، استاد سردار میفرمایند: «باید بدانید همه ما برای خدمت و آموزش پا به حیات گذاشتیم»؛ یعنی در ابتدا آموزش و سپس خدمت درست انجام دهیم. در کنگره۶۰ اگر کسی در حال یادگیری و خدمت نباشد؛ قطعاً از مسیر خود خارج شده، در مسائل منفی و حاشیهای وارد میشود و معرکهگیری از همینجا شروع میشود که انسانها شروع به نق زدن میکنند و شخص نمیتواند خود را با جمع هماهنگ کند. معرکهگیری یک سری مراحل دارد که همه از آن قانون پیروی میکنند. فرد ابتدا از بقیه جدا شده، کمکم شروع به پچپچ با دیگران میکند، بعد از آن با افراد مختلف صحبت میکند، بهعنوان دردودل کردن برای خود یار جمع میکند و در مرحله بعد تلفن زدنها شروع میشود. در تمامی این مراحل شخص معرکهگیر، صورت حقبهجانب به خود میگیرد، معتقد است که همیشه حق با من است، دیگران حقی ندارند، خودش را قربانی و مظلوم و دیگران را متجاوز و توطئهگر نشان میدهد. در نهایت کسی که معرکهگیری میکند دیگران را به مسلخ میبرد و شاهکار قضیه خلقت اینجاست که وقتی دیگران را به مسلخ میبرد، خود نیز قربانی میشود.
هنگامیکه با انسانها صحبت میکنیم، بایستی به حرف آنها گوش کنیم، هوشیار باشیم و نگاه ما به درون انسانها باشد که هدف شخص از این صحبتها چیست؟ همیشه گفتند، شیطان به زیباترین شکل وارد فکر و اندیشه انسانها میشود. شاید یک نفر بهظاهر برای شما خیلی دوست خوبی باشد، برای شما خبر آورده و شما را در جریان همه چیز قرار دهد؛ اما قضیه به این شکل نیست و همه چیز برعکس است؛ یعنی در ظاهر دو خبر درست به شما میدهد؛ اما ده خبر وارونه و غلط برای شما میآورد که باعث میشود ذهن شما ذرهذره کدر و آلوده شود؛ زیرا میخواهد شما را با خود وارد سیستم معرکهگیری کند و آنجاست که انسان از آموزش و یادگیری جدا میشود. به امید روزی که با آموزشهای جامع و کامل کنگره به دانایی مؤثر دست پیدا کنیم و از معرکهگیری و توجیه اشتباهات خود جدا شویم.
تایپ و ویرایش: همسفر فاطمه رهجو راهنما همسفر لیلا (لژیون اول) و همسفر فهیمه رهجو راهنما همسفر زهره (لژیون سوم)
عکاس: همسفر ثنا رهجو راهنما همسفر سمیه (لژیون هفتم)
ویراستاری و ارسال: همسفر زهرا رهجو راهنما همسفر سمیه (لژیون هفتم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی دنا
- تعداد بازدید از این مطلب :
186