یک مسئله یادگیری داریم، که فراگیری است. حالا این فراگیری و یادگیری فقط برای مشق نیست،برای امتحان نیست، برای وادی ها نیست، اصولا زندگی خودش یادگیری است. یعنی فرضیه خلقت انسان و خلقت موجودات همه بر پایه و اصول یادگیری فراهم شده است. پس یادگیری فقط درس نیست، یادگیری در تمام جهات است.
یادگیری موسیقی ،یادگیری هنرهای رزمی، یادگیری انواع ورزشها ،یادگیری انواع زبانهای خارجه ،یادگیری انواع برخوردها، یادگیری ایجاد ارتباطات صمیمانه همه را نگاه کنیم، متوجه میشویم که فضای یادگیری خیلی گسترده است. همه ما اگر کمی دقت خود را بالا ببریم متوجه میشویم که هرروز درحال یادگیری هستیم و به معلوماتمان اضافه میشود.
معرکه گیری هم وجود دارد. معرکه گیری این است که آدم یک بساطی را پهن میکند و یک سری آدم را هم دور خودش جمع میکند، البته امروزه انسانها تلوزیون دارند و ماهواره دارند و کافی شاپ دارند و... در قدیم اینها وجود نداشت. یک پهلوان میآمد و مردم دور او تجمع میکردند و او زنجیر پاره میکرد، خر را با دندانش بلند میکرد، یا روی زمین دراز میکشید و ماشین از روی او رد میشد یا شامرتی بازی در میآورد و از این قبیل کارها میکرد، حقهبازی ،ماربازی، رمالی ،پهلوانی،و...این ها را میگفتند معرکه گیری.
یعنی مردم را جمع میکرد و سرگرم میکردند و یه کاسبی مهم میکردند. پس معنی یادگیری و معرکه گیری مشخص شد.معرکه گیری تمثیلی از ورود به مسائل حاشیهای و دور شدن از مقوله آموزش و خدمت است. افرادی هستند که نیروی شان را صرف آموزش و یادگیری وخدمت نمیکنند و این افراد هم به صورت خودکار وارد مسائل منفی و حاشیه ای میشوند. غیبت میکنند و معمولا نق زدن و وارد حاشیه شدن ها ابتدا در ذهن و تفکر ایجاد میشود.
از آنجایی که به هرچه فکر کنیم همان اتفاق میافتد و در این مسئله هم همین اتفاق پیش میآید و شخص از مسیر خود خارج میشود وقتی انسان در مقابل مسئلهای از لحاظ عقل محکوم میشود به جای عذر خواهی و سکوت و یا فکر کردن به اشتباه خود شروع به معرکه گرفتن می کند و یکی از بزرگترین شهامت ها این است که انسان مشکلش را بپذیرد و فرق زیادی است بین یادگیری ومعرکه گیری.
معرکه گیری در اثر کمبود دانش، حسادت، خودخواهی و یا منیت به وجود میآید و اگر کسی در کاری شکست بخورد و به اهدافش نرسد از دیگران عقب میافتد و اینجاست که شروع به معرکهگیری میکند و این معرکه گیری در همه جا وجود دارد، بین خانواده، محل کار دانشگاه و... ممکن است اتفاق بیفتد .
یادگیری یعنی قادر باشیم سه مؤلفه مثلث دانایی ( تفکر، تجربه ، آموزش را به تعادل برسانیم. چیزی که باعث میشود ما از یادگیری فاصله بگیریم و در معرکه گیری غرق شویم عدم دانایی و هوشیاری ما میباشد. در کنگره ۶۰ برای آگاه شدن راههایی وجود دارد: مثل سیدی های آموزشی ، خواندن و نوشتن نشریات که میتوان آموزش دید و به آگاهی رسید.
برای ما در کنگره دو چیز تجربه شده است؛ یکی اینکه اگر کسی در کنگره روی برنامه باشد و به درمان برسد، هیچوقت بدی کنگره را نمیخواهد و هیچوقت بدی کنگره را نمیگوید، ولی کسی که پنهانی مواد مصرف میکند شروع میکند به سرزنش کردن، یعنی معرکه گیری میکند.برای پنهان کردن خطای خودش معرکهگیری میکند.
(یعنی در ظاهر به رهایی رسیده و در باطن شروع به مصرف میکند)و عذاب وجدان دست از سرش بر نمیدارد. بخاطر همین شروع میکند به ایراد گرفتن از راهنما، کنگره ،از مرزبان ها از دروس کنگره ایراد میگیرد و معرکهگیری میکند که بگوید من مشکلی ندارم و اگر دارم پنهانی مواد مصرف میکنم و به رهایی نرسیدهام این تقصیر راهنما و کنگره است و تقصیر دیگران است.
بنابراین همه ما در کنگره از دیده بان ،راهنماها باید متوجه شویم که وقتی یکی از شاگردهای ما که مرتب بود فوری نق زدن و حاشیه گرفتن را پیش میکشد و معرکه گیری میکند این نشانه این است؛ که روی برنامه نیست،چون پاکی و رهایی گوهری است خیلی قیمتی و گرانبها وبه سادگی به این زودی ها گیر هر مصرف کننده ای نمیآید و اگر فرد به رهایی برسد،به مسائل و افراد اطرافش توجهی نمیکند.
ولی وقتی کسی به آن درجه از رهایی نرسیده باشد ( در ظاهر بگوید رسیدم) ولی آن گوهر را نگرفته باشد، پس چیزی نیست که دلش را به آن خوش کند، بنابراین به جای آموزش و دریافت انرژی ، وارد معرکه گیری شده و طلبکار است، جناب مهندس این دو مقوله را کنار هم قرار دادهاند. چرا که این دو مسئله مانند دو کفه ترازو است.
هرچه سطح یادگیری ،دانش و معرفت ما بالاتر باشد، کفه دیگر ترازو که همان معرکهگیری است پایین تر میرود. به امید روزی که با آموزش های جامع و کامل کنگره به دانایی موثر دست یابیم و از معرکه گیری و توجیه اشتباهات خود دور شویم.
منابع:سیدی عناصرمعرکه گیری
سیدی رابطه یادگیری با معرکهگیری
نویسنده:همسفر فرنوش رهجوی راهنما همسفر مهین(لژیون ششم)
تایپ، ویرایش:همسفر لیلا، رهجوی راهنما همسفر مهین (لژیون ششم)
ارسال :همسفر فاطمه، رهجوی راهنما نرگس (لژیون پنجم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی حکیم هیدجی
- تعداد بازدید از این مطلب :
593