جلسه مجازی مسافران شعبه صائب تبریزی با استادی همسفر رضا با دستور جلسه «رابطه یادگیری و معرکه گیری» روز شنبه 26 آبان ماه ۱۴۰۳ برگزار شد.
سخنان استاد:
دستور جلسه امروز رابطه یادگیری و معرکهگیری است، یادگیری فرآیندی است که به انسانها امکان میدهد دانش، مهارتها و تواناییهای جدید کسب کنند. در مقابل، معرکهگیری بهعنوان یک رفتار نمایشی، با هدف جلب توجه دیگران و ایجاد تصویری متفاوت از خود، تعریف میشود. این دو مفهوم، اگرچه در ظاهر متفاوت هستند، اما در بسیاری از موارد با یکدیگر تداخل پیدا میکنند.
معرکهگیری یک رفتار اجتماعی است که در آن فرد برای جلب توجه دیگران یا پوشاندن ضعفهای خود، دست به بزرگنمایی یا رفتارهای نمایشی میزند. این رفتار ممکن است در محیطهای مختلفی مانند کلاس درس، جلسات کاری یا حتی در روابط روزمره رخ دهد.
زندگی در کل برای یادگیری و آموزش است و بایستی در نظر داشت که یادگیری تنها در مدرسه یا دانشگاه و مکاتب درسی انجام نمیگیرد و کل زندگی از کودکی تا اواخر عمر یک سیستم برای یادگیری و آموزش است و در روزمرگیهای زندگی آموزشهای بسیاری نهفته است که انسان با زیستن و زندگی کردن و درگیر موضوعات شدن میآموزد و یادمی گیرد ولی معرکهگیری نقطه مقابل یادگیری است و برای اینکه فرد از زیر بار مسئولیت خود و وظایفی که بایستی انجام دهد شانه خالی کند معرکهگیری را انجام میدهد برای مثال من رهجو بایستی در کنگره هر هفته یک سیدی بنویسم و این کار را به هر دلیلی انجام نمیدهم و زمانی که از من سیدی خواسته میشود شروع به معرکهگیری میکنم و مشکلات زندگیام را آنچنان بزرگنمایی میکنم که دلیلی برای ننوشتن سیدی و انجام ندادن وظیفهام باشد و کم کاری خودم را با معرکه گرفتن توجیه کنم.
و تنها راه مقابله و غلبه بر معرکهگیری پذیرفتن وظایف خود و آموزش دیدن است که میتواند معرکه گرفتن را برای معنا کند و بیاموزم که بایستی من تمام مسئولیت کارهای خودم را بر عهده بگیرم و تلاش کنم تا به نحو عالی انجام وظیفه نمایم.
خدمتگزار سایت: همسفر مهران
- تعداد بازدید از این مطلب :
84