چهاردهمین جلسه از دوره چهارم کارگاههای آموزشی مجازی همسفران نمایندگی نائین، با استادی همسفر سمیه و با دستور جلسه «رابطه یادگیری و معرکهگیری» در روز شنبه ۲۶ آبانماه ۱۴۰۳ برگزار شد.
سخنان استاد:
ابتدا باید بدانیم که معرکهگیری یعنی چه و به چه شخصی معرکهگیر گفته میشود؟ در زمان قدیم کسانی که تن به کار نمیدادند و علاف کوچه و بازار بودند؛ عدهای را دور خود جمع میکردند و با عربدهکشی نظر دیگران را به خود جلب میکردند که به این اشخاص معرکهگیر گفته میشد. امروزه شاید کمتر شاهد این معرکهگیریها باشیم؛ اما ما با یک نمونه دیگری روبرو هستیم که در صور پنهان انسان است و انسان را درگیر میکند که البته خيلی هم شایع است؛ مثلاً اینکه من بدون دلیل از یک صحبتی که در جمع میشود، برداشت اشتباهی داشته باشم، ذهن و روح خودم را درگیر کنم و این حال خرابی خودم را به دیگران هم انتقال بدهم. یک معرکهگیری دیگری هم که وجود دارد و آن برگرفته از نفس انسانها است که در این مورد اگر بتوانیم نفس را با آموزش و دانایی ارتقا دهیم، هيچگاه دنبال معرکهگیری نمیرود.
چرا در کنگره این دستور جلسه مطرح شده است؟ جناب آقای مهندس همیشه در صحبتهای خودشان میفرمایند: «در کنگره انسان پرورش میدهیم» یعنی: افرادی که وارد کنگره میشوند، غرق در هر ضد ارزشی هستند که شاید آن خوی انسانی خود را فراموش کرده باشند و با آموزشهایی که در کنگره میگیرند، از هرگونه ضدارزشی دور میشوند. در اینجا متوجه شدیم رابطه بسیار زیادی بین یادگیری و معرکهگیری وجود دارد؛ اما چگونه آموزشپذیری و یادگیری به وجود میآید؟ ابتدا اگر راهنما طبق اصول و قوانین پیش برود و این اصل را در نظر داشته باشد که او باید این قوانین را به رهجو آموزش بدهد نه رهجو به او، اصل آموزشپذیری به وجود میآید. رهجو هم این را باید از راهنما آموزشدیده باشد که هدف تمامی ما ابتدا آموزش، درمان، آرامش و خدمت به همنوع خودمان است نه چیز دیگری.
اگر راهنما و رهجو بخواهند رفتاری غیر از این رفتار از خود نشان بدهند، قطعاً به حاشیه میروند و از این مسیر دور و دورتر خواهند شد؛ اما خوشبختانه با آموزشها و وجود استادی چون جناب آقای مهندس رفتارهایی که ما بیرون از کنگره و جامعه به چشم میبینیم که خارج از اصول و قوانین کنگره هستند را کمتر در کنگره مشاهده و یا میتوان گفت اصلاً وجود ندارد؛ زیرا در این مکان حریم و حرمتها حفظ میشوند.
رابط خبری: همسفر زینب رهجوی راهنما همسفر مینا (لژیون دوم)
عکس: همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر محبوبه (لژیون اول)
ارسال: راهنمای تازهواردین همسفر سمانه نگهبان سایت
همسفران نمایندگی نائین
- تعداد بازدید از این مطلب :
83