جلسه هشتم از دوره هفتم کارگاههای آموزش مجازی همسفران نمایندگی ملایر با دستورجلسه «رابطه یادگیری و معرکهگیری» با استادی راهنمای تازهواردین همسفر زهرا روز شنبه ۲۶ آبانماه ۱۴۰۳ برگزار شد.
سخنان استاد:
این دستور جلسه سه تا کلمه است؛ رابطه یادگیری و معرکهگیری؛ رابطه یعنی همان ارتباط؛ یعنی هر عاملی که دو تا چیز را به همدیگر متصل میکند اما یادگیری یک توان یا قدرت است و همه موجودات این توان را دارند پس همه موجودات در حال یادگیری هستند ولی فرق بین انسان و سایر موجودات در این است که انسان قدرت یادگیری و خلاقیت بینهایت است، حیوان در حد بقای خود یاد میگیرد ولی انسان به کرات دیگر هم میتواند سفر میکند این نشان میدهد که انسان قدرت یادگیری و توان زیادی دارد.
چرا یادگیری مهم است؟ استاد امین در سیدی فهم اهمیت آموزش را برای ما توضیح میدهند. در بحث درماناعتیاد یک مثلث جسم، روان، جهانبینی داریم و بهنظر من این مثلث زندگی است و در تمام مراحل زندگی ما لازم است ما برای انجام مسائل زندگی خودمان به جسم سالم روان سالم و تفکر سالم نیازمندیم بحث یادگیری فقط از طریق آموزش انجام میگیرد و ما معتقدیم در کنگره۶۰ درمان اعتیاد یک علم است و برای حال خوب باید علم را یاد بگیریم حالا چرا در بعضی انسانها یادگیری اتفاق نمیافتد یا کم میافتد؟ هر چیز خوبی آفت دارد.
استاد امین در سیدی آفت گفتند: «تا درختی میوه ندهد آفت ندارد؛ یعنی انسانی که توانایی دارد اما از تواناییش نمیتواند محافظت کند درمقابل انسانی که توانایی انجام خیلی از کارها را دارد ولی از آن استفاده نمیکند»؛ یعنی آفت که همان حسادت و خودخواهی و حسهای منفی است در آن اثری ندارد و در برابر چیزهای که به دست میآوریم بتوانیم محافظت کنیم و بهقول استاد امین: «بهدست آوردن راحت است اما نگهداری از آن مهمتر است» آفات صور پنهان انسان یا به همان مثلث جهالت منیت ترس ناامیدی برمیگردد که در مقابل ضلع آموزش منیت است.
یکی از آفتهای یادگیری و آموزش همان معرکهگیری است شاید برای ما پیش آمده رفتاری از دیگران میبینیم که درست است ولی بهدلیل اینکه حس بدی در ما قرار دارد آن را قبول نمیکنیم و روی حرف خودمان پافشاری میکنیم؛ چون در ما معرکهگیری آغاز شده است به جای پذیرفتن عیبها و نقصهای خودمان میخواهیم ذهن افراد را به سمت دیگر منحرف کنیم و دنبال عیبهای دیگران هستیم. بهنظر من رابطه منیت با معرکهگیری در هم آمیخته شده است کسی که مهربان باشد و خالی از منیت و غرور و تکبر باشد به جای معرکهگیری آموزشها را در زندگی خودش کاربردی میکند و شاید معرکهگیری با فرار کردن از مسئولیتهایی که به ما واگذار شده است رابطه مستقیم دارد اگر من یاد بگیرم همیشه مشکلی که بهوجود آمده است را ابتدا بپذیرم و به دنبال مقصر کردن دیگران نباشم بهجای غرغر کردن به دنبال راهی برای حل مشکلاتم باشم و اگر به دنبال تأیید دیگران نباشم و برای اینکه نخواهم دیگر مشکلات من را بفهمند و من را قضاوت کنند معرکهگیری میکنم و ذهن دیگران را به سمت دیگر منحرف میکنم؛ بنابراین بیشترین فشار را روی خودم قرار میدهم و انرژی زیادی از من میگیرد.
رابطه بین معرکهگیری و یادگیری اصلاً وجود ندارد برعکس هم عمل میکنند مثل دو کفه ترازو که هرچه یادگیری بیشتر باشد کفه ترازو معرکهگیری پایینتر است و اینها از همدیگر دور میشوند سعی کنیم معرکهگیری را در ذهن انجام ندهیم و سعی کنیم بیشتر به سمت آموزش برویم و دوم اینکه وارد بازی معرکهگیری دیگران نشویم.
رابطخبری و ارسال: راهنمای تازهواردین همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر سمیرا (لژیون دوم)
همسفران نمایندگی ملایر
- تعداد بازدید از این مطلب :
204