دهمین جلسه از دوره ششم سری کارگاههای آموزشی مجازی همسفران کنگره۶۰، نمایندگی جهانبین با استادی همسفر توران رهجوی راهنما همسفر شکیبا و با دستور جلسه «رابطه یادگیری و معرکهگیری» در روز شنبه 26 آبانماه ۱۴۰۳ برگزار شد.
سخنان استاد:
به نام قدرت مطلق «الله»، ابتدا شاکر و سپاسگزار خداوند هستم که عمری دوباره داد تا روزی دیگر هم در کنگره باشم، خدمت کنم و آموزش بگیرم. از راهنمای عزیزم، خانم شکیبا هم بسیار ممنونم که به من این فرصت را دادند تا در این جایگاه خدمت کنم. در رابطه با دستور جلسه «رابطه یادگیری و معرکه گیری» باید بگویم؛ آموزش در زندگی فردی و اجتماعی انسان نقش بسیار مهم و حیاتی دارد و موجب رشد انسان و استحکام پایههای زندگی او در خانواده و جامعه میشود؛ همچنین نقش یک نیروی محرک را در زندگی فرد، دارا میباشد. اغلب انسانها تصور میکنند که آموزش فقط مختص کودکان و افراد با سن پایین است، در صورتی که آموزش باید برای همه و در طول زندگی به طور مداوم وجود داشته باشد و تنها تفاوت آموزشها در این است که با توجه به سن افراد محتوای آموزشها تغییر میکنند. تمام اقشار جامعه برای دستیابی به رشد و تعالی نیازمند آموزش هستند و افرادی که دائم در حال آموزش گرفتن هستند در جامعه جایگاه بالاتری نسبت به دیگران دارند.
در واقع؛ آموزش یک موضوع جدا ناشدنی از زندگی انسان است و هر فرد در جامعه دائم در حال گرفتن اطلاعات جدیدی است؛ اما باید به این نکته دقت داشت، که گرفتن اطلاعات درست، نتیجه قابل قبول و درستی به فرد میدهد و تعیین منبع آموزش یکی از مهمترین مراحل آموزش است که خدا را شکر بهخاطر وجود آقای مهندس و منابع آموزشی ارزشمندشان، این منبع آموزشی گرانقدر در اختیار بسیاری از انسانهای طالب آموزش قرار میگیرد. حال انسان باید بعد از مرحله آموزش، وارد مرحله یادگیری شود و آن چیزی را که آموزش گرفته عملی کند؛ چون در صورتیکه آموزش به مرحله اجرا برسد تاثیر گذار است و اگر فرد نتواند به آموزشهایی که گرفته عمل کند، فقط باعث اتلاف وقت خود و دیگران شده است و هیچ سودی حاصل نکرده است.
یادگیری یکی از مهمترین اصول موفقیت افراد است و موفقترین افراد هر روز به دنبال یادگیری بیشتر در زندگی خود هستند. آموزش و یادگیری بخش مهمی از زندگی انسانهاست؛ در واقع هر چقدر فرد در یک حوزه بیشتر و بهتر آموزش ببیند و یادگیری داشته باشد در آن حوزه راحتتر به موفقیت میرسد. آموزش دیدن و یادگیری برای انسانها بسیار ضروری است و همانطور که بدن انسان از غذا تغذیه میکند، ذهن او هم از آموزش و اطلاعات تغذیه میکند و اگر انسان دائم در حال یادگیری نباشد در اثر سکون، به سمت تاریکیها و جهالت کشیده میشود.
در حال حاضر در این دستورجلسه؛ در نقطه متقابل یادگیری، معرکهگیری قرار دارد. یک فرد نمیتواند هم یادگیری داشته باشد و هم معرکهگیری کند؛ چون این دو مخالف یکدیگر هستند و افراد معرکهگیر دائم بهدنبال حاشیهها هستند و از مسیر آموزش و یادگیری منحرف میشوند؛ چون یادگیری نشانهای از آگاهی و معرکهگیری نشانهای از جهل و ناآگاهی است.
در کنگره۶۰؛ اگر فردی در حال یادگیری و خدمت نباشد از مسیر کنگره خارج میشود و به مسائل منفی و حاشیهای وارد میشود و برای هر کار اشتباهی شروع به معرکهگیری میکند؛ این افراد وقتی که برای کار اشتباهشان محکوم میشوند، با وجودی که خودشان هم میدانند که مقصر هستند به جای عذرخواهی یا حداقل سکوت، معرکهگیری میکنند و با داد و بیداد و رفتار حق به جانب، دیگران را مقصر جلوه میدهند. اضلاع مثلث جهالت که شامل: ترس،منیت و ناامیدی است؛ در این افراد رشد کرده است و علت آن بیتعادل شدن اضلاع مثلث دانایی است. فرد معرکهگیر بهخاطر وجود منیت، اشتباهاتش را قبول نمیکند و چون ترس از آن دارد که دیگران او را مقصر قلمداد کنند، بنابراین رو به ناامیدی میرود و کمکم از مرکز آموزش رو به حاشیهها کشیده میشود و معرکهگیری شروع میشود، در نتیجه، فرد برای یادگیری و رسیدن به دانایی، باید سه مولفه؛ تفکر ،تجربه و آموزش را به تعادل برساند تا وارد معرکگیری نشود. اگر انسان بهدنبال معرکهگیری باشد، فرصت یادگیری را از دست میدهد و بهصورت خودکار وارد حاشیهها و مسائل منفی میشود؛ ولی اگر بهدنبال یادگیری باشد دیگر فرصت فکرکردن به مسائل حاشیهای را ندارد، به قول معروف اگر افسار نفس و خواستههای آن را در دست نگیریم، نفس افسار ما را در دست خواهد گرفت. به امید آن روزی که همه ما با آموزشهایی که در کنگره فرامیگیریم به دانایی موثر برسیم، تا کمتر دچار اشتباه شویم و اگر اشتباهی انجام دادیم در صدد جبران آن باشیم نه معرکهگیری و توجیه آن.
رابط خبری: همسفر عصمت رهجوی راهنما همسفر شکیبا (لژیون هفتم)
ارسال: همسفر لیلا رهجوی راهنما همسفر سودابه (لژیون سوم)
همسفران نمایندگی جهان بین شهرکرد
- تعداد بازدید از این مطلب :
121