طبق آموزشهای آقای مهندس دژاکام همه ما میدانیم که جسم انسان از میلیاردها سلول تشکیل شده که از لحاظ اندازه بسیار کوچک است و با چشم غیر مسلح قابل دیدن نیست؛ ولی فعالیتهای این جزء کوچک که ساختاری بسیار پیچیده و هوشمند است؛ به زندگی روزمره ما جان بخشیده و باعث شده در فعالیتهای روزمره جسم ما از حرکت باز نایستد. یکی از قسمتهای بسیار مهم در جسم انسان مغز است؛ جنس سلول این قسمت از بدن با جنس بقیه سلولهای دیگر جسم متفاوت است؛ زیرا مانند سلولهای دیگر بدن قابلیت بازسازی یا ترمیم ندارد و هر چیزی بهعنوان غذا یا سوخت نمیتواند وارد این قسمت شود.
برای وارد شدن مواد غذایی و سوخت به سلولهای مغز دارا بودن دو ویژگی بسیار مهم الزامی است؛ بهدلیل وجود سدخونی مغز هر چیزی که اندازه بسیار ریزی نداشته باشد نمیتواند وارد این قسمت شود و دیگر اینکه باید قابلیت حل در چربی داشته باشد. متاسفانه مواد مخدر صنعتی از جمله هروئین، شیشه، حشیش و نیکوتین این قابلیت را دارند و بهراحتی در غشای چربی مولکولی سد خونی سلولهای مغز حل شده؛ وارد سلولهای مغز میشوند و در عملکرد این ساختار بسیار مهم، اختلال بهوجود میآورند. آنها اجازه نمیدهند که سلولهای مغزی فرمانهای درست را برای عملکرد جسم صادر کنند. یکی از موادی که از سد خونی میگذرد نیکوتین است. جسم انسان بسیار عالی میتواند نیکوتین که یک ماده حیاتی برای عملکرد صحیح سیستم ایکس است را تولید کند؛ این ماده حیاتی باعث کاهش استرس و اضطراب میشود و تاثیر بسیار مثبت در تولید دوپامین مغز دارد؛ زیرا کمبود دوپامین باعث ایجاد بیماری اسکیزوفرنی میشود.
همچنین نیکوتین بعد از تولید شدن در جسم به گیرندههای نیکوتینی وصل شده و مسیرهای شناخت را فعال میکند که توجه، حافظه و عملکرد حرکتی بدن را کنترل میکند؛ بنابراین تولید این ماده حیاتی به دلیل بالا بردن سطح دوپامین بدن از مبتلا شدن فرد به بیماریهای پارکینسون، آلزایمر و بیماریهایی که با مرکز احساسات انسان در ارتباط هستند تا سطح بسیار زیادی جلوگیری میکند؛ البته به شرطی که این نیکوتین ماحصل کارکرد صحیح سیستم ایکس بدن باشد و نخواهد که به صورت دودی یا استنشاقی از طریق سیگار وارد بدن شود؛ اگر نیکوتین به این صورت وارد بدن شود مضرات بسیار زیادی دارد و نیکوتین وارد شده همراه با ۴۰۰۰ هزار سم کشنده است.
در سیدی سیگار و جایگزینی دکتر حاج رسولی به این نکته اشاره کردند که نیکوتین به تنهایی برای بدن ضرری ندارد و ضرر سیگار به دلیل بستهبندی نیکوتین در لایههای سمی و شیمیایی سیگار است که این ماده را به یک ماده بسیار کشنده تبدیل کرده است. نیکوتین موجود در سیگار وقتی از سد خونی مغز میگذرد سموم کشنده همراه با دود سیگار هم وارد مغز شده که باعث ایجاد بیماریهای مهلک میشود. همچنین ضرر بسیار زیاد مصرف سیگار این است که وقتی نیکوتین از طریق دود وارد بدن میشود یک جایگزینی مزمن اتفاق میافتد و مغز دیگر به سلولهای خودش فرمان تولید نیکوتین را نمیدهد؛ پس باعث میشود که مغز به نیکوتین خارجی وابسته شود و نیاز نیکوتین خود را از طریق دود حاصل از سیگار تامین کند. نیکوتین مادهای است که بدن هر چند دقیقه یکبار برای تعادل مرکز احساسی خود نیاز به نیکوتین دارد؛ اگر شخص به یک فرد سیگاری تبدیل شده باشد هر چند دقیقه یکبار، باید سیگار مصرف کند تا نیکوتین مورد نیاز مغز را فراهم کند. اثر نیکوتین در بدن تا ۲۰ دقیقه بیشتر نیست؛ بعد از ۲۰ دقیقه باید این نیکوتین دو مرتبه در دسترس سلولهای مغز قرار بگیرد تا مرکز احساسی مغز کارش را به خوبی انجام بدهد و در اثر کمبود این ماده حیاتی دچار خشم، عصبانیت و استرس نشود.
حال تکلیف سمومی که از طریق مصرف سیگار وارد بدن میشود چیست؟ این سموم در سلولهای قسمت تنفسی بدن مانند ریه رسوب میکند و تمام گلبولهای سفید ریه، صرف مبارزه با این سموم میشود و در عملکرد این سلولها اختلال به وجود میآورد. همچنین رسوب این مواد سمی در ریه باعث کاهش حجم ریه شده و اجازه تنفس درست را نمیدهد؛ به دلیل کاهش سطح ریه اجازه دریافت اکسیژن کافی به بدن نمیدهد؛ همه اجزای بدن از طریق اکسیژن عملکرد خود را انجام میدهند؛ وقتی که کمبود اکسیژن در بدن ایجاد شود خواه ناخواه بقیه سیستمهای جسم دچار کم کاری یا اختلال در عملکرد میشوند. بنابراین سفر نیکوتین برای همه افراد مصرفکننده سیگار، قلیان و ناس ضروری است تا بتوانند از جسمی سالم و توانمند برخوردار باشند؛ جسم ما امانت و نعمتی است که خداوند مهربان به ما عطا کرده است؛ ما بایستی در برابر نعمت و امانت خداوند پاسخگو باشیم و در حفظ و نگهداری این امانت نهایت تلاش خود را انجام دهیم.
نویسنده: راهنمای ویلیاموایت همسفر فاطمه از (نمایندگی سلمان فارسی اصفهان)
ویراستاری و ارسال: مسافر نیکوتین همسفر مریم رهجوی راهنمای ویلیام وایت همسفر سارا از (نمایندگی اسبیکو، خرمآباد)
گروه همسفران ویلیام وایت کنگره ۶۰
- تعداد بازدید از این مطلب :
162