English Version
This Site Is Available In English

حل صورت مسئله اعتیاد با شناخت سیستم ایکس

حل صورت مسئله اعتیاد با شناخت سیستم ایکس

آنچه در متون آکادمیک و مقالات جناب آقای مهندس دژاکام درباره سیستم ایکس آمده است، بدین شرح است: سیستم ایکس، به مجموعه ناقل‌های عصبی یا نوروترنسمیترها، هورمون‌های درون‌ریز و برون‌ریز و مدیاتورهای بیوشیمیائی ِ دیگر و تأثیر متقابل آنها بر یکدیگر و بر سایر اعضاء و جوارح بدن گفته می‌شود.
امّا قبل از تعریف علمی سیستم ایکس خالی از لطف نیست که بگوئیم "صورت مسئله اعتیاد به واسطه شناخت  سیستم ایکس حل شد." قطعاً اگر جناب آقای مهندس دژاکام شهر وجودی یا جسم انسان را نمی‌شناختند و مجموعه نوروترنسمیترها و ناقل‌های عصبی و نیز تأثیری که مصرف مواد مخدر بر این مجموعه دارد را کشف نمی‌کردند، امروز پرونده اعتیاد با آسان‌ترین روشِ درمان بسته نشده بود.
در سال‌های اخیر دانشمندان در حوزه علوم پزشکی نظریه سد خونی مغز را مطرح کردند که تائیدی است بر نظریه سیستم ایکس. امروز ما می‌دانیم بین مویرگ‌های خون‌رسانی و مغز انسان سدی محافظ قرار دارد تا هر ماده‌ای به راحتی وارد مغز نشود. چرا که آنچه وارد مغز می‌شود می‌تواند بر روی کارکرد مغز تأثیرات مثبت و منفی داشته باشد. همان چیزی که در تئوری سیستم ایکس مطرح شده است.
سؤال این است: چه موادی می‌توانند از سد خونی مغز عبور کنند؟ مولکول‌های بسیار ریز مثل مولکول اکسیژن و دی‌اکسید‌کربن و مولکول‌های محلول در چربی مثل مولکول‌های تشکیل دهنده انواع مواد مخدر، مشروبات الکلی و نیکوتین به همراه تمام سموم موجود در سیگار.
می‌دانیم مغز مرکز فرماندهی بدن است؛ از آنجائی که تمام عملکرد مغز انسان و در پی آن کل بدن خلاصه می‌شود در چگونگی عملکرد سیستم ایکس یا همان سیستم تولیدکننده مخدرهای طبیعی بدن  و چگونگی تولید هورمون‌های درون‌ریز و برون‌ریز، پس درست و منظم کار کردن و در سلامت کامل بودن این سیستم اهمیت حیاتی دارد.
به زبان ساده زمانی که مواد مخدر، الکل و مواد درون سیگار به دلیل محلول بودن در چربی از سد خونی مغز رد می‌شوند بر ترشح مواد شبه‌افیونی بدن تأثیر گذاشته و به مرور جایگزین این مواد می‌شوند به همین خاطر است که دانش کنگره می گوید: «اعتیاد یعنی جایگزینی مزمن».
این جایگزینی چطور رخ می دهد؟
تئوری سیستم ایکس بیان می‌کند که وقتی فردی مواد مخدر مصرف می‌کند، از آنجا که ذرات تشکیل‌دهنده مخدرها از سد خونی مغز عبور می‌کنند بر روی مغز و عملکرد آن تأثیر می‌گذارند. هم‌چنین از آنجا که بدن انسان بسیار هوشمند است، زمانی که مواد مورد نیاز از بیرون وارد می‌شود، به عنوان مثال فرد مصرف کننده تریاک، مورفین فراوان وارد بدن می کند، بدن دیگر برای تولید دینورفین، اندورفین و انکفالین که مشابه مورفین هستند، انرژی مصرف نمی‌کند. در حالی که بدن انسان برای بقاء، به این مواد نیازمند است. در بدن انسان به صورت طبیعی قوی‌ترین مُسکن‌ها تولید می‌شود تا انسان بتواند دردهای مختلف را تاب آورد.
در نتیجه وقتی مصرف مواد به صورت ناگهانی قطع شود، مورفین دیگر به بدن نمی‌رسد؛ از طرفی بدن دیگر دینورفین و مواد مشابه آن را تولید نمی‌کند و فرد مصرف‌کننده که امروز با قطع ناگهانی مواد تصمیم به ترک گرفته است، اصطلاحاً دچار خماری می‌شود. یعنی گرفتار مشکلات فراوان جسمی و روانی خواهد شد. مشکلاتی که برخی از آنها تا سال‌ها یا حتی تا آخر عمر برطرف نخواهند شد.
در مورد سیگار هم دقیقاً همین اتفاق صادق است. در سیستم تولید‌کننده مخدرهای طبیعی بدن ماده‌ای تولید می‌شود به نام Nicotinamide Adenine Dinucleotide که به اختصار NAD  خوانده می‌شود و نقش حیاتی در بقای سلول‌های تنفسی و نیز نقش کلیدی در تبدیل مواد مغذی به انرژی دارد. نیکوتینی که به واسطه مصرف سیگار و انواع دخانیات وارد بدن فرد می‌شود، جایگزین این کوآنزیم شده و مانع ترشح آن توسط سیستم ایکس می‌شود و بعد از قطع ناگهانی سیگار، بدن که حالا دیگر این ماده حیاتی را ندارد، دچار اختلالات شدید شده و فرد را دچار مشکل خواهد کرد. بماند که با کشیدن هر نخ سیگار چهار هزار نوع سم وارد بدن فرد می‌شود.
صحبت درباره آنچه کنگره 60 درباره سیستم ایکس می‌گوید، مفصل است و بیش از آن مطالبی است که ما به عنوان انسان هنوز نمی‌دانیم. درست به همین دلیل است که جناب آقای مهندس دژاکام اسم این سیستم عظیم در بدن انسان را، سیستم X گذاشته‌اند. چرا که بخش بزرگی از آن هنوز ناشناخته مانده است.
و در آخر باید این مهم را افزود؛ به واسطه شناخت سیستم ایکس، عملکرد آن و نیز اختلالاتش و چرایی ایجاد تخریب در این سیستم و در نهایت بهترین راه ترمیم و اصلاح آن با دانش کنگره 60، امروز مفتخریم که کنگره به دنبال درمان بیماری‌های لاعلاج و تحقیقات علمی در سطح بین‌المللی است.
با آرزوی موفقیت و توفیق روزافزون برای خدمتگزاران کنگره و نیز تحقق رؤیای جناب آقای مهندس که کشف علم و کم کردن از درد و رنج بشر است.

منابع
۱. کتاب ۱۴ مقاله، مهندس حسين دژاکام
۲. سی‌دی سیستم ایکس، مهندس حسين دژاکام
3. سی‌دی سد خونی مغز، مهندس حسین دژاکام
4. سی‌دی نیکوتین، دکتر حاج‌رسولی

نویسنده: مرزبان خبری همسفر پگاه، مسافر نیکوتین
ویراستاری و ارسال: همسفر نرگس نگهبان سایت
همسفران نمایندگی یوسف‌آباد

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .