نامه شماره هشت در تاریخ ۱۴۰۳/۶/۲۷ تحت عنوان «بیماریهای جسمی» گفته شد و این نامه، نامه شماره نُه در تاریخ سوم مهر ۱۴۰۳ در مورد مسئله سازگاری است. بهطور کلی منظور از نامه، نامهای به ادیتور مجلههای علمی است. در قسمت قبل الگوها مطرح شد که هر سازمان و تشکیلاتی و در کل، انسان به الگو نیازمند است، اگر الگوها بینقص باشند انسانها بینقص میشوند و اگر الگوها بانقص باشند، آنچه که تولید میشود؛ مانند قالبها نیز بانقص است. در کنگره۶۰ تمام ایجنتها، راهنماها، مرزبانها، الگو هستند و بنابراین باید حتیالامکان بدون عیب و نقص باشند. اصل ششم در مورد مسئله سازگاری است. در اینجا مفهوم سازگاری در ارتباط با اعتیاد مطرح میشود؛ اما به طور کلی سازگاری را میتوان در تمام ابعاد و سطوح زندگی بررسی کرد. هرچه انسانها سازگارتر باشند، دردسر و شر کمتر و هرچه ناسازگارتر باشند مشکلات بیشتر است.
تعریف پدیده سازگاری: مدت زمانی که طی آن یک نوع ماده مخدر یا داروی مخدر میتواند جایگزین نوع دیگری از موادمخدر شود. در این مدت فیزیولوژی و متابولیسم بدن خود را برای دریافت ماده جدید آماده میکند. بهطور مثال اگر ما بخواهیم متادون یا داروی اُتی را جایگزین مواد کنیم، حدود ۲۰ تا ۶۰ روز زمان لازم است. بنابراین اگر ما در شروع درمان بخواهیم مقدار دارو را افزایش دهیم به دلایل تئوری سازگاری، فرد مصرفکننده را در نقطه مخرب قرار دادهایم و اثر ثمربخش دیگری ندارد. باید موضوع سازگاری با فرد مطرح شود تا درخواست داروی بیشتر نداشته باشد و بخشی از سختیهای درمان را تحمل کند. سازگاری در لغت به معنای تحمل، سازش، موافقت، مماشات، توافق، همآوایی، هماهنگی است.
سازگاری یکی از مفاهیم مهم در روانشناسی است. در روانشناسی، سازگاری به توانایی افراد برای تطبیق، تغییرات یا چالشهای محیطی یا درونی اشاره دارد.موضوعی که اینجا مطرح میشود این است که ما در کنگره یک سری از مسائل و مجهولات را کشف کردیم. زمانیکه تمام دنیا میگفت اعتیاد قابل درمان نیست؛ اما این نباید دلیلی شود که ما دیگران را سرزنش و توبیخ کنیم. ما باید از کتاب آسمانی خودمان الگو بگیریم. همانطور که در قرآن کریم از حضرت ابراهیم، نوح، داود، سلیمان، عیسی و موسی یاد میشود، خداوند اشاره میکند «نحن مسلمون» همه مسلمان بودند؛ یعنی تسليم به امر خداوند و تسلیم به فرامین الهی بودند؛ یعنی همه را قبول دارند؛ اما آنهایی که آن مرحله از تفکر نرسیدند همه را میکوبند و میگویند: فقط ما درست میگوییم.
اينها همه در مرحله تکامل هستند، ذرهذره مراحل سیر و تکامل را مانند یک نوزاد طی میکنند تا به کمال برسند. پس اعضا کنگره۶۰ باید به گذشتگان احترام بگذارند: مثل اینکه به جمعیت معتادان گمنام برخورد حذفی نکنند. ما آرام آرام صحبتهای خود را در دانشگاه مطرح میکنیم، اگر حرف علمی داریم آن را تبدیل به مقاله میکنیم و در ژورنالها و در کنگرهها صحبت میکنیم؛ مانند همین سازگاری قبلا گفته شده، ما کشف نکردیم، ما آمدیم در قسمت اعتیاد به موضوع سازگاری نگاه تازه انداختیم و از آن برای درمان استفاده کردیم. هنر ما در کنگره۶۰ کاربردی کردن مسائلی است که شاید بارها گفته شده به طور مثال در کنگره۶۰ فردی که وارد لژیون میشود بایستی با لژیون سازگار باشد. سازگاری؛ مانند بیشتر مفاهیم کنگره۶۰ دارای مثلث است.
اضلاع مثلث سازگاری: ۱-موضوع سازگاری ۲-زمان سازگاری ۳-عامل سازگاری. در کنگره۶۰ مسافر، عامل سازگاری است، موضوع سازگاری میتواند اعتیاد باشد و زمان سازگاری؛ مانند این میماند که برای معتاد شدن چقدر زمان لازم است تا فردی به مواد مخدر معتاد شود؟ تقریبا ده ماه زمان لازم است. عامل سازگاری باید دانش داشته باشد. دانش از کجا به ما میرسد؟ از نوشتن سیدیها. اشکالات ما را به ما گوشزد میکند. در همین مبحث سازگاری، آموزش میگیریم چگونه سازگار باشیم. اگر سازگار باشیم جذب سیستم میشویم، خدمت میکنیم و به حال خوش میرسیم. زمانیکه حرکت ما درست باشد؛ یعنی ما سازگاریم و حالمان خوب است؛ پس عامل سازگاری باید دانش و جهانبینی داشته باشد تا به بیداری برسد. سازگاری و انعطافپذیری یک هنر است.
نویسنده: همسفر بهاره رهجوی راهنما همسفر شیوا (لژیون هفتم)
تنظیم وارسال: همسفر معصومه رهجوی راهنما همسفر فاطمه (لژیون اول)
همسفران نمایندگی چالوس
- تعداد بازدید از این مطلب :
102